محمدباقر اصفهانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (ابهام زدایی). محمدباقر اصفهانی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • محمدباقر آقانجفی اصفهانی، محمدباقر بن محمدتقی بن میرزا عبدالرحیم ایوانکی تهرانی مسجدشاهی، فقیه و اصولی امامی• محمدباقر فشارکی اصفهانی، از علمای مجاهد ایران در قرن سیزدهم و چهاردهم هجری
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (خطاط قرآن). محمّدباقر اصفهانی خطاط نسخ نویس در اصفهان بود.
محمّدباقر اصفهانی خطاط نسخ نویس. در سال ۱۲۰۱ق نسخه ای از «زاد المعاد» را به خط نسخ نوشته است که در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است.
فهرست رضوی، ج۶، ص۲۴۳.
۱. ↑ فهرست رضوی، ج۶، ص۲۴۳.۲. ↑ فهرست رضوی، ج۶، ص۲۲۲.۳. ↑ بیانی، مهدی، احوال و آثار خوشنویسان، ج۴، ص۱۱۴۹.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۶.
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (خطاط نستعلیق). محمّدباقر اصفهانی، از خطاطان اصفهان می باشد.
محمّدباقر اصفهانی، نسخه ای از «احکام اتّصالات » تالیف: محمّد اختیار را به خط نستعلیق نوشته است. نسخه ضمن مجموعه شماره ۱۶۶۱ کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران است. تاریخ دیگر کتابهای این مجموعه ۱۲۲۳ق می باشد. بنابراین احتمالاً وی نیز در این عصر می زیسته است.
فهرست مرکزی دانشگاه تهران، ج۸، ص۲۳۹.
۱. ↑ فهرست مرکزی دانشگاه تهران، ج۸، ص۲۳۹.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۷.
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (خطاط و کتاب نویس). محمّدباقر اصفهانی، از خطاطین خط نسخ و کتاب نویسان قرن سیزدهم در اصفهان است.
محمّدباقر اصفهانی، از خطاطین خط نسخ و کتاب نویسان قرن سیزدهم است. از آثارش کتاب «اسفار» است که در سال ۱۲۷۷ق میرزا شمس الدّین نوشته و نسخه به شماره ۲۲۷۰ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران موجود است.
فهرست مرکزی دانشگاه تهران، ج۹، ص۹۲۰.
۱. ↑ فهرست مرکزی دانشگاه تهران، ج۹، ص۹۲۰.۲. ↑ فهرست کتابخانه دانشکده حقوق تهران، ص۱۷۰.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۷.
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (خطاط). محمّد باقر اصفهانی، یکی از خطاطان خط نسخ در اصفهان بود.
محمّدباقر اصفهانی، در سال ۱۲۶۴ق حاشیه بر معالم، تالیف: شیخ محمّدتقی را به خط نسخ نوشته است. کتاب به شماره ۶۸۴ در کتابخانه مدرسه عالی سپهسالار تهران موجود است.
فهرست سپهسالار، ج۱، ص۵۷۲.
۱. ↑ فهرست سپهسالار، ج۱، ص۵۷۲.۲. ↑ فهرست گلپایگانی، ج۲، ص۸۶.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۵-۴۶.
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (صاحب جنگ بیاضی). محمّدباقر اصفهانی .
محمّدباقر اصفهانی . جُنگ بیاضی در سال ۱۰۵۶ق در هند نوشته است. در برگ های ۴۸ تا ۵۰ این جُنگ رساله «تحدّی وصاف با کلیله دمنه یا مقایسه قرینه سازی های وصّاف با ابوالمعالی» قرار گرفته است و شاید مؤلف آن محمّدباقر اصفهانی باشد. این جنگ به شماره ۱۰۳۸ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران موجود است.
فهرست اهدایی مشکات، ج۲، ص۶۹۴.
۱. ↑ فهرست اهدایی مشکات، ج۲، ص۶۹۴.۲. ↑ فهرست اهدایی مشکات، ج۳، ص۱۲۸.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۶-۴۷.
...

[ویکی فقه] محمدباقر اصفهانی (مدرس طهران). شیخ محمّدباقر اصفهانی، از علماء و مدرسین طهران در قرن چهاردهم هجری می باشد.
شیخ محمّدباقر اصفهانی، از علماء و مدرسین طهران در قرن چهاردهم هجری بوده و از جمله شاگردانش حاج اسماعیل بن شیخ محمّدرضا بهاری همدانی می باشد.
شریف رازی، محمد، گنجینه دانشمندان، ج۴، ص۳۹۹.
۱. ↑ شریف رازی، محمد، گنجینه دانشمندان، ج۴، ص۳۹۹.
منبع
مصلح الدین مهدوی، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۷.
...

[ویکی فقه] شیخ محمد باقر اصفهانی، فرزند شیخ محمد تقی اصفهانی (صاحب هدایة المسترشدین)است.
وی در سال ۱۲۳۵ هـ . ق. در اصفهان به دنیا آمد. او پس از تکمیل مقدمات در محضر عالمان اصفهان، ادامه تحصیل داد. پدر خود را در سال های نخست جوانی از دست داد. مادرش که دختر شیخ جعفر کاشف الغطاء بود، عهده دار تربیت وی گردید.

دانشنامه عمومی

محمدباقر اصفهانی یا محمدباقر سمسوری از استادان برجستهٔ خط نستعلیق در قرن سیزدهم هجری در شهر اصفهان هم عصر فتحعلی شاه، محمدشاه ‍ و‍ ناصرالدین شاه قاجار است. [ ۱]
او اهل بلوک جی ( شهر خوراسگان یکی از شهرهای استان اصفهان ) و از اعاظم نستعلیق نویسان بوده است. او از شاگردان مکتب میرعماد بوده و به تقلید آثار این استاد بزرگ راغب بوده است[ ۲] کمتر کسی به خوبی او خطهای میر را تقلید کرده است. [ ۳]
دکتر بیانی در کتاب احوال و آثار خوشنویسان به نقل از تذکره خوشنویسان سپهر تاریخ وفاتش را ۱۲۳۳ نقل کرده اما گفته است که آثاری از او تا ۱۲۴۸ دیده است. [ ۲] از طرفی محمدباقر تا سال ۱۲۶۲ ه‍. ق که تاریخ وفات عیال فتحعلیشاه است باید زنده بوده باشد زیرا سنگ قبر او را که مانند گوهری تابناک در تخت فولاد اصفهان می درخشد با خط خوش نستعلیق نوشته است. [ ۳]
عبدالرحیم سمیرمی نستعلیق نویس قرن سیزدهم ( درگذشت ۱۳۰۵ه‍. ق ) از جمله شاگردان او ذکر شده است. [ ۱]
عکس محمدباقر اصفهانی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

محمّد باقر اصفهانی (اصفهان قرن ۱۲ـ قرن ۱۳ق)
نقاش و قلمدان نگار ایرانی. با نام آقاباقر شهرت داشت. از بنیادگذاران مکتب پیکرنگاری درباری بود. آثارش را با سجع های مختلف، ازجمله «باقر»، «محمدباقر»، «یا امام محمدباقر»، «باقر از بعد علی اشرف شد»، «کم ترین آقاباقر»، و به ویژه «باقرالعلوم» رقم می زد. نزد علی اشرف هنر آموخت. در ترسیم گل و مرغ، چهره پردازی، و نقاشی از مجالس رزمی و بزمی مهارت داشت. در خلق نقاشی هایش از آبرنگ و سیاه قلم بهره می گرفت؛ و علم مناظر و مرایا را می دانست. ازجمله آثار بر جامانده از او عبارت اند از زن جوانی نشسته بر صندلی در حال نظارۀ بازی مرغان و خرگوشان (۱۱۹۷ق)، زنی نشسته با بادبزنی در دست (۱۱۷۳ق)، تصویری از میرزا ابوالقاسم فندرسکی (۱۱۹۲ق)، تک چهره ای از درویشی با ریش انبوه (۱۱۹۲ق، کاخ گلستان) و یک نقاشی آبرنگ از زنی برهنه (۱۱۷۸ق).

پیشنهاد کاربران

بپرس