عبدالله ریاضی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عبداالله ریاضی در سال ۱۲۸۵ در اصفهان متولد شد. از پنج سالگی به مکتب رفت و در سلک طلاب قرار گرفت و تا شرح لمعه پیش رفت سپس به درس خواندن در نظام جدید روی آورد و پس از اخذ دیپلم، از بورسیه دولت، برای تحصیل در اروپا بهره برد. پس از اخذ درجه مهندسی در فرانسه به ایران بازگشت و به تدریس در دانشکده فنی اشتغال ورزید. بعدها به ریاست دانشکده فنی رسید.پس از آنکه کنگره آزاد زنان و مردان او را کاندیدای نمایندگی از تهران کرده بود، به مجلس راه یافت و به ریاست مجلس انتخاب شد.
عبداالله ریاضی در سال ۱۲۸۵ در اصفهان متولد شد. پدر وی میرزا هاشم نام داشت. عبدالله از پنج سالگی به مکتب رفت، تا با اصول قدیم درس بخواند. وی تا خواندن سیوطی و شرح لمعه پیش رفت و با اینکه در سلک طلاب بود و با اصول قدیم درس می خواند، ولی در آلیانس یهودیان که تمامی دروسش به زبان فرانسه بود رفته و دوره دو ساله آن، مدرسه را هم طی کرد و سپس در دبستان «گل بهار» دوره ابتدایی را به اتمام رساند و پس از آن دوره متوسطه را نیز در اصفهان گذراند و در سال ۱۳۰۱ به تهران آمد و در مدرسه دارالمعلمین به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۰۴ دیپلم خود را از آن مدرسه دریافت کرد. ریاضی در عین حال که در دارالمعلمین تحصیل می کرد در یک دبستان دولتی ریاضیات درس می داد و به معلم ریاضی شهرت یافت و نام فامیل ریاضی نیز یادگار او از آن دوران بود. او در همان ایام به همراهی دو تن از دوستانش مجله ای به نام «مجله ریاضیات» منتشر می کرد.
تحصیلات عالی
ریاضی در سال ۱۳۰۷در زمره صد نفری بود که از بورسیه دولت، برای تحصیل در اروپا بهره برد. از جمله اعضاء کاروان محصلین به فرانسه می توان از مرحوم مهندس مهدی بازرگان نام برد که با ریاضی در شهر نانت فرانسه مراحل مقدماتی ورود به دانشگاه را طی می کرد. ریاضی پس از گذراندن مراحل مقدماتی از آنجا که، کم حوصله بود و نمی خواست در کنکور شرکت کند، ترجیح داد در انستیتو الکترونیک در رشته برق و الکترونیک ادامه تحصیل دهد. البته ناگفته نماند که ریاضی در زمان تحصیل در فرانسه علیه گروه های مخالف رژیم پهلوی برای سفارت خبر چینی می کرد.
بازگشت به ایران
پس از اتمام تحصیلات در فرانسه و اخذ درجه مهندسی و دریافت دانشنامه علوم ریاضی به ایران بازگشت، و به خدمت زیر پرچم اعزام شد. در دوران خدمت روابط افسران با مهندس ریاضی خیلی خوب بود، روی او حساب می کردند حتی بعضی اوقات در غیاب استادان، او کلاس درس را اداره می کرد. در سال ۱۳۱۴ هنگامی که دکتر حسابی رییس دانشکده فنی بود، عده ای از فار غ التحصیلان فرانسه جهت تدریس به دانشکده معرفی شدند، که ریاضی نیز جزء این دسته بود و به عنوان دانشیار به تدریس در دانشکده فنی اشتغال ورزید. ریاضی بعدها به ریاست دانشکده فنی رسید و در این سمت بود که از استاد ارتش تقاضا کرد که نورالدین کیانوری که سالیان بعد دبیر اول حزب توده شد، را هفته ای دو روز برای تدریس به دانشکده فنی بفرستند، و ستاد ارتش موافقت کرد. عبدالله ریاضی در سمت ریاست دانشکده فنی بود که در سال ۱۳۴۲ در دوره ۲۱ انتخابات مجلس شورای ملی کاندیدای نمایندگی مجلس شد.
فعالیت در مجلس
...

پیشنهاد کاربران

بپرس