عبدالرحمن بن حارث

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عبدالرحمان پسر حارث بن هشام بن مغیرة بن عبدالله بن عمر بن مخزوم قرشی مخزومی است. کنیه او ابومحمد و مادرش فاطمه دختر ولید بن مغیره است. پدرش حارث بن هشام در طاعون عمواس درگذشت و از او تنها عبدالرحمان به جا ماند. عبدالرحمان از زنان متعدد، صاحب فرزندان بسیاری شد
عبدالرحمان پسر حارث بن هشام بن مغیرة بن عبدالله بن عمر بن مخزوم قرشی مخزومی است. کنیه او ابومحمد و مادرش فاطمه دختر ولید بن مغیره است. وی هنگام رحلت پیامبر پسری ده ساله بود و از جهت علم و دین و منزلت از فضلای مسلمانان بود. پدرش حارث بن هشام در طاعون عمواس درگذشت و از او تنها عبدالرحمان به جا ماند. پس از آن عمر بن خطاب، زن عبدالرحمان (فاطمه) را که مادر عبدالرحمان بود، به همسری گرفت. عبدالرحمان در خانه عمر بزرگ شد. اسم او ابتدا ابراهیم بود؛ ولی عمر نام او را به نامی غیر از نام انبیا تغییر داد و او را عبدالرحمان نامید.
نام فرزندان
عبدالرحمان از زنان متعدد، صاحب فرزندان بسیاری شد:
← فرزندانش از فاخته
از بین فرزندان او ابوبکر، عمرو، عثمان، عکرمه، خالد و محمد از فقهای زمان خود بوده اند. فرزندش ابوبکر به جهت کثرت نماز، روزه و زهد به راهب قریش معروف بود. ابوبکر از محدثان مورد اعتماد و فقیهی بزرگ و بخشنده و از فقهای هفت گانه تابعین اهل مدینه در زمان معاویة بن ابی سفیان و عبدالملک بود. عبدالرحمان داماد عثمان شد و عثمان او را به نوشتن مصاحف همراه با زید بن ثابت، سعید بن عاص و عبدالله بن زبیر امر کرد. در زمان محاصره خانه عثمان، همراه او بود و در این حادثه مجروح شد. وی از اشراف قریش و از فقهای هفت گانه اهل مدینه بود.
نقل حدیث
...

پیشنهاد کاربران

بپرس