شراب گیری

دانشنامه عمومی

شراب گیری به فرایند تولید شراب از انگور یا میوه جات شامل گلچین کردن، تخمیر آن به الکل و بطری کردن نوشیدنی نهایی گفته می شود. شراب ها را می توان به دسته های گازدار، شراب قرمز، شراب سفید و شراب گلی و شراب میوه تقسیم کرد. از نوشیدنی های الکلی سبک مشابه می توان از می انگبین توسط تخمیر عسل و آب، شراب سیب از تخمیر آب سیب، شراب گلابی از تخمیر آب گلابی و کومیس از تخمیر شیر مادیان نام برد.
پنج مرحله اساسی برای شراب گیری وجود دارد که با چیدن انگور آغاز می شود. پس از برداشت، انگور را در کارخانه برای تخمیر اولیه آماده می کنند. شراب قرمز از انگور قرمز یا سیاه تهیه می شود و تخمیر آن با پوست انگور اتفاق می افتد که به شراب رنگ می دهد؛ گل رز را برای رنگ و طعم خوب به آن اضافه می کنند. شراب سفید از تخمیر افشرهٔ انگور به دست می آید؛ پوست ها جدا شده و نقشی ندارند. گاهی شراب سفید از انگور قرمز تهیه می شود؛ این کار با استخراج آب آنها با حداقل تماس با پوست انگور انجام می شود. شراب گلی یا از انگور قرمز تهیه می شود که در آن آب به اندازه کافی با پوست تیره در تماس است تا رنگ صورتی به خود بگیرد یا ( به طور معمول ) از ترکیب شراب قرمز با شراب سفید تهیه می شود. شراب های سفید و گلی مقدار کمی از پروسیانیدین موجود در پوست را در خود دارند.
در تخمیر اولیه، از اضافه کردن مخمر به مایه شراب قرمز یا از خود مخمر محیطی انگور یا هوا استفاده می شود. مخمر ممکن است همچنین به آب شراب سفید اضافه شود. در طی این تخمیر که اغلب بین یک تا دو هفته طول می کشد، مخمر بیشتر قندهای موجود در آب انگور را به اتانول و کربن دی اکسید تبدیل می کند.
پس از تخمیر اولیه انگور قرمز، آب چرخشت شده به مخازن پمپ می شود و پوست برای استخراج آب و شراب باقی مانده فشرده می شود. بنا به صلاحدید شراب ساز این دو عصاره ترکیب می شود. شراب گرم نگاه داشته می شود تا قندهای باقی مانده به الکل و کربن دی اکسید تبدیل شوند.
فرایند بعدی در ساخت شراب قرمز تخمیر مالولاکتیک، فرآیندی باکتریایی است که طعم شراب را نرم می کند. شراب قرمز گاهی به بشکه های بلوط منتقل می شود تا به مدت چند هفته یا ماه برسند. این عمل رایحه بلوط و مقداری پروسیانیدین به شراب می دهد. شراب باید ته نشین یا شفاف شود و تنظیماتی قبل از بطری کردن بر آن انجام شود.
زمان از برداشت تا آمادگی برای نوشیدن می تواند از چند ماه برای شراب نو تا بیش از بیست سال متفاوت باشد. با این حال، تنها حدود ۱۰٪ از کل شراب قرمز و ۵٪ از شراب سفید بعد از پنج سال طعم بهتری نسبت به بعد از یک سال خواهد داشت.
عکس شراب گیریعکس شراب گیریعکس شراب گیری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس