سیدنورالدین حسینی شیرازی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سید نورالدین حسینی (۱۲۷۴ش - ۱۳۳۵ش) در رجب ۱۳۱۲هـ ق در شهر شیراز و در خانواده ای روحانی پا به عرصه وجود نهاد.
پدر سید نورالدین حسینی، آیت الله سید ابوطالب حسینی شیرازی مؤلف کتاب اسرارالعقائد است و سید هاشم بحرانی صاحب تفسیرالبرهان از نیاکان وی است و آرامگاهش در بحرین زیارتگاه و مورد عنایت مردم می باشد. همچنین نسب شریف وی به سید مرتضی علم الهدی برادر سید رضی می رسد. این سلسله از طریق ابراهیم بن موسی الکاظم -علیه السّلام -به ائمه معصوم -علیه السّلام- وصل می شود.
سه سال در محضر استاد، احمد بهشتی، قم: عصر اندیشه، ۱۳۸۳، ص۱۷، حکومت اسلامی، ش ۳۴، ص۱۳۲.
۱. سید منیرالدین حسینی شیرازی : وی در سال ۱۳۲۴هـ ش چشم به جهان گشود. بعد از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان به تحصیل دروس حوزه علمیه در شیراز و قم پرداخت و از محضر اساتید برجسته ای استفاده کرد، از جمله آیات: حسین نوری ، دوزدوزانی ، مرتضی بنی فضل ، اسماعیل صالحی مازندرانی ، سید محمود علوی ، مرتضی حائری ، سید عباس خاتم یزدی ، راستی کاشانی ، سید جعفر کریمی و شهید سید اسدالله مدنی .در نهضت امام خمینی -رحمة الله علیه- همگام با روحانیت به مبارزه با رژیم پرداخت. او نقش ویژه ای در منطقه شیراز داشتند و در این راه دستگیر و به گنبد تبعید شد. بعد از انقلاب هم از طرف مردم استان فارس همراه با شهید دستغیب به نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد. وی فعالیتهای علمی فراوانی هم داشت که تاسیس فرهنگستان علوم اسلامی در قم یک نمونه از آن است. این مرکز هم اکنون مشغول فعالیت است. وی سرانجام در اسفند ۱۳۷۹ش به دیار حق شتافت و در حرم مطهر حضرت معصومه -علیهاالسّلام -به خاک سپرده شد و پیام های زیادی از سوی مسئولین نظام ازجمله مقام معظم رهبری به عنوان تسلیت رحلت ایشان ارسال گردید.
یادی از استاد، فرهنگستان علوم اسلامی، قم: فجر ولایت، ۱۳۸۰، خاطرات حجة الاسلام سید منیرالدین حسینی شیرازی ستارگان حرم، ج۲۱.
سید نورالدین دروس مقدماتی را در حوزه علمیه شیراز به اتمام رساند و برای تکمیل تحصیل به عتبات عراق مهاجرت کرد و مشغول تحصیل نزد اساتید بزرگ شد. وی از شانزده نفر اجازه اجتهاد گرفت. سید نورالدین درباره اجتهاد خود می گوید: «اول من بلغ الاجتهاد ولم یبلغ الحلم انا و فخرالمحققین،» اولین کسانی که قبل از بلوغ به اجتهاد نائل شدند، من و فخرالمحققین بودیم.
سه سال در محضر استاد، ص۱۳۷.
...

[ویکی فقه] سید نورالدین حسینی (۱۲۷۴ش - ۱۳۳۵ش) در رجب ۱۳۱۲هـ ق در شهر شیراز و در خانواده ای روحانی پا به عرصه وجود نهاد.
پدر سید نورالدین حسینی، آیت الله سید ابوطالب حسینی شیرازی مؤلف کتاب اسرارالعقائد است و سید هاشم بحرانی صاحب تفسیرالبرهان از نیاکان وی است و آرامگاهش در بحرین زیارتگاه و مورد عنایت مردم می باشد. همچنین نسب شریف وی به سید مرتضی علم الهدی برادر سید رضی می رسد. این سلسله از طریق ابراهیم بن موسی الکاظم -علیه السّلام -به ائمه معصوم -علیه السّلام- وصل می شود. سید نورالدین دو پسر و یک دختر داشت. فرزندان۱. سید منیرالدین حسینی شیرازی : وی در سال ۱۳۲۴هـ ش چشم به جهان گشود. بعد از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان به تحصیل دروس حوزه علمیه در شیراز و قم پرداخت و از محضر اساتید برجسته ای استفاده کرد، از جمله آیات: حسین نوری ، دوزدوزانی ، مرتضی بنی فضل ، اسماعیل صالحی مازندرانی ، سید محمود علوی ، مرتضی حائری ، سید عباس خاتم یزدی ، راستی کاشانی ، سید جعفر کریمی و شهید سید اسدالله مدنی .در نهضت امام خمینی -رحمة الله علیه- همگام با روحانیت به مبارزه با رژیم پرداخت. او نقش ویژه ای در منطقه شیراز داشتند و در این راه دستگیر و به گنبد تبعید شد. بعد از انقلاب هم از طرف مردم استان فارس همراه با شهید دستغیب به نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد. وی فعالیتهای علمی فراوانی هم داشت که تاسیس فرهنگستان علوم اسلامی در قم یک نمونه از آن است. این مرکز هم اکنون مشغول فعالیت است. وی سرانجام در اسفند ۱۳۷۹ش به دیار حق شتافت و در حرم مطهر حضرت معصومه -علیهاالسّلام -به خاک سپرده شد و پیام های زیادی از سوی مسئولین نظام ازجمله مقام معظم رهبری به عنوان تسلیت رحلت ایشان ارسال گردید. ۲. سید معزالدین حسینی شیرازی .۳. دختر ایشان که همسر آیت الله حائری شیرازی (امام جمعه) شیراز است.

پیشنهاد کاربران

بپرس