خشونت خانوادگی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خشونت خانوادگی در میان دیگر بحران ها از اهمیت بیشتری برخوردار است و خاستگاه بسیاری از دیگر بحران ها قرار می گیرد. برای نمونه بحران طلاق، فرار دختران، اعتیاد و... ریشه در خشونت خانوادگی دارد. ۳۴% دختران فراری عامل فرار خویش را خشونت والدین می دانند و ۹۰% این گروه مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.
در این نوشتار خشونت خانوادگی به عنوان یکی از بحران های خانوادگی به بحث و بررسی گذاشته شده است. نویسنده پس از آنکه خشونت خانوادگی در ایران را گزارش می کند. از تعریف خشونت و پیشینه آن، خشونت خانوادگی دریک خانواده هسته ای، خشونت گرایان و قربانیان و نیز انواع خشونت همچون خشونت جسمی، روحی و روانی و مالی با توجه به آیات وحی سخن می گوید.حسادت، باورهای ناروا، مشکلات اقتصادی، بیماری، بدآموزی، بدگمانی، کبر و خودبینی، حب دنیا، شهوت، خستگی، از عوامل اصلی خشونت در آیات وحی معرفی شده اند.والدین در مدیریت خشم باید نیکو رفتاری کنند. روحیه اعضای خانواده زا بشناسند، از قربانی خشونت حمایت کنند و با خشونت گر برخورد کنند و ایجاد مهر و محبت در میان اعضای خانواده نمایند.تغییر وضعیت جسمی، سکوت، گوش دادن به سخنان خشونت گرا، توجه به آثار خشونت و وضو گرفتن از راههای کنترل خشم شناخته می شود. از سویی دیگر حکومت ها با وضع برخی قوانین و مقررات می توانند در راستای کنترال خشم قدم بردارند.
بحران خانواده در جهان
نهاد خانواده در چند دهه گذشته به شدت گرفتار بحران شده است. خانواده های بسیاری در آمریکا و اروپا سال ها دست به گریبان بحران هستند. طلاق، مشکلات روحی و روانی افراد خانواده، بد رفتاری افراد خانواده با یکدیگر، ازدواج گریزی، زندگی مجردی، افزایش سن ازدواج، خشونت، بی وفایی به زندگی زناشویی و... در شمار بحران هایی است که بنیان خانواده را تهدید جدی می کند تا آن جا که پاپ بندیکت شانزدهم رهبر جدید کاتولیک های جهان درباره بحران خانواده هشدار می دهد:«ژان پل دوم در بسیاری از مناسبت ها به بحران خانواده و سهم این بحران در ضرر جدی به تمدن ما اشاره کرده بود، من نیز به نوبه خود نسبت به بحرانی که خانواده این عصر در آن گرفتار شده هشدار می دهم.»بحران خانواده به عنوان یکی از دستاوردهای زندگی صنعتی به سرعت از مرز آمریکا و اروپا گذشت و خانواده آسیایی و آفریقایی را گرفتار خود ساخت. در آغاز خانواده آسیایی و آفریقایی مقاومت و پایداری بسیاری در برابر این طوفان از خود نشان داد اما شدت این طوفان به اندازه ای شدید و سهمگین بود که شماری از خانواده ها تاب تحمل خویش را از دست دادند و گرفتار بحران شدند.موج بحران در کوتاهترین زمان از شرق آسیا به غرب آسیا رسید و خانواده ایرانی خسارت سنگینی دید. طلاق در خانواده ایرانی رو به فزونی نهاد، اعضای خانواده گرفتار مشکلات عظیم و نگرانی های بسیار شدند، جوانان از ازدواج گریزان گشتند و روابط آزاد دختر و پسر که چندی است در میان بخش عمده ای از خانواده ها رسوخ کرده است، انگیزه تشکیل خانواده را از دختران و پسران ستانده است.
بحران های گریبان گیر خانواده
در ایران نیز نشانه هایی از سرایت بحران خانواده به چشم می خورد و خانواده ها با بحران هایی مواجه شده اند.
← بحران بالارفتن آمار طلاق
...

پیشنهاد کاربران

بپرس