خالد بن ابی کریمه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خالد بن ابی کریمه از اصحاب امام باقر و امام صادق علیهم السلام می باشد و راوی امامی است.
کنیه اش ابوعبدالرحمان و اسم پدرش میسره بوده است وی را در زمره اصحاب امام باقر و امام صادق علیهماالسلام نام برده اند. طوسی لقب وی را مدائنی ذکر کرده است در حالی که رجالیان اهل سنت او را از محله سنبلان اصفهان و ساکن کوفه دانسته اند. که او را اصالتاً کوفی دانسته اند.مزی لقب او را اسکاف ذکر کرده است.
احوالات خالد
در کتب رجالی متقدم شیعه، الفاظی دالّ بر وثاقت، مدح یا قدح وی نیامده، اما در کتب رجالی اهل سنت اوصاف متعدد و گاه متناقضی برای وی ذکر شده است و برخی او را توثیق کرده اند. ) و برخی او را ضعیف دانسته اند. ).همین امر موجب شده که برخی در امامی بودن او تردید کنند و چون رجالیان اهل سنت درباره مذهب وی سکوت کرده و غالباً او را توثیق کردهاند، شوشتری او را از اصحاب غیرشیعه امام باقر و امام صادق دانسته است.شاهد این مدعا روایتی منقول از وی درباره سعی بین صفا و مروه است که با روایت مذهب اهل سنّت همخوانی دارد.
نسخ های در اختیار خالد
وی نسخهای از احادیث امام باقر علیهالسلام در اختیار داشت و نجاشی ) از طریق ابن نوح از آن باخبر بود.این نسخه به دست ما نرسیده و در کتب روایی شیعه نیز هیچ روایتی از آن نقل نشده است.در کتب روایی اهل سنّت، از او احادیثی از پیامبر و دیگران نقل شده است. نسائی و ابن ماجه تنها یک حدیث از وی نقل کرده اند.خالد از امام باقر علیهالسلام، معاویه بن قره مُزنی، عکرمه مولی ابن عباس و ابو جعفر عبداللّه بن مِسوَر مدائنی روایت کرده است و از جمله راویان او سفیان ثوری، سفیان بن عُیَینَه، شریک بن عبداللّه، وَکیع بن جرّاح، شُعبة بن حَجّاح و مروانبن معاویه فزاری بوده اند.

[ویکی شیعه] خالد بن ابی کریمه راوی ازامام باقر (ع) است که احادیثی از او به نقل از پیامبر اکرم(ص) در کتب اهل سنت وجود دارد. برخی رجالیان شیعه او را از اصحاب غیر شیعی امام باقر و امام صادق دانسته اند.
کنیه خالد بن ابی کریمه، ابوعبدالرحمان و اسم پدرش میسره بوده است. لقب خالد، مدائنی و اسکافی ذکر شده در حالی که رجالیان اهل سنّت او را از محله سُنبُلان اصفهان و ساکن کوفه دانسته اند.
از او در زمره اصحاب امام باقر (ع) و امام صادق (ع) نام برده اند. در کتب رجالی متقدم شیعه، الفاظی دالّ بر وثاقت، مدح یا قدح او نیامده، اما در کتب رجالی اهل سنّت اوصاف متعدد و گاه متناقضی برای او ذکر شده است و برخی او را توثیق و برخی دیگر تضعیف کرده اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس