بهشت شداد

لغت نامه دهخدا

بهشت شداد. [ ب ِ هَِ ت ِ ش َدْ دا ] ( اِخ ) رجوع به ارم شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهشت شداد (قرآن). بعضی از مفسران در ذیل آیه ۶ تا ۸ سوره فجر ماجرای بهشت شدّاد و هلاکت او را قبل از دیدار آن بهشت نقل کرده اند.
شداد، فرزند عاد که ادعای خدایی داشت، بهشتی در صحرای عدن، بین صنعا و حضرموت، بنا کرد. براساس آیات ۶ تا ۸ سوره فجر، که صحبت از «ارم عاد» شده معلوم می شود آن، شهری آباد و بی نظیر و دارای قصرهای با شکوه و ستون های برافراشته بوده است.
اوصاف بهشت شداد
در توصیف بهشت شداد، مفسران گفته اند: در آن، قصرهایی از طلا و نقره و ستون هایی از زبرجد و یاقوت و درختان گوناگون و جویبارهایی، جاری بوده است که به جای ریگ؛ مروارید و یاقوت و زبرجد در قعر جویها، ریخته و آن از زیر آب پیدا بود. ابن بابیه در شرح معمری ن نقل کرده که هشام بن سعد گفت: «در اسکندریه سنگی یافتم که در آن نوشته بود: منم شداد بن عاد که ساختم ارم ذات العماد که مثل آن خلق نشده است در بلاد و به زور خود وادیه ها را سد و بنا کردم قصرهای عالی ارم را در وقتی که پیری و مرگ نبود از سنگ در نرمی مانند گل بود و گنجی در دربار گذاشتم و دوازده منزل که احدی آن را بیرون نتواند بیاورد؛ الا امت محمد صلی الله علیه و آله وسلّم آن را بیرون خواهد آورد.»

جدول کلمات

ارم

پیشنهاد کاربران

بپرس