اهن

/~Ahan/

مترادف اهن: ( آهن ) پولاد، چدن، حدید، زنجیر، سلاح

معنی انگلیسی:
ferro-, iron

لغت نامه دهخدا

( آهن ) آهن. [ هََ ] ( اِ ) ( از پهلوی آسین ) گوهری کانی که بندرت خالص و غالباً مخلوط با سایر اجسام یافته میشود، و آن بیش از همه فلزات محتاج الیه آدمی و در تمام صنایع بکار است و در هر جای حتی در نباتات و آبهای معدنی نیز وجود دارد. حدید :
نه پادیر باید ترا نه ستون
نه دیوار خشت و نه زآهن درا.
رودکی.
تا کی کند او خارم تا کی زند او شنگم
فرسوده شوم آخر گر آهن و گر سنگم.
ابوشکور.
به آهن نگه کن که برّید سنگ
نرست آهن از سنگ بی آذرنگ.
ابوشکور.
از آبنوس دری اندر او فراشته بود
بجای آهن ، سیمین همه بش و مسمار.
ابوالمؤید بلخی.
آهن ، یکی از اجساد صناعت کیمیا و از آن در آن صناعت به مریخ کنایت کنند.( مفاتیح العلوم خوارزمی ).
اخگرهم آتش است ولیکن نه چون چراغ
سوزن هم آهن است ولیکن نه چون تبر.
عسجدی.
همه از آدمیم ما لیکن
او گرامی تر است کو داناست
همه آهن ز جنس یکدگر است
که همه از میانه خاراست
نعل اسبان شد آنچه ریم آهن
تیغ شاهان شد آنچه روهیناست.
مسعودسعد.
آتش ز آهن آمد و زو گشت آهن آب
آهن ز خاره زاد و از او خاره گشت سست.
خاقانی.
- آهن چینی ؛ ظاهراً آهنی بوده است که از چین می آورده اند، سخت :
با دشمن دین تا نزنم بازنگردم
ور قلعه او آهن چینی بود و روی.
فرخی.
- آهن نر ؛ پولاد.روهینا. مقابل نرم آهن.
|| شمشیر :
پس دری کردم از سنگ و درافزاری
که بدو آهن هندی نکند کاری.
منوچهری.
بی هنر دان نزد بی دین هم قلم هم تیغ را
چون نباشد دین ، نباشد کلک و آهن را ثمن.
ناصرخسرو.
کسی را که جانش به آهن گزم
بسی جامه ها در سکاهن رَزَم.
نظامی.
سخنهای بدش تعلیم کردند
بزر وعده ، به آهن بیم کردند.
نظامی.
|| مطلق سلاح آهنین از درع و جوشن و خود و رانین و غیره.غرق آهن بودن :
ور شخص من نخواهی چون تار پرنیان
آهن مپوش بر تن چون پرنیان خویش.
معزی.
|| زنجیر :
به آهن ببستند پای قباد
ز فرّ و نژادش نکردند یاد.
فردوسی.
و به آهن گران وی را ببستند و صوفی سخت درشت در وی پوشانیدند. ( تاریخ بیهقی ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( آهن ) ( اسم ) آهون نقب .

فرهنگ معین

( آهن ) (هُ ) ( اِ. ) آهون ، نقب .
(هَ ) [ په . ] ( اِ. ) ۱ - فلزی است چکش خور که از معادن استخراج می شود و غالباً به شکل اکسید یا کربنات یا سولفوردوفرو وجود دارد و آن ها را در کوره می گدازند و آهن خالص به دست می آورند و آن جسمی است سخت و محکم . ۲ - شمشیر، تیغ . ۳ - زنجیر. ۴ - هر سلاح آهنی

فرهنگ عمید

( آهن ) ۱. فلزی خاکستری رنگ، چکش خور و رسانای جریان الکتریسته که در هوای مرطوب به راحتی زنگ می زند. در ۱۵۳۰ درجه سانتی گراد گداخته می شود و در ۸۰۰ درجه نرم و سرخ می گردد. در صنعت کاربرد فراوان دارد.
۲. هر چیزی که از آهن ساخته شده باشد.

گویش مازنی

( آهن ) /aahen/ آهن
/ehen/ بلی – آری & اشاره به نزدیک

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آهن. آهن به فلز معروف به همین نام اطلاق می شود.
احکام آهن در ابواب طهارت، صلات، خمس و صید و ذباحه به مناسبت آمده است.
← تیمم کردن بر آهن
۱. ↑ کرکی، علی بن حسین، جامع المقاصد، ج۱، ص۴۸۰.
فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام، ج۱، ص۱۶۷-۱۶۸.
...

[ویکی فقه] آهن (قرآن). آهن معادل عربی حدید است.
اگرچه واژه حدید در قرآن به معنای «تیز» هم آمده، لیکن بیشترین کاربرد آن در معنای یاد شده است.

دانشنامه عمومی

آهن. آهن با نماد شیمیایی Fe ( به لاتین: Ferrum ) ، نام یک عنصر شیمیایی با عدد اتمی ۲۶ و چگالی ۷۸۷۴ کیلوگرم بر مترمکعب است. آهن یک فلز است که در نخستین دورهٔ فلزهای واسطه جای دارد. آهن از دیدگاه جرم، بزرگ ترین عنصر سازندهٔ کرهٔ زمین است. آهن اصلی ترین عنصر سازندهٔ هستهٔ بیرونی و درونی زمین و چهارمین عنصر متداول در پوسته است. فراوانی آهن در سیاره های زمین سان و دیگر کره های سنگی مانند ماه، به خاطر پدیدهٔ همجوشی هسته ای در ستارهها است به این معنی که در فرایند همجوشی، آهن آخرین عنصری است که با آزادسازی انرژی، پیش از فروپاشی انفجاری آن ستاره به صورت یک نو اختر یا ابرنواختر، و پراکندن آهن در فضا، ایجاد می شود.
در حدود ۱٬۴۰۰ پیش از میلاد، از ساخته های آهنی در قلمرو هیتی ها در ارمنستان کنونی استفاده می شد که این به عنوان نخستین شواهد مصرف این عنصر است. [ ۵]
مانند دیگر عناصر گروه ۸؛ روتنیم و اوسمیوم، آهن نیز در طیف گسترده ای از حالت های اکسیداسیون یافت می شود؛ از ۲ - تا ۶، هرچند که اکسایش ۲ و ۳ متداول ترین هستند. سرچشمهٔ عنصری آهن در شهاب سنگها و سایر محیط های کم اکسیژن است، اما نسبت به اکسیژن و آب دارای واکنش است. سطح آهن تازه سطحی نقره ای - خاکستری درخشان به نظر می رسد، اما در هوای عادی اکسیده می شود تا به صورت اکسید آهن هیدرات شده درآید، که معمولاً به عنوان زنگ شناخته می شود. برخلاف دیگر فلزات که لایه های اکسید سطح، درون قطعه فلز را ( در برابر زنگ زدگی ) رویینه می سازند، لایهٔ اکسید آهن، با ادامهٔ نفوذ حجم بیشتری از فلز، و در نتیجه پوسته پوسته شدن و سوا شدن، سطح تازه ای را در معرض خوردگی قرار می دهد.
نام آهن که در پهلوی آسن نیز آمده باید از سنگ گرفته شده باشد ایرانیان در شاهنامه آهنگری را از دوره بسیار کهنی می دانستند و کاوه آهنگر نماد پایداری و کارگری و جنبش است واژه های ریم آهن نرماهن و روهینا و ده ها نام دیگر برای نمونه های آهن نشان از کهنی این فلز نزد ایرانیان است نخستین بار آهن شکل گرفته که توسط بشر در دورهٔ پیش از تاریخ مصرف شد از شهاب سنگ ها آمده بود. ذوب آهن در کوره ها در هزارهٔ دوم پیش از میلاد شروع شد، آثار مکشوفه از آهن ذوب شده از ۱۲۰۰–۱۸۰۰ پیش از میلاد در هند و در مشرق از حدود ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد به دست آمد ( که گمان می رود ناشی از ذوب آهن در آناتولی یا قفقاز بوده است ) . چدن برای اولین بار در حدود ۵۵۰ سال پیش از میلاد در چین تولید شد اما در اروپا تا سال های قرون وسطا تولید نشد، در طول دوران قرون وسطا ابزاری در اروپا کشف شد که از آهن شکل یافته از چدن ( pig Iron ) با استفاده از ریخته گری زیور آلات تولید شده بودند، برای تمام این فرایندها از زغال چوب به عنوان سوخت استفاده شد. فولاد ( که با کربن کمتر از pig Iron است اما آهن شکل یافته بیشتری دارد ) اولین بار در دوران باستان تولید شد. روش های تازهٔ تولید آن به وسیلهٔ میله های کربنیزه کردن آهن در فرایند سیمانی کردن در قرن هفدهم بعد از میلاد ابداع شد. در انقلاب صنعتی روش های جدید تولید آهن بدون زغال چوب ابداع شد و این روش ها بعداً در تولید فولاد مورد استفاده قرار گرفتند. در اواخر دههٔ ۱۸۵۰، هنری بسمر فرایند جدیدی برای ساخت فولاد اختراع کرد که شامل دمیدن هوا از روی چدن مذاب برای تولید فولاد نرم بود. این فرایند و دیگر فرایندهای ابداع شده در قرن ۱۹ و بعد از آن منجر یه آن شد که دیگر آهن شکل یافته تولید نشود.
عکس آهنعکس آهنعکس آهنعکس آهنعکس آهنعکس آهن

آهن (II). آهن ( II ) ( ferrum ) یا فروس در شیمی، صفت ترکیبی را نشان می دهد که حاوی آهن ( II ) است، یعنی آهن در حالت اکسیداسیون +۲، احتمالاً به عنوان کاتیون دو ظرفیتی Fe2+. این حالت با «آهن» یا آهن ( III ) مخالف است، به معنی آهن در حالت اکسیداسیون +۳، مانند کاتیون سه ظرفیتی Fe3+. این کاربرد تا حد زیادی با نامگذاری آیوپاک جایگزین شده است، که خواستار نشان دادن حالت اکسیداسیون با اعداد رومی در پرانتز است، مانند اکسید آهن ( II ) برای اکسید آهن ( FeO ) ، اکسید آهن ( III ) برای اکسید آهن ( Fe2O3 ) و اکسید آهن ( II, III ) برای اکسید Fe3O4 که حاوی هر دو شکل آهن است.
در خارج از شیمی، "فروس" به طور کلی به معنای "حاوی آهن" است. این کلمه از کلمه لاتین ferrum ( "آهن" ) گرفته شده است. فلزات آهنی عبارتند از فولاد و آهن خام ( با محتوای کربن چند درصد ) و آلیاژهای آهن با سایر فلزات ( مانند فولاد ضدزنگ ) . "غیر آهنی" برای توصیف فلزات و آلیاژهایی استفاده می. شود که حاوی مقدار قابل توجهی آهن نیستند.
اصطلاح «فروس» معمولاً تنها برای فلزات و آلیاژها به کار می رود. به جای آن، صفت فروس برای اشاره به مواد غیرفلزی حاوی آهن، مانند «آب آهن دار» به کار می رود. یا به رنگ قهوه ای مایل به نارنجی شبیه رنگ زنگ زدگی.
عکس آهن (II)عکس آهن (II)عکس آهن (II)عکس آهن (II)عکس آهن (II)عکس آهن (II)

آهن (III). آهن ( انگلیسی: Iron ( III ) ) در شیمی به عنصر آهن در حالت اکسیداسیون +۳ آن اشاره دارد. در ترکیبات یونی ( نمک ها ) ، چنین اتمی ممکن است به عنوان یک کاتیون جداگانه ( یون مثبت ) که با Fe3+ نشان داده می شود، وجود داشته باشد.
صفت فریک یا پیشوند ferri - اغلب برای مشخص کردن چنین ترکیباتی استفاده می شود - مانند "کلرید آهن" برای کلرید آهن ( III ) ، FeCl3. صفت "آهنی" به جای نمک های آهن ( II ) حاوی کاتیون Fe2+ استفاده می شود. واژه فریک از کلمه لاتین فروم به معنای آهن گرفته شده است.
مراکز فلزی آهن ( III ) نیز در مجتمع های هماهنگی، مانند آنیون فری اگزالات، 3 - ، که در آن سه یون اگزالات دوتایی مرکز فلز را احاطه کرده اند، رخ می دهند. یا در ترکیبات آلی فلزی، مانند کاتیون فروسنیوم +، که در آن دو آنیون سیکلوپنتادینیل به مرکز FeIII متصل هستند.
آهن تقریباً همیشه در حالت های اکسیداسیون ۰ ( مانند فلز ) ، ۲+ یا ۳+ مواجه می شود. آهن ( III ) معمولاً پایدارترین شکل در هوا است، همانطور که با فراگیر شدن زنگ، یک ماده نامحلول حاوی آهن ( III ) نشان داده شده است.
عکس آهن (III)

آهن (ترانه وودکید). آهن اولین آهنگ وودکید ( یوان لموین ) است. این آهنگ در آلبوم «عصر طلایی» منتشر شده است. آلبوم عصر طلایی در ۲۰۱۱ آماده شد ولی در ۲۰۱۳ منتشر شد. تک آهنگ آهن در ۲۸ مارس ۲۰۱۱ منتشر شد.
این آهنگ پس از استفاده در تریلر کیش یک آدم کش: افشاگری ها محبوبیت زیادی بدست آورد.
عکس آهن (ترانه وودکید)

آهن (روستا). آهن ( به ترکی آذربایجانی: Əhən ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان اسماعیللی واقع شده است. [ ۱] آهن ۵۷۳ نفر جمعیت دارد.
عکس آهن (روستا)عکس آهن (روستا)

آهن (فیلم ۱۹۸۷). آهن ( به هندی: Loha ) فیلمی محصول سال ۱۹۸۷ و به کارگردانی راج ان. سیپی است. در این فیلم بازیگرانی همچون درمندرا، مانداکینی، شاتورگان سینها، مادهوی، کاران کاپور، جوگال هانسراج، قادرخان، راضا مراد، آنجان سیرواستاو ایفای نقش کرده اند.
عکس آهن (فیلم ۱۹۸۷)

آهن (فیلم ۱۹۹۷). آهن ( به هندی: Loha ) فیلمی محصول سال ۱۹۹۷ و به کارگردانی هارمش مالهوترا است. در این فیلم بازیگرانی همچون درمندرا، راوینا تاندون، میتون چاکرابورتی، رامیا کریشنان، شاکتی کاپور، گوویندا، مانیشا کویرالا ایفای نقش کرده اند.
عکس آهن (فیلم ۱۹۹۷)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آهن.
سنگ آهَن (iron)
سنگ برگرفته از واژه ای آلمانی به معنای «قوی». عنصری فلزی، به رنگ خاکستری نقره ای، چکش خوار، شکل پذیر و سخت، با نماد Fe، برگرفته از نام لاتینی آن، با عدد اتمی ۲۶، و جرم اتمی نسبی ۵۵.۸۴۷. از لحاظ فراوانی چهارمین عنصر پوسته زمین و دومین فلز فراوان پس از آلومینیوم است. در رسوبات انباشته، به صورت سنگ های معدنی هماتیت۱ (Fe۲O۳)، سنگ معدن اسپاتیک۲ (FeCO۳) و مگنتیک۳ (Fe۳O۴) یافت می شود. گاهی به شکل فلز آزاد۴، و به ندرت به صورت تکه های آهن یا نیکل ـ آهن در شهاب سنگ ها نیز یافت می شود. آهن فلزی فراوان و مفید، به شدت مغناطیس، و پایۀ آلیاژ فولاد است. فولاد آلیاژی است که علاوه بر آهن، کربن و فلزات دیگر نیز دارد. (← چدن) آهن در تجهیزات الکتریکی، مغناطیس های دایم و الکترومغناطیس ها، هستۀ ترانسفورمرها، و در آمپلی فایرهای مغناطیسی به کار می رود. نکتۀ مهم دربارۀ آهن، اکسید شدن آن در هوای مرطوب (زنگ زدن۵) است. در بدن انسان، آهن بخش اصلی هموگلوبین۶را تشکیل می دهد. در گلبول های قرمز خون، هموگلوبین اکسیژن را به همۀ نقاط بدن منتقل می کند. کمبود این عنصر در رژیم غذایی انسان منجر به نوعی کم خونی می شود. از عصر آهن تاکنون، از این عنصر برای ساخت ابزار استفاده می کنند.

جدول کلمات

آهن
تهم

مترادف ها

iron (اسم)
اتو، اهن، اطو، فلز

فارسی به عربی

حدید

پیشنهاد کاربران

آهن: این واژه در سنسکریت فعل است به معنی زدن، کوبیدن، کوفتن، کشتن، از پا در آوردن. ( āhanmi می زنم، āhansi می زنی، āhanti می زند ) ؛ در اوستایی: اینگه ayangh؛ پارتی: āsun؛ مانوی: āhun؛ پهلوی: āsan ، āhan، āhen.
واژه آهن
معادل ابجد 56
تعداد حروف 3
تلفظ 'āhan
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [پهلوی: āhen, āsīn] ( شیمی )
مختصات ( هَ ) [ په . ] ( اِ. )
آواشناسی 'Ahan
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ فارسی معین
فرهنگ لغت معین
آهن ربا خوبیها باش، نه براده آهن قراضه بدی هااست!
آهن یک واژه پارسی است.
در ریخت های آریایی:
پارسی اوستا: AYAH, AYO
پارسی پهلوی: ASIN, AHEN, ASENEN, AHAN
سانسکریت: AYAS ( به چَم: فلز )

همچنین واژگان دیگر زبانهای هند و اروپایی همریشه با واژه ( آهن ) در ( تصویر پایین ) .
...
[مشاهده متن کامل]

نکته: چَم ( =معنی ) در زبان لاتین ( برنز ) است.
پَسگشت ( =مرجع ) : چنانکه در برگه74 - 75 از نبیگِ ( فرهنگ ریشه های هند و اروپایی زبان پارسی ) آمده است.

اهن
آهن در زبان لکی ئاهه ن یا ئاسه ن هم گفته میشه
آهَن در پهلوی به گونه آهِن و آسِن نیز واگوی می شده، درست همانند آنچه در گویش اصفهانی گفته می شود: آهِن
آهن:
دکتر کزازی در مورد واژه ی " آهن" می نویسد : ( ( آهن در پهلوی در ریخت اَسَن āsan بکار می رفته است . ) )
( ( نخستین یکی گوهر آمد به چنگ ؛
به آتش ، ز آهن جدا کرد سنگ. ) )
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 250. )
...
[مشاهده متن کامل]

تلفظ آهن در پهلوی ( اَسَن āsan ) با Eisen در آلمانی ، سنجیدنی است.

آهن کسی زر شدن : کنایه است از ثروتمند شدن آن شخص و از فقر رهایی یافتن او ( از فقر به ثروت رسیدن )
چون سعادت بدو سپرد سریر
آهنش زر شدو پلاس حریر
( هفت پیکر نظامی، تصحیح دکتر ثروتیان، ۱۳۸۷ ، ص 574 )
آهن به ترکی: دَمیر ، تِیمور
عرض ادب و احترام، و سپاس بینهایت با
art ester view programmer اند managering by hard try
and
مجموعه یه خوبتون
بیشتروقت نگیرم، هیچ جا توضیحی راجع به چسباندن اهن به اهنرا، بصورت صابتانه تر نبود، همش چسب اهن، میخوام قلع رو تست کنم، ضد اب، باقابلیت نفوذ به هر سطح غیر قابل دسترس و دوست دارم کلا، شماروهم حال کردمyuo have a good rime, ever,
...
[مشاهده متن کامل]

Metal
iron
آهن ، عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با نشان Fe و عدد اتمی 26 وجود دارد. آهن فلزی است که در گروه 8 و دوره 4 جدول تناوبی قرار دارد.
تاریخچـــــه
اولین نشانه های استفاده از آهن به زمان سومریان و مصریان بر می گردد که تقریبا" 4000 سال قبل از میلاد با آهن کشف شده از شهاب سنگها اقلام کوچکی مثل سر نیزه و زیور آلات می ساختند. از 2000 تا 3000 سال قبل از میلاد ، تعداد فزاینده ای از اشیاء ساخته شده با آهن مذاب ( فقدان نیکل ، این محصولات را از آهن شهاب سنگی متمایز می کند ) در بین النهرین ، آسیای صغیر و مصر به چشم می خورد؛ اما ظاهرا" تنها در تشریفات از آهن استفاده می شد و آهن فلزی گرانبها حتی باارزش تر از طلا به حساب می آمد.
...
[مشاهده متن کامل]

بر اساس تعدادی از منابع آهن ، بعنوان یک محصول جانبی از تصفیه مس تولید می شد - مثل آهن اسفنجی – و بوسیله متالوژی آن زمان قابل تولید مجدد نبوده است. از 1600 تا 1200 قبل از میلاد در خاورمیانه بطور روز افزون از آین فلز استفاده می شد، اما جایگزین کابرد برنز در آن زمان نشد.

تبر آهنی متعلق به عصر آهن سوئد در گاتلند سوئد یافت شده است. از قرن 10 تا 12 در خاورمیانه یک جابجایی سریع در تبدیل ابزار و سلاحهای برنزی به آهنی صورت گرفت. عامل مهم در این جابجائی ، آغاز ناگهانی تکنولوژیهای پیشرفته کار با آهن نبود، بلکه عامل اصلی ، مختل شدن تامین قلع بود. این دوره جابجایی که در زمانهای مختلف و در نقاط مختلفی از جهان رخ داد، دوره ای از تمدن به نام عصر آهن را بوجود آورد.
همزمان با جایگزینی آهن به جای برنز ، فرآیند کربوریزاسیون کشف شد که بوسیله آن به آهن موجود در آن زمان ، کربن اضافه می کردند. آهن را بصورت اسفنجی که مخلوطی از آهن و سرباره به همراه مقداری کربن یا کاربید است، بازیافت کردند. سپس سرباره آنرا با چکش کاری جدا نموده وم حتوی کربن را اکسیده می کردند تا بدین طریق آهن نرم تولید کنند.
مردم خاور میانه دریافتند که با حرارت دادن طولانی مدت آهن نرم در لایه ای از ذغال و آب دادن آن در آب یا روغن می توان محصولی بسیار محکم تر بدست آورد. محصول حاصله که دارای سطح فولادی است، از برنزی که قبلا" کاربرد داشت محکمتر و مقاوم تر بود. در چین نیز اولین بار از آهن شهاب سنگی استفاده شد و اولین شواهد باستان شناسی برای اقلام ساخته شده با آهن نرم در شمال شرقی نزدیک Xinjiang مربوط به قرن 8 قبل از میلاد بدست آمده است. این وسایل از آهن نرم و با همان روش خاورمیانه و اروپا ساخته شده بودند و گمان می رفت که برای مردم غیر چینی هم ارسال می کردند.
در سالهای آخر پادشاهی سلسله ژو ( حدود 550 قبل از میلاد ) به سبب پیشرفت زیاد تکنولوژی کوره ، قابلیت تولید آهن جدیدی بوجود آمد. ساخت کوره های بلندی که توانایی حرارتهای بالای k 1300 را داشت، موجب تولید آهن خام یا چدن توسط چینِی ها شد. اگر سنگ معدن آهن را با کربن k 1470 - 1420 حرارت دهیم، مایع مذابی بدست می آید که آلیاژی با 5/96% آهن و 5/53% کربن است. این محصول محکم را می توان به شکلهای ریز و ظریفی در آورد. اما برای استفاده ، بسیار شکننده می باشند، مگر آنکه بیشتر کربن آنرا از بین ببرند.
از زمان سلسله ژو به بعد اکثر تولیدات آهن در چین به شکل چدن است. با این همه آهن بعنوان یک محصول عادی که برای صدها سال مورد استفاده کشاورزان قرار گرفته است، باقی ماند و تا زمان سلسله شین ( حدود 221 قبل از میلاد ) عظمت چین را واقعا" تحت تاثیر قرار نداد.
توسعه چدن در اروپا عقب افتاد، چون کوره های ذوب در اروپا فقط توانایی k 1000 را داشت. در بخش زیادی از قرون وسطی در اروپای غربی آهن را همچنان با روش تبدیل آهن اسفنجی به آهن نرم بدست می آوردند. تعدادی از قالب گیریهای آهن در اروپا بین سالهای 1150 و 1350 بعد از میلاد در دو منطقه در سوئد به نامهای Lapphyttan و Vinarhyttan انجام شد.
دانشمندان می پندارند شاید این روش بعد از این دو مکان تا مغولستان آن سوی روسیه ادامه یافته باشد، اما دلیل محکمی برای اثبات این فرضیه وجود ندارد. تا اواخر قرن نوزدهم در هر رویدادی یک بازار برای کالاهای چدنی بوجود آمد، مانند درخواست برای گلوله های توپ چدنی.
در آغاز برای ذوب آهن از زغال چوب هم بعنوان منبع حرارتی و هم عامل کاهنده استفاده می شد. در قرن 18 در انگلستان تامین کنندگان چوب کم شدند و از زغال سنگ که یک سوخت فسیلی است، بعنوان منبع جانشین استفاده شد. این نوآوری بوسیلـــه Abraham Darby انرژی لازم برای انقلاب صنعتی را تامین نمود.
پیدایـــــــش
آهن یکی از رایج ترین عناصر زمین است که تقریبا" 5% پوسته زمین را تشکیل می دهد.
آهن از سنگ معدن هماتیت که عمدتا" Fe2O3 می باشد، استخراج می گردد. این فلز را بوسیله روش کاهش با کربن که عنصری واکنش پذیرتر است جدا می کنند. این عمل در کوره بلند در دمای تقریبا" 2000 درجه سانتی گراد انجام می پذیرد.
در سال 2000 ، تقریبا" 1100 میلیون تن سنگ معدن آهن با رشد ارزش تجاری تقریبا" 25 میلیارد دلار آمریکا استخراج شد. درحالیکه استخراج سنگ معدن آهن در 48 کشور صورت می گیرد، چین ، برزیل ، استرالیا ، روسیه و هند با تولید 70% سنگ آهن جهان پنج کشور بزرگ تولید کنندگان آن به حساب می آیند. برای تولید تقریبا" 572 میلیون تن آهن خام 1100 میلیون تن سنگ آهن مورد نیاز است.
خصوصیات قابل توجه
جرم یک اتم معمولی آهن 56 برابر جرم یک اتم معمولی هیدروژن می باشد. عقیده بر این است که آهن ، دهمین عنصر فراوان در جهان است. Fe مخفف واژه لاتین ferrum برای آهن می باشد. این فلز ، از سنگ معدن آهن استخراج می شود و به ندرت به حالت آزاد ( عنصری ) یافت می گردد.
برای تهیه آهن عنصری ، باید ناخالصیهای آن با روش کاهش شیمیایی از بین برود. آهن برای تولید فولاد بکار می رود که عنصر نیست، بلکه یک آلیاژ و مخلوطی است از فلزات متفاوت ( و تعدادی غیر فلز بخصوص کربن ) . هسته اتمهای آهن دارای . . .

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٣)

بپرس