اشپزی بلغاری

دانشنامه عمومی

آشپزی بلغاری. آشپزی بلغاری ( به انگلیسی: Bulgarian cuisine ) ( بلغاری: българска кухня ) نمادی از آشپزی اروپای جنوب شرقی است. دارای ویژگی های مشترکی با بقیهٔ آشپزی بالکان می باشد. پخت و پزهای مرسوم بلغاری به دلیل عوامل جغرافیایی، همچون شرائط آب و هوایی مناسب برای پرورش انواع سبزیجات، رستنی ها و میوه ها، متنوع می باشد. جدا از تنوع وسیع غذاهای بلغاری، آشپزی بلغاری در برخی از غذاها با آشپزی ایرانی، ترکی و یونانی مشترک است.
غذاهای بلغاری اغلب با سالاد به عنوان پیش غذا همراه است و همین طور به خاطر اهمیت دادن به فراورده لبنی، شراب و نوشیدنی های الکلی دیگر، مانند راکیا مورد توجه قرار دارد. آشپزی بلغاری همچنین دارای ویژگی تنوع در سوپ، همچون سوپ سرد زاتزیکی و شرینی ها، همچون خمیر فیلو بر پایه بانیتسا، پیتا و انواع مختلف بورک است.
آشپزی اصلی به طور عمده مبتنی بر خورش های مایعاتی، چه گیاهی یا با گوشت گوسفند، بز، گوساله، مرغ یا خوک می باشد. نحوه پخت سرخ نمودن عمیق، رایج نیست ولی کباب پز نمودن– به ویژه برای انواع مختلف سوسیس – خیلی مشهود است. مصرف گوشت خوک رایج است که اغلب با گوشت گوساله یا گوسفند مخلوط می گردد، اگر چه گوشت ماهی و مرغ هم به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد. در حالیکه بیشتر دام ها با ارجحیت تولید شیر نسبت به گوشت پرورش داده می شوند، گوشت گوساله برای گوشت کبابی پیش خوراک مزه و استفاده در بعضی غذاهای اصلی محبوب است. به عنوان صادر کننده قابل توجه گوسفند، میزان مصرف بلغاری ها، به ویژه در فصل بهار، قابل توجه است. [ ۱]
صبحانه بلغاری
• بورک - شیرینی که با مواد گوناگون پر شده است، خاستگاه آن از ترکیه می باشد.
سوپ ها و خورش ها
سوپ اسفناج - همراه با تخم مرغ و سیرنه.
سوپ عدس - سوپ عدس قهوه ای.
سوپ مرغ - همراه با موادغذایی رشته فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات درست می شود.
عکس آشپزی بلغاری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس