سوسیس

/sosis/

معنی انگلیسی:
hot dog, sausage, wiener, banger

فرهنگ فارسی

فرهنگ معین

(سُ ) [ فر. ] (اِ. ) از انواع فرآورده های گوشتی است که از گوشت چرخ کردة بسیار ریز و چربی و سویا درست شده است و با روکش نایلونی استوانه ای شکل عرضه می شود.

فرهنگ عمید

نوعی خوراک که از گوشت چرخ کرده، ادویه و مواد دیگر تهیه شده و داخل پوشش پلاستیکی به شکل استوانه عرضه می شود.

دانشنامه عمومی

سوسیس ( به فرانسوی: Saucisse ) ( در روسی: Колбаса، کُلباسا ) گونه ای غذای آماده است که از گوشت چرخ کرده و گاهی سبزیجات خوراکی به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و گاهی گیاهان معطر تهیه می شود. معمولاً روی سوسیس ها، گونه ای پوشش قرار می گیرد و در قدیم، این پوشش را از روده حیوانات تهیه می کردند. امروزه جنس این رویه ها معمولاً از کلاژن یا سلولز یا حتی پلاستیک، می باشد. سوسیس ها به دلیل مواد نگهدارنده افزوده شده به آنها، تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند.
سوسیس از واژه فرانسوی کهن saussich که خود از واژه لاتین salsus به معنی «نمک زده»، گرفته شده است و امروزه مفهوم این کلمه به Sausage تغییر یافته است چرا که روش تهیه آن تغییر کرده است و از روش های مختلف برای تهیه آن استفاده می شود. [ ۱]
تهیه سوسیس و کالباس در ایران به صورت کارخانه ای از سال ۱۳۰۷ خورشیدی توسط یک نفر روسی بنام افونامو در بندر انزلی با یک ماشین کوچک و دستی شروع گردید که روزانه احتیاجات عده ای از اتباع خارجی آن جا را تأمین می نمود. در سال ۱۳۰۹ خورشیدی شخص دیگری بنام لیشنیسکی از اهالی شوروی سابق در بندر انزلی کارخانه کوچکی را راه اندازی کرد که روزانه۴۰–۵۰ کیلوگرم کالباس تهیه می نمود. در سال ۱۳۱۲ لیشنیسکی کارخانه خود را از انزلی به تهران منتقل نمود و با کمک آرزومان آوانسیان که در روسیه در کارخانه کالباس سازی کار کرده بود و یک شخص آلمانی دیگر کارشان را در خیابان منوچهری تهران در یک پاساژ کوچک به کمک چهار تن از خانواده آرزومانیان شروع کردند که فرآوری آنها، سوسیس و کالباس و ژامبون بود و از ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم تجاوز نمی کرد. کل محصولات آن ها که نیازمند ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار روزانه بود به مصرف مهاجرین روس و ارامنه می رسید. لیشنیسکی پس از مدتی به روسیه بازگشت و کارخانه را به آرزومان واگذار کرد. آن زمان سوسیس و کالباس درجه یک و بدون تقلب کیلویی ۲۰ ریال بود. در سال ۱۳۱۶ آقای آندریاس آهارونیان اولین اغذیه فروشی نوین را در خیابان ولیعصر ( چهار راه امیر اکرم سابق ) با نام اغذیه آندره افتتاح نمود و با ارائه انواع غذاهای آماده و اولین ساندویچ ایران فصل جدیدی را برای ظهور رستورانهای امروزی ( فست فودها ) ایجاد کرد. با توجه به استقبال بی نظیر مردم، اغذیه فروشی آندره تصمیم گرفت تا جهت تأمین مواد اولیه مغازه مخصوصا سوسیس و کالباس، کارگاه خانگی خود را راه اندازی کند این کارگاه در سال ۱۳۶۹ به صورت کارخانه امروزی شرکت آندره در کمالشهر کرج به فعالیت خود ادامه داد. [ ۲] در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی اولین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس با نام آرزومان در جنوب غربی تهران واقع در یافت آباد تأسیس شد که بنیانگذار و وارث آن آرزومانیان آوانسیان است. این کارخانه پس از انقلاب تحت نام گوشتیران فعالیتش را ادامه داد که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان به شمار می رود. [ ۳] البته کارخانه کوچکی هم در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در تهران به نام اصل بلور مشغول بکار بود که تولید روزانه بسیار کمی داشت و توسط فردی به نام اختیاری بنا شده بود و بعداً به شاملیان و سپس به میکائیلیان واگذار شد. میکائیلیان را می توان وارث دومین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس و مجهز به دستگاه های مدرن دانست که در ابتدا در خیابان قوام السلطنه آغاز بکار کرد و سپس به شمس آباد نقل مکان کرد. [ ۴] [ ۵] [ ۶]
عکس سوسیسعکس سوسیسعکس سوسیسعکس سوسیسعکس سوسیسعکس سوسیس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

frank (اسم)
سوسیس

banger (اسم)
سوسیس

sausage (اسم)
سوسیس، سوسیگ، روده محتوی گوشت چرخ شده

wiener (اسم)
سوسیس

hot dog (اسم)
سوسیس، هات داگ، ساندویچ سوسیس، سوسیس بزرگ

frankfurter (اسم)
سوسیس

red-hot (اسم)
سوسیس

toad-in-the-hole (اسم)
سوسیس

فارسی به عربی

مقانق

پیشنهاد کاربران

گوشت گربه ادویه زده شده
واژه سوسیس
معادل ابجد 196
تعداد حروف 5
تلفظ so ( u ) sis
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [فرانسوی: saucisse]
مختصات ( سُ ) [ فر. ] ( اِ. )
آواشناسی sosis
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ فارسی عمید
واژه نامه آزاد
گوشتینه
خیلیها "سوسیس" دوست دارند؛ أمّا دوست ندارند بدانند چطور تهیئه میشه!
خیلیها دوست دارند گناه انجام بدن ( مانند غیبت وخوردن مال دیگران وپس ندادن قرض وامانت و. . . )
؛ أمّا دوست ندارند بدانند عواقب این کارها چیه واگه مصیبت ومهلکه واقع بشه؛ به کارهای بد که انجام دادن با اصرار تام؛ باهم ربطی نمیدانند!
...
[مشاهده متن کامل]

عجب وقاحتی وگستاخی.
الَّذینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعاً104
وَ اتَّقُوا یَوْماً لا تَجْزی نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَیْئاً وَ لا یُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ وَ لا یُؤْخَذُ مِنْها عَدْلٌ وَ لا هُمْ یُنْصَرُونَ48

سوسیس
آغَند ( جِگَر آغند ) : آغند یا آکَند = درون چیزی را پُر کردن
کوفتان ( از کوفته = گوشت کوفته شده یا لِه شده همانند گویش تَفتان )
کوبیز ، کوبیزه ( از کوبیده با پسوند - ایز یا ایزه ، گوشت کوبیده شده )
این طیف غذا بنظر میرسد برای شرایط کوچ ابداع شده است.
تورکان در طول تاریخ از گروه ها کوچگرها بزرگ هستند.
به املاء سوسیس ( Sausage ) و سوجوخ ( Sucuk ) دقت کنید
یا نوشته ویکی پدیای انگلیسی:
Alternative names
...
[مشاهده متن کامل]

Sucuk, sudjuk, sudžuk, sudzhuk
Type
Sausage
Region or state
Middle East, Central Asia, Balkans
Main ingredients
Ground meat ( usually beef ) , cumin, garlic, salt, red peppe
و . . . .

سوسیس ( به فارسی افغانستان: ساسِچ ) ، ( به فرانسوی: Saucisse ) نوعی غذای آماده است که از گوشت چرخ کرده به همراه چربی حیوانی، نمک، ادویه و گاهی اوقات گیاهان معطر تهیه می شود. معمولاً روی سوسیس ها، نوعی پوشش قرار می گیرد و در قدیم، این پوشش را از روده حیوانات تهیه می کردند. امروزه جنس این رویه ها معمولاً از کلاژن یا سلولز و یا حتی پلاستیک، می باشد. سوسیس ها به دلیل مواد نگهدارنده افزوده شده به آنها، تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند.
...
[مشاهده متن کامل]

محتویات [نمایش]
تاریخ سوسیس و کالباس در ایران [ویرایش]
تهیه سوسیس و کالباس در ایران بصورت کارخانه ای از سال ۱۳۰۷ خورشیدی توسط یک نفر روسی بنام افونامو در بندر انزلی با یک ماشین کوچک و دستی شروع گردید و روزانه احتیاجات عده ای از اتباع خارجی را تأمین می نمود. در سال ۱۳۰۹ خورشیدی شخص دیگری بنام لیشنیسکی از اهالی شوروی سابق در بندر انزلی کارخانه کوچکی را راه اندازی کرد که روزانه۴۰ - ۵۰ کیلوگرم کالباس تهیه می نمود تااینکه در سال ۱۳۱۲ این کارخانه را به تهران منتقل نمود و که نام این کارخانه در اصل بلور بود که بعدها بنام کارخانه میکائیلیان تغییر نام پیدا کرد. تا به امروز متجاوز از ۲۴۰ کارخانه سوسیس و کالباس در ایران مشغول فعالیت می باشند . [۱]
نگارخانه [ویرایش]








جستارهای وابسته [ویرایش]
کالباس
ژامبون
هات داگ
سوسیس کوکتل
منابع [ویرایش]
↑ تاریخچه و اهمیت نقش سوسیس و کالباس در تغذیه / آفتاب
پیوند به بیرون [ویرایش]
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ سوسیس موجود است.
تصاویری از مراحل ساخت سوسیس
Open Directory Category
The Art and Practice of Sausage Making
All about sausages
Guide to sausage from the world over
Tested formulations for homemade sausage
How to make traditional Italian pork specialties
تاریخچه و اهمیت نقش سوسیس و کالباس در تغذیه / آفتاب
این یک نوشتار خُرد پیرامون صنایع غذایی است. با گسترش آن به ویکی پدیا کمک کنید.
رده ها: سوسیس صنعت گوشت غذاهای حاضری غذاهای صبحانه گوشت

بپرس