گیودون ( به ژاپنی: 牛丼 ぎゅうどん Gyūdon ) نام یکی از انواع دون بوری در آشپزی ژاپنی است. در گیودون گوشت گوساله ورقه ورقه شدهٔ نازک و پیاز ورقه شده همراه هم پخته و مزهٔ داده می شوند سپس در کاسهٔ مخصوصی به نام دون یا دون بری ابتدا گوهان ( برنج ژاپنی پخته ) و بر روی آن، مخلوط گوشت گاو و پیاز پخته شده، قرار می گیرد. گیودون معمولاً به همراه بنی شوگا ( ترشی زنجبیل ) صرف می شود.
• اویاکودون ( گوشت مرغ بر روی برنج )
• کاتسودون ( گوشت خوک بر روی برنج )
• کاره دون ( خورش کاری بر روی برنج )
• تن دون ( عمدتاً غذاهای دریایی بر روی برنج )
• اونادون ( مارماهی بر روی برنج )
• تک کادون ( تن ماهی خام بر روی برنج )
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف• اویاکودون ( گوشت مرغ بر روی برنج )
• کاتسودون ( گوشت خوک بر روی برنج )
• کاره دون ( خورش کاری بر روی برنج )
• تن دون ( عمدتاً غذاهای دریایی بر روی برنج )
• اونادون ( مارماهی بر روی برنج )
• تک کادون ( تن ماهی خام بر روی برنج )
wiki: گیودون