گزاویه دوپلانول

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «گزاویه دوپلانول»، در سوم فوریه ۱۹۲۶ در پاریس متولد شد. وی یکی از ارزنده ترین جغرافی دانان پژوهشگر در زمینه جغرافیای ممالک اسلامی، به ویژه خاورمیانه و ایران است.
«گزاویه دوپلانول»، در سوم فوریه ۱۹۲۶ در پاریس به دنیا آمد. در ۱۹۴۱ موفق به دریافت دیپلم در ادبیات و علوم و لیسانس علوم انسانی و در ۱۹۴۶ اگرژه جغرافیا شد. در ۱۹۵۶، با ارائه پایان نامه ای با عنوان «از دشت پامفولیا تا دریاچه های پیسیدیا»، به اخذ درجه ی دکتری علوم انسانی نایل آمد. وی به زبان های انگلیسی، آلمانی، پرتغالی، اسپانیایی، ترکی و عربی مسلط بوده و از متون فارسی بهره لازم را می برد.
فعالیت ها
در زمینه ی جغرافیای کشورهای اسلامی، به ویژه شرق میانه و ایران، تحقیقاتی انجام داده است. محققین بسیاری از کشورهای مختلف از شاگردان او بوده اند. در ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۴، استادیار جغرافیا، در ۱۹۵۴ دانشیار و در ۱۹۵۶ استاد مسئول کنفرانس ها و پس از آن استاد جغرافیا در دانشگاه سوربن بود. در ۱۹۶۰ استاد جغرافیا در دانشکده ی ادبیات و علوم انسانی نانسی و از ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۹ مدیر مطالعات جغرافیایی آن دانشکده بود. از ۱۹۶۹ استاد کرسی جغرافیای آفریقای شمالی و صحرا، از ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ مدیر گروه جغرافیای دانشگاه سوربن و از ۱۹۶۹ تا بازنشستگی استاد کرسی دروس جغرافیایی کشورهای اسلامی افریقای شمالی و خاورمیانه در انستیتوی ملی زبان ها و تمدن های مشرق زمین بود. او همچنین عضو آکادمی اروپا و استاد ممتاز دانشگاه سوربن که از ۱۹۶۰ عضو شورای انستیتوی مطالعات ترک در دانشگاه پاریس، از ۱۹۷۱ به بعد، دبیر کل کنفرانس دایمی اروپایی در زمینه مطالعات ترک در دانشگاه پاریس، از ۱۹۷۱ به بعد، دبیر کل کنفرانس دایمی اروپایی در زمینه مطالعات روستایی، از ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۵ و از ۱۹۷۷ به بعد، عضو کمیته ی مشورتی دانشگاه ها، از ۱۹۷۴ عضو مکاتبه ای جامعه ی جغرافی دانان ایتالیا، از ۱۹۷۶ رئیس کمیسیون جغرافیای تاریخی در کمیته ی ملی جغرافیا و از ۱۹۷۷ عضو همان کمیته بوده است. از ۱۹۶۱ عضو هیئت تحریریه مجله جغرافیای شرق بود و از ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۲ مدیریت همان نشریه را به عهده داشت. از ۱۹۶۹ با مجله ی تورسیا، از ۱۹۷۰ با روزنامه مناطق در حال توسعه دانشگاه ایلینویز غربی و مجله اکتاژئوگرافیکا، از ۱۹۷۶ با مجله ی جغرافیا (تهران) و از ۱۳۶۵ با فصلنامه تحقیقات جغرافیایی ایران همکاری داشت.
همکاری با ایران
در ۱۹۶۵ مدیریت و ویراستاری بخش اعظم راهنمای ترکیه را بر عهده گرفت. در ۱۹۶۶ با راهنمای ایران و راهنمای مصر و در ۱۹۷۳ با راهنمای الجزایر همکاری داشت. همچنین مدیریت علمی انتشارات انستیتوی جغرافیای دانشکده ادبیات و علوم انسانی نانسی و انتشارات دپارتمان جغرافیای دانشگاه سوربن را بر عهده داشت.
افتحارات
...

پیشنهاد کاربران

بپرس