گروه اعزامی کیچو

دانشنامه عمومی

گروه اعزامی کیچو ( به ژاپنی: 慶長遣欧使節 ) به واقعه ای در دوره کیچو و در سال ( ۱۶۱۳ ) اشاره دارد که در طی آن یک مبلغ مسیحی از فرقه فرانسیسکن بنام لوئیس سوتلو به عنوان نماینده ارشد به همراه هاسه کورا تسونه ناگا به عنوان معاون نماینده، توسط دایمیوی قلمروی سندای، داته ماسامونه دایمیوی قلمروی سندای، به جهت گفتگو و رساندن پیغام دولت ژاپن به فیلیپ سوم ( ۱۵۷۸–۱۶۲۱ ) ، شاه اسپانیا و همچنین پاپ، پل پنجم به اروپا فرستاده شدند. این گروه نخستین ژاپنی هایی ثبت شده ای بودند که از اقیانوس آرام گذشته و به اروپا رسیدند. هدف از اعزام این هیئت مذاکره با اسپانیا در جهت تجارت با قلمروی سندای ( تجارت از طریق اقیانوس آرام ) بود. پس از ممنوعیت مسیحیت در ژاپن روابط با اسپانیا به سردی گرائید و در نتیجه مذاکره با این کشور و اعزام هیئت دیپلماتیک بی نتیجه ماند.
در عصر کاوش ( از قرن پانزده و تا قرن هفده ) نیروهای اروپایی در سراسر جهان توانستند مناطقی را به صورت مستعمره دربیاورند. در ابتدا دو کشور کاتولیک پرتغال و اسپانیا فعالیت در این زمینه را آغاز کردند. در منطقه اقیانوس آرام، در سال ۱۵۶۵ اسپانیا توانست با استعمار کشور فیلیپین و به حرکت درآوردن کشتی های بازرگانی مانند مانیلا گالنون و غیره سود بسیاری را به دست بیاورد. پرتغال در سال ۱۵۵۷ ماکائو ( در کشور چین کنونی ) را به استعمار درآورده و پایگاه خود قرار داد. از طرف دیگر دو کشور پروتستان مذهب انگلستان و هلند با تأخیر نسبت به دو کشور پرتغال و انگلستان فعالیت استعماری خود را آغاز کردند.
در سال ۱۶۰۰ میلادی کشتی لیفده در ولایت بونگو ( استان اوئیتای کنونی ) پهلو گرفت و پس از آن توکوگاوا ایه یاسو، ویلیام آدامز ( ملوان ) را که با این کشتی به ژاپن رسیده بود به عنوان مشاور خود در ارتباط با روابط با اروپا انتخاب کرد.
در این دوره بود که داته ماسامونه دایمیوی قلمروی سندای، به شوگون وقت توکوگاوا ایه یاسو پیشنهاد داد که با کشتی تازه ساخته شده در این قلمرو به منظور گسترش تجارت با اسپانیا یک هیئت به این کشور فرستاده شود. در سال ۱۵۸۲ نیز گروه اعزامی تنشو ( از راه چین ) به منظور کمک به گسترش مسیحیت به اروپا فرستاده شده بود ولی این بار هدف از اعزام این گروه توسط داته ماسامونه که معتقد به دین بودایی بود تنها بهبود تجارت بود.
در ۳۰ سپتامبر سال ۱۶۰۹، فرماندار کل فیلیپین بنام رودریگو د ویورو، با کشتی سان فرانسیسکو در راه بازگشت به کشورش مکزیک، در نزدیکی سواحل استان چیبا در ژاپن با ۳۷۳ خدمه غرق شد اما بسیاری از سرنشینان کشتی توانستند خود را به ساحل رسانده و نجات دهند. از دو کشتی دیگر که همراه رودریگو بودند، «کشتی سانتا آنا» به یکی دیگر از بندر ژاپنی به سلامت رسید، اما از سوی دیگر، «کشتی سن آنتونیو»، ناپدید شد. رودریگو ۹ ماه در ژاپن به سر برد و با کمک لوئیس سوتلو به طور گسترده با مقامات ژاپنی ملاقات کرد.
عکس گروه اعزامی کیچو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس