کشتار ماهی ( به انگلیسی: Fish slaughter ) ، فرایند کشتن گسترده ماهی است که معمولاً پس از برداشت از دریا یا از مزارع پرورش ماهی رخ می دهد. حداقل یک تریلیون ماهی در سال برای مصرف انسان ذبح می شود. برخی از روش های ذبح نسبتاً انسانی، از جمله ضربه ای و الکتریکی گیج کننده توسعه یافته اند. با این حال، بیشتر برداشت ماهی همچنان از روش هایی مانند خفگی در هوا، گیج کردن با دی اکسید کربن یا سرد کردن در یخ استفاده می کند که ممکن است در برخی موارد رفاه ماهی را بهینه نکند.
مزارع پرورش ماهی قزل آلای متوسط در بریتانیا ممکن است بیش از ۱۰۰۰۰ ماهی در ساعت را پردازش کنند. آنها اغلب تنها توسط چند نفر اداره می شوند و ممکن است لازم باشد ماهی قزل آلا در کوتاه مدت یا حتی در شب از بین برود. [ ۱]
تحقیقات دربارهٔ رنج ماهی در طول کشتار بر اقداماتی است که نشان می دهد ماهی در چه زمانی تحت فشار قرار می گیرد. برخی از شاخص های مورد استفاده در مطالعات رفاه عبارتند از[ ۲]
• شنا، حرکت آبشش، حرکت چشم در پاسخ به جهت گیری دوباره بدن، واکنش هنگام معکوس شدن و غیره.
• نوار مغزی، نوار قلب، پاسخ های برانگیخته و غیره.
• اینها کاملاً دقیق هستند اما به سطح بالایی از تخصص نیز نیاز دارند.
• کورتیزول، گلوکز پلاسما، لاکتات پلاسما، هماتوکریت و غیره.
• شاخص های استرس در بافت عضلانی، مانند اسید لاکتیک، پی اچ و کاتابولیتهای آدنوزین تری فسفات ( ATP ) .
• این معیارها معمولاً با گوشت با کیفیت پایین تر نیز مرتبط هستند.
به دنبال گیج کننده الکتریکی، وقتی ماهی ها به تدریج به هوش می آیند، شروع به انجام حرکات موزون روی آبشش می کنند. بر اساس همبستگی های EEG، اعتقاد بر این است که ماهی های گیج شده تا زمانی که الگوهای ریتمی آبشش را از سر نگیرند، غیرقابل احساس باقی می مانند. [ ۳] این می تواند به عنوان یک ابزار ارزیابی مناسب برای اثربخشی گیج کننده الکتریکی به کار رود. [ ۴]
این روش یکی از قدیمی ترین روش های کشتار ماهی است و غیرانسانی تلقی می شود زیرا ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد تا ماهی بمیرد. [ ۲] یک مطالعه هلندی نشان داد که بین ۵۵ تا ۲۵۰ دقیقه طول می کشد تا گونه های مختلف ماهی در هنگام خفگی بی حس شوند. [ ۵] ماهی هایی که برای محیط های کم اکسیژن تکامل یافته اند، مدت بیشتری طول می کشد تا بمیرند. در دماهای بالاتر، ماهی ها سریع تر هوشیاری خود را از دست می دهند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمزارع پرورش ماهی قزل آلای متوسط در بریتانیا ممکن است بیش از ۱۰۰۰۰ ماهی در ساعت را پردازش کنند. آنها اغلب تنها توسط چند نفر اداره می شوند و ممکن است لازم باشد ماهی قزل آلا در کوتاه مدت یا حتی در شب از بین برود. [ ۱]
تحقیقات دربارهٔ رنج ماهی در طول کشتار بر اقداماتی است که نشان می دهد ماهی در چه زمانی تحت فشار قرار می گیرد. برخی از شاخص های مورد استفاده در مطالعات رفاه عبارتند از[ ۲]
• شنا، حرکت آبشش، حرکت چشم در پاسخ به جهت گیری دوباره بدن، واکنش هنگام معکوس شدن و غیره.
• نوار مغزی، نوار قلب، پاسخ های برانگیخته و غیره.
• اینها کاملاً دقیق هستند اما به سطح بالایی از تخصص نیز نیاز دارند.
• کورتیزول، گلوکز پلاسما، لاکتات پلاسما، هماتوکریت و غیره.
• شاخص های استرس در بافت عضلانی، مانند اسید لاکتیک، پی اچ و کاتابولیتهای آدنوزین تری فسفات ( ATP ) .
• این معیارها معمولاً با گوشت با کیفیت پایین تر نیز مرتبط هستند.
به دنبال گیج کننده الکتریکی، وقتی ماهی ها به تدریج به هوش می آیند، شروع به انجام حرکات موزون روی آبشش می کنند. بر اساس همبستگی های EEG، اعتقاد بر این است که ماهی های گیج شده تا زمانی که الگوهای ریتمی آبشش را از سر نگیرند، غیرقابل احساس باقی می مانند. [ ۳] این می تواند به عنوان یک ابزار ارزیابی مناسب برای اثربخشی گیج کننده الکتریکی به کار رود. [ ۴]
این روش یکی از قدیمی ترین روش های کشتار ماهی است و غیرانسانی تلقی می شود زیرا ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد تا ماهی بمیرد. [ ۲] یک مطالعه هلندی نشان داد که بین ۵۵ تا ۲۵۰ دقیقه طول می کشد تا گونه های مختلف ماهی در هنگام خفگی بی حس شوند. [ ۵] ماهی هایی که برای محیط های کم اکسیژن تکامل یافته اند، مدت بیشتری طول می کشد تا بمیرند. در دماهای بالاتر، ماهی ها سریع تر هوشیاری خود را از دست می دهند.

wiki: کشتار ماهی