ژوزف اونول

دانشنامه عمومی

ژوزف آونول. ژوزف آونول ( انگلیسی: Joseph Avenol; ۹ ژوئن ۱۸۷۹ – ۲ سپتامبر ۱۹۵۲ ) دبیرکل جامعه ملل، دیپلمات و سیاستمدار اهل فرانسه بود. آونول از ۳ ژوئیه ۱۹۳۳ تا ۳۱ اوت ۱۹۴۰ دبیرکل جامعه ملل را بر عهده داشت. او جایگزین جیمز اریک دروموند اولین دبیرکل جامعه ملل شد که از ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۳ در این سمت عهده دار مسئولیت بود و پس از ژوزف آونول دیپلمات ایرلندی شان لستر نیز دبیرکلی جامعه ملل را از ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۶ برعهده داشت تا زمان پایان یافتن جنگ جهانی دوم که این ارگان در ۱۹۴۶ منحل شد. [ ۱]
آونول در ۱۹۲۲ به منظور اداره امور مالی جامعه ملل از وزارت خرانه داری فرانسه به جامعه ملل اعزام شد. آونول در پی استعفای اریک دروموند در ۱۹۳۳ دبیرکل جامعه ملل شد، زیرا به موجب توافق پیمان ورسای اولین دبیرکل جامعه ملل از انگلیس بود و قرار بود دبیرکل بعدی فرانسوی باشد.
آونول متهم شد که در سیاست مماشات با آلمان نازی و ایتالیا از جامعه ملل برای گسترش دفاتر امورخارجه فرانسه سوء استفاده کرده.
آونول در پی خروج ژاپن از جامعه ملل کار خود را آغاز کرد. اندکی پس از آن آلمان نیز جامعه ملل را ترک گفت و آرژانتین عضویت کامل خود را از سر گرفت. او تلاش کرد تا از اقدام سایر کشورها و انتقاد به آنها جلوگیری کند تا آلمان و ژاپن را به جامعه ملل بازگرداند. هنگام حمله ایتالیا به اتیوپی در ۱۹۳۵ نگرانی آونول حفظ ایتالیا در جامعه ملل بود و نه محافظت از اتیوپی.
بعداً آونول «فرانسه جدیدی را توصیف کرد که با همکاری آلمان و ایتالیا به او روح تازه ای داده می شد و باعث می شد انگلیسی ها را از اروپا دور نگه دارد» او برای تأیید وفاداری خود به دولت فرانسه ویشی به نامه نگاری به مارشال فیلیپ پتن پرداخت.
آونول در سال ۱۹۲۲ از وزارت خزانه داری فرانسه به جامعه ملل فرستاده شد تا امور مالی اتحادیه را مدیریت کند. او در سال ۱۹۳۳، زمانی که اریک دراموند استعفا داد، معاون دبیرکل بود. او جایگزین او شد زیرا دراموند اولین دبیرکل بریتانیایی بود و براساس توافق خصوصی که درکه در پیمان ورسای وجود داشت که نفر بعدی فرانسوی باشد. آونول متهم شد که از اتحادیه به عنوان امتداد وزارت خارجه فرانسه در سیاست مماشات با آلمان و ایتالیا استفاده کرده است.
آونول مدت کوتاهی پس از خروج ژاپن از جامعه ملل، روی کار آمد. اندکی پس از آن آلمان نیز جامعه ملل را ترک کرد و آرژانتین عضویت کامل خود را از سر گرفت. او برای جلوگیری از اقدام یا انتقاد از آن کشورها تلاش کرد تا آنها را به اتحادیه بازگرداند. هنگامی که ایتالیا در سال ۱۹۳۵ به اتیوپی حمله کرد، نگرانی اصلی آونول حفظ ایتالیایی ها در جامعه ملل بود، نه محافظت از اتیوپی. در سال ۱۹۳۹ او فنلاند را تشویق کرد تا با شکایت از شوروی اتحادیه بتواند اتحاد جماهیر شوروی را از جامعه اخراج کند.
عکس ژوزف آونولعکس ژوزف آونول
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس