چیلاکیلِز ( انگلیسی: Chilaquiles ) ( تلفظ اسپانیایی: ) از واژه chīlāquilitl از زبان ناهواتلی مشتق شده است و یک غذای سنتی مکزیکی است. به طور معمول قطعات نان ذرت مکزیکی که تورتیا نامیده می شود، به صورت سرخ شده ماده اصلی غذا را تشکیل می دهد. [ ۱] سالسا سبز یا قرمز یا مول بر روی نان ذرت مکزیکی به شکل مثلث برش خورده ریخته می شود و توتوپوز ( totopos ) نامیده می شود. ترکیب فوق پخته می شود تا حدی که نان ذرت مکزیکی شروع به نرم شدن کند. گاهی مرغ رشته شده نیز به مخلوط اضافه می شود. معمولاً از چاشنی کرما ( crema ) ، پنیر تازه ( queso fresco ) خرد شده، حلقه های پیاز خام و برش آووکادو تزئین می شود. چیلاکیلِز را می توان با لوبیای پخته شده، تخم مرغ ( نیمرو یا سرخ شده ) و گوشت گاو و گوآکاموله به عنوان غذای جانبی سرو نمود.
چیلاکیلِز مانند بسیاری دیگر از غذاهای مکزیکی، منطقه ای و خانواده گونه های متفاوت آن بین وعده های غذایی کاملاً رایج است. معمولاً چیلاکیلِز در وعده صبحانه و یا میان وعده خورده می شود؛ بنابراین چیلاکیلِز یک دستور غذایی متداول است که می توان با استفاده از نان ذرت و سالسای باقی مانده از وعده های غذایی تهیه نمود.
چیلاکیلِز اغلب با غذای تِکس - مِکس میگاز ( Tex - Mex migas ) اشتباه می شود. چرا که هر دو این غذاها با قطعات/نوارهایی از نان ذرت مکزیکی تهیه می شوند و هر دو نیز در وعده صبحانه خورده می شوند.
در مرکز مکزیک، برای تهیه چیلاکیولز متداول است که برش های نان ذرت مکزیکی را به صورت ترد باقی می گذارند. برای رسیدن به این هدف تمام مواد به جز سالسا در یک ظرف قرار داده می شود. سالسا در آخرین مرحله قبل از سرو ریخته می شود. گوادالاخارا از کلم بروکلی در تهیه چیلاکیولز استفاده می شود که باعث غلظت یافتن آن مانن سوپ ذرت می شود.
در ایالت سینالوآبا گاهی چیلاکیولز را با سس سفید آماده می کنند. [ ۱]
دستور العمل پخت چیلاکیولز در یک کتاب آشپزی در ایالات متحده منتشر شده در سال ۱۸۹۸ یافت شد. این کتاب انکرنکین پیندو را ال کوکینرو اسپانول ( Encarnación Pinedo's El cocinero español ) ( طبخ اسپانیایی ) نام دارد که شامل سه دستور العمل است—یکی برای چیلاکیولز تاپاتیوس ( chilaquiles tapatios a la mexicana ) , یکی برای چیلاکیولز ( chilaquiles mexicana ) و یکی برای چیلاکیولز باهم کمرنس سکوس ( chilaquiles con camarones secos ) ( چیلاکیولز با میگو خشک ) . [ ۳] آخرین مورد در ایالات متحده همچنین به نام «کیلی فلفل قرمز» ( chili killi ) [ ۴] و «لازانیای مکزیکی» نیز شناخته می شود. [ ۵]

این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفچیلاکیلِز مانند بسیاری دیگر از غذاهای مکزیکی، منطقه ای و خانواده گونه های متفاوت آن بین وعده های غذایی کاملاً رایج است. معمولاً چیلاکیلِز در وعده صبحانه و یا میان وعده خورده می شود؛ بنابراین چیلاکیلِز یک دستور غذایی متداول است که می توان با استفاده از نان ذرت و سالسای باقی مانده از وعده های غذایی تهیه نمود.
چیلاکیلِز اغلب با غذای تِکس - مِکس میگاز ( Tex - Mex migas ) اشتباه می شود. چرا که هر دو این غذاها با قطعات/نوارهایی از نان ذرت مکزیکی تهیه می شوند و هر دو نیز در وعده صبحانه خورده می شوند.
در مرکز مکزیک، برای تهیه چیلاکیولز متداول است که برش های نان ذرت مکزیکی را به صورت ترد باقی می گذارند. برای رسیدن به این هدف تمام مواد به جز سالسا در یک ظرف قرار داده می شود. سالسا در آخرین مرحله قبل از سرو ریخته می شود. گوادالاخارا از کلم بروکلی در تهیه چیلاکیولز استفاده می شود که باعث غلظت یافتن آن مانن سوپ ذرت می شود.
در ایالت سینالوآبا گاهی چیلاکیولز را با سس سفید آماده می کنند. [ ۱]
دستور العمل پخت چیلاکیولز در یک کتاب آشپزی در ایالات متحده منتشر شده در سال ۱۸۹۸ یافت شد. این کتاب انکرنکین پیندو را ال کوکینرو اسپانول ( Encarnación Pinedo's El cocinero español ) ( طبخ اسپانیایی ) نام دارد که شامل سه دستور العمل است—یکی برای چیلاکیولز تاپاتیوس ( chilaquiles tapatios a la mexicana ) , یکی برای چیلاکیولز ( chilaquiles mexicana ) و یکی برای چیلاکیولز باهم کمرنس سکوس ( chilaquiles con camarones secos ) ( چیلاکیولز با میگو خشک ) . [ ۳] آخرین مورد در ایالات متحده همچنین به نام «کیلی فلفل قرمز» ( chili killi ) [ ۴] و «لازانیای مکزیکی» نیز شناخته می شود. [ ۵]


wiki: چیلاکیولز