پکمز

لغت نامه دهخدا

پکمز. [ پ َ م َ ] ( اِ ) دِبس. دوشاب. شیره.

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱- دوشاب شیره دبس . ۲- شراب.

فرهنگ معین

(پَ مَ ) (اِ. ) ۱ - دوشاب ، شیره ، دبس . ۲ - شراب .

دانشنامه عمومی

پکمز ( ترکی استانبولی: pekmez ، ترکی آذربایجانی: bəkməz/doşab ) شربتی شبیه ملاس است که پس از تغلیظ آبمیوه حاصل از پوره میوه ها، مخصوصاً انگور به وسیله جوشاندن آن با ماده منعقدکننده ای مانند خاکستر چوب یا دانه های خرنوب آسیاب شده بدست می آید. به عنوان شربت یا به عنوان صبحانه با ارده مخلوط می شود. در آذربایجان، پکمز نیز با ماست طبیعی مخلوط شده و به عنوان یک طراوت بخش در تابستان مصرف می شود.
پکمز از ترکی اغوزی “bekmes”، به معنی شراب می باشد. [ ۱]
در ترکیه، چغندر قند ( şeker pancarı ) ، انجیر ( incir ) یا توت ( dut ) اغلب استفاده می شود، و همچنین میوه ارس ( andiz ) . پکمز ساخته شده از خرنوب ( keçiboynuz یا harnup ) به عنوان درمانی برای کم خونی فقر آهن توصیه می شود. [ نیازمند شفاف سازی] در آذربایجان، پکمز بیشتر از توت، انگور، میوه گل رز یا انار تهیه می شود.
در بالکان، بافت آن بیشتر شبیه مربا است و معمولاً از آلو ساخته می شود. در یونان به آن پتیمزی ( πετιμέζι ) می گویند.
در آشپزی عربی، دبس ( در برخی از مناطق به نام «رب» ) از انار، انگور، خرنوب، [ ۲] یا خرما ساخته می شود. [ ۳]
عکس پکمز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس