پوسیدگی سیاه

فرهنگستان زبان و ادب

{black rot} [کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات] پوسیدگی میوه یا شاخۀ درختان سیب و انگور براثر حملۀ گونه ای قارچ که به رنگ سیاه ظاهر می شود

دانشنامه عمومی

پوسیدگی سیاه نام انواعی از بیماری های گیاهی است که توسط قارچ یا باکتری به وجود می آید و سبب به وجود آمدن تغییر رنگ قهوه ای تیره و پوسیدگی برگ های میوه و سبزیجات می شود.
• قارچ بیمارگر ( نام علمی: Botryosphaeria obtusa ) که سیب، گلابی و به را مبتلا می کند.
• قارچ بیمارگر ( نام علمی: Guignardia bidwellii a fungus ) که سبب بیماری تاک می شود. شرایط گرم و مرطوب پوسیدگی سیاه تاک را تشدید می کند. این بیماری، بخش های روی زمینی تاک را دربر می گیرد.
• باکتری بیمارگر ( نام علمی: زانتوموناس کمپستریس ) که در وهلهٔ نخست بخش های بیرونی کلم سانان را مبتلا می کند. کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ، گل کلم، کلم چینی، کلم کالی، گیاه خردل، ترب، شلغم زرد و شلغم از جملهٔ کلم سانان هستند. شب بویان، ترتیزک جویباری و کیسه کشیش نیز میزبان مناسبی برای این بیماری می باشند.
• قارچ بیمارگر ( نام علمی: Alternaria citri ) که مرکبات را مبتلا می کند.
• قارچ بیمارگر ( نام علمی: Ceratostomella fimbriata ) که سبب پوسیدگی سیب زمینی شیرین می شود.
• باکتری بیمارگر ( نام علمی: Erwinia atroseptica ) که سیب زمینی را مبتلا می کند.
عکس پوسیدگی سیاه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس