پساتولید

دانشنامه عمومی

پَس تولید یا پست پروداکشن[ ۱] ( به انگلیسی: Post - production ) به فیلم سازی و برنامه سازی رسانه ای به تمام مراحل تولید فیلم که پس از ضبط تصویر صحنه ها انجام می شود، گفته می شود که مهم ترین بخش آن تدوین یا همان مونتاژ است. معمولا یکی از سخت ترین مراحل پس تولید مراحلی است که باید فیلم با مقررات پخش کننده هماهنگی داشته باشد و فیلم طبق معیارها و استانداردهای پخش کننده باشد که معمولا شامل تلویزیون یا پلتفرم های اینترنتی و یا پرده ی سینما میشود
از بخش های مهم پس تولید می توان این موارد را نام برد:
• مونتاژ: ساختار دهی تصاویر تولید شده توسط تدوینگر و شکل گیری داستان ( تدوین فیلم ) . که به طور کلی به تدوین تداومی و تدوین غیر تداومی تقسیم میشود.
ویرایش تصویر فایل های تصویری.
• نوشتن و ضبط موسیقی متن.
• ویرایش و افزودن موسیقی متن و افکت های صوتی.
• افزودن جلوه های ویژه رایانه ای و غیره.
• اصلاح رنگ و نور.
تیتراژ ابتدایی و انتهایی.
انتقال فیلم بر روی ویدئو یا لوح فشرده.
• و سایر اعمالی که بسته به نوع فیلم ها، متفاوت خواهد بود.
مرحله تدوین مهم ترین بخش پس تولید است که تمام نواقص در طول مراحل پیش تولید و تولید، در آن برطرف می شود. به فیلم روح دمیده میشود و از تصاویر بی ربط، داستان استخراج میشود. به همین دلیل اصطلاحا تدوینگر را کارگردان دوم می نامند.
معمولاً پس تولید یک فیلم از فیلم برداری خود صحنه ها زمان بیشتری می برد و حتی ممکن است چندین ماه زمان ببرند.
امروزه با دیجیتال کردن اطلاعات تصویری فیلم، کنترل کامل بر اطلاعات فیلم امکان پذیر گردیده کنترل تا حدی که به فیلم ساز این امکان داده شده تا فیلم را در مرحله پس تولید چنان تغییر دهد تا کاملاً با تصوراتش سازگار شود.
در برخی از کشورها هنوز همه مراحل پس تولید فیلم به صورت آنالوگ و با تکنیک فتوشیمی انجام می گیرد.
در مورد رنگ و تصحیح آن در مرحله پس تولید باید دانست که کدام رنگ و چه دامنه کنتراستی قابلیت نمایش بر پرده سینما یا صفحه تلویزیون را دارند.
عکس پساتولید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس