ویلیام صوری

دانشنامه عمومی

ویلیام صوری ( ۱۱۳۰ – ۲۹ سپتامبر ۱۱۸۶ میلادی ) اسقف اعظم و تاریخ نگار قرون وسطایی بود. او در مقام اسقف صور، گاهی اوقات با عنوان ویلیام دوم شناخته می شود تا از ویلیام یکم انگلیسی، اسقف پیشین صور و کلیسای مقبره مقدس، در سال های ۱۱۲۷ تا ۱۱۳۵، تشخیص داده شود. [ الف] او در اورشلیم در دوران اوج پادشاهی اورشلیم—که در سال ۱۰۹۹ و پس از نخستین جنگ صلیبی پایه گذاری شده بود—رشد و پرورش یافت و بیست سال از عمرش را صرف مطالعهٔ علوم مقدماتی و الهیات در مدرسه پاریس و بولونیا کرد.
درپی بازگشت ویلیام به اورشلیم در سال ۱۱۶۵، پادشاه اِمالریک او را به عنوان سفیر به امپراتوری بیزانس فرستاد. بعدها ویلیام به آموزگاری پسر پادشاه منصوب شد که در آینده با نام بالدوین چهارم به تخت نشست. همچنین او بود که بیماری جذام بالدوین را شناسایی کرد. پس از مرگ امالریک، ویلیام بدل به کنسول و اسقف اعظم صور شد، که جایگاه این دو رتبه از میان بلندرتبه ترین منصب های اداری پادشاهی اورشلیم محسوب می شدند. او همچنین در سال ۱۱۷۹ و در سومین شورای لاتْران به نمایندگی شرق لاتین برگزیده شد. از آنجایی که او از افراد درگیر در کشمکش های سیاسی دوران پادشاهی بالدوین چهارم به حساب می آمد، اهمیت و جایگاهش با قدرت یافتن دستهٔ رقیب در امور سلطنتی، رو به کاهش نهاد. او در جرگهٔ افراد با اعتبار اورشلیم به حساب می آمد و احتمالاً در سال ۱۱۸۶ درگذشت.
ویلیام آثاری در رابطه با شورای لاتران و همچنین تاریخ دولت های اسلامی از زمان پیامبر اسلام تألیف کرد، اما از این دو اثر هیچ نشانی باقی نمانده است. او امروزه به عنوان مورخ پادشاهی اورشلیم شناخته می شود. او وقایع نامه خود را به زبان لاتین برای زمانهٔ خود، با استناد به نقل قول هایی از آثار کلاسیک، به رشته تحریر درآورد. وقایع نامه وی، با عنوانی همچون هیستوریا رِروم اینْ پارتیبوس گِشتاروم، [ ب] هیستوریا ایروزولیمیتانا ( تاریخ اورشلیم ) و عنوان مختصر هیستوریا شناخته می شود. این اثر مشهور ویلیام، پس از مرگ به سرعت به زبان فرانسوی و پس از آن به زبان های دیگر ترجمه شد؛ چرا که اثر وی، تنها منبع کامل و جامع در رابطه با قرن ۱۲ اورشلیم است که توسط یک بومی نوشته شده است و از نظر برخی مورخان، گفته هایش را می توان به دلیل ارزش این کار پذیرفت و بدان استناد کرد. با این حال مورخان سده اخیر بیان داشتند که به دلیل اینکه ویلیام صوری خود یکی از اعضای دولت پادشاهی اورشلیم بوده است، در آثارش سوگیری هایی وجود دارد با این حال او را به عنوان یکی از بزرگترین وقایع نامه نویسان جنگ های صلیبی و یکی از بزرگترین وقایع نویسان قرون وسطی در اروپا دانسته اند.
عکس ویلیام صوریعکس ویلیام صوریعکس ویلیام صوریعکس ویلیام صوریعکس ویلیام صوریعکس ویلیام صوری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ویلْیامِ صوری (ح ۱۱۳۰ـ ح ۱۱۸۶)(William of Tyre)
مورخ فرانسوی. اثرش با نامتاریخ حوادث سرزمین های ماوراء بحار، از کتاب های مرجع عمده دربارۀ حوادث امپراتوری بیزانس در قرن ۱۲م است. در کتاب مزبور موضوعات باستان شناختی، سیاسی، مذهبی، اجتماعی، و موضع نگاری آمده است، اگرچه خطاهایی نیز در تاریخ گذاری آن دیده شده است. سراسقف صور در لبنان شد (۱۱۷۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس