ناسی لمک ( مالایی : Nasi lemak ) غذای برنج نارگیل که در شیرنارگیل و داخل برگ پاندان پخته می شود. این غذا معمولاً در مالزی پیدا می شود و غذای ملی این کشور است.
در سنتی ترین روش این غذا همراه با سس سمبل، ماهی خشک، بادام زمینی و تخم مرغ آب پز سرو می شود. اما دکه های فروش غذا معمولاً آن را همراه با تخم مرغ نیمرو و انواع سس سمبل مثل سس ماهی و سس اسکویید بعلاوه گوشت یا مرغ رندانگ یا حتی مرغ سرخ شده سرو می کنند.
قسمت ویژه این غذا برنج آن است که با شیرنارگیل تازه پخته می شود.
نوع هندی مالزیایی شبیه نوع مالایی است با این تفاوت که چون هندی ها هندو هستند از گوشت گاو استفاده نمی کنند و همچنین آن را همراه خورش کاری و نیز رندانگ هندی آماده می کنند.
با وجود اینکه فروش ناسی لمک در رستوران های چینی چندان متداول نیست اما نوع غیر حلال آن که با گوشت خوک آماده می شود در برخی رستوران های شهرهایی مثل ملاکا و کوالالامپور وجود دارد.
نوع سنگاپوری از سایر انواع شیرین تر و کمتر تند است. از آنجا که سس سمبل از اجزای اصلی این غذاست آن را کمتر تند می کنند تا طعم نارگیل در برنج تحت شعاع قرار نگیرد. دورچین ها تقریباً همانند نوع مالزیایی است فقط تخم مرغ پخته کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
با وجود نگه داشتن بوی ملایم برگ پاندان، برخی طعم های دیگر هم به غذا اضافه می شود از قبیل ران مرغ، سوسیس مرغ و برخی گیاهان و انواع گوشت و مرغ چینی. در برخی موارد برنج نیز همچون برگ دور آن سبزرنگ است که این رنگ از طریق افروده عصاره پاندان به برنج تامین می شود.
در نوع تایلندی این غذا سس تام یام به آن افزوده شده است.
در برخی موارد فروشندگان ماهی خشک را با نوع گیاهی مشابه ماهی خشک جایگزین می کنند و این غذا را به صورت کاملاً گیاهی عرضه می نمایند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر سنتی ترین روش این غذا همراه با سس سمبل، ماهی خشک، بادام زمینی و تخم مرغ آب پز سرو می شود. اما دکه های فروش غذا معمولاً آن را همراه با تخم مرغ نیمرو و انواع سس سمبل مثل سس ماهی و سس اسکویید بعلاوه گوشت یا مرغ رندانگ یا حتی مرغ سرخ شده سرو می کنند.
قسمت ویژه این غذا برنج آن است که با شیرنارگیل تازه پخته می شود.
نوع هندی مالزیایی شبیه نوع مالایی است با این تفاوت که چون هندی ها هندو هستند از گوشت گاو استفاده نمی کنند و همچنین آن را همراه خورش کاری و نیز رندانگ هندی آماده می کنند.
با وجود اینکه فروش ناسی لمک در رستوران های چینی چندان متداول نیست اما نوع غیر حلال آن که با گوشت خوک آماده می شود در برخی رستوران های شهرهایی مثل ملاکا و کوالالامپور وجود دارد.
نوع سنگاپوری از سایر انواع شیرین تر و کمتر تند است. از آنجا که سس سمبل از اجزای اصلی این غذاست آن را کمتر تند می کنند تا طعم نارگیل در برنج تحت شعاع قرار نگیرد. دورچین ها تقریباً همانند نوع مالزیایی است فقط تخم مرغ پخته کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
با وجود نگه داشتن بوی ملایم برگ پاندان، برخی طعم های دیگر هم به غذا اضافه می شود از قبیل ران مرغ، سوسیس مرغ و برخی گیاهان و انواع گوشت و مرغ چینی. در برخی موارد برنج نیز همچون برگ دور آن سبزرنگ است که این رنگ از طریق افروده عصاره پاندان به برنج تامین می شود.
در نوع تایلندی این غذا سس تام یام به آن افزوده شده است.
در برخی موارد فروشندگان ماهی خشک را با نوع گیاهی مشابه ماهی خشک جایگزین می کنند و این غذا را به صورت کاملاً گیاهی عرضه می نمایند.
wiki: ناسی لمک