میسو

لغت نامه دهخدا

میسو. ( اِ ) زاج اخضر. ( یادداشت مؤلف ). زاج کبود.

فرهنگ فارسی

زاج اخضر زاج کبود

دانشنامه عمومی

میسو ( به ژاپنی: 味噌 Miso ) یا خمیر سویا یک نوع مادهٔ غذایی است که از تخمیر غلات به دست می آید. در ژاپن یکی از مواد طعم دهندهٔ اصلی غذا به شمار می رود و در سراسر جهان به عنوان مزهٔ ژاپنی شناخته شده است. امروزه با وجود مواد غذایی غنی ای که همراه با غذای اصلی صرف می شوند، میسو به عنوان یک چاشنی غذایی به شمار می آید اما در گذشته و در سنت غذایی ژاپن میسو منبع اصلی پروتئین بوده است. بخصوص پیش از اواسط دوره ادو به عنوان اوکازو یا غذای تکمیل کننده و همراه با غذای اصلی صرف می شده است.
مواد تشکیل دهندهٔ آن سویا، نمک و یک مخمر بدست آمده از برنج، گندم یا لوبیا هستند.
عکس میسوعکس میسوعکس میسو

میسو (نوشیدنی). میسو ( به کره ای: 미숫가루 ) ( نویسه برگردانی:Misugaru ) یک نوشیدنی کره ای سنتی ست که شامل ۷–۱۰ دانه پودرشده است. این نوشیدنی مغذی برای صبحانه یا به عنوان یک میان وعده سالم معمولاً در تابستان سرو می شود.
برای اولین بار در کتاب آشپزیی در دوره امپراتوری چوسان دستور ساخت این نوشیدنی ذکر شده است.
این نوشیدنی از برنج چسبناک و مواد تشکیل دهنده دیگر مانند جو, کار را اشک ( yulmu ) , برنج Alda لوبیا لوبیا سیاه و سفید، ذرت، لوبیا, ارزن و کنجد تشکیل شده است.
این پودر معمولاً به آب یا شیر اضافه می شود و از شکر یا شیرعسلی یا شیر موز به عنوان شیرین کننده استفاده می کنند.
بالا بودن پروتئین، ویتامین، کلسیم، منیزیم مولیبدن، فولات و سلنیوم از خصوصیات این نوشیدنی ست و همچنین به عنوان یک نوشیدنی کم کالری شناخته می شود.
عکس میسو (نوشیدنی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس