مونستر

دانشنامه عمومی

مونستر ( به آلمانی: Münster ) یکی از شهرهای بزرگ آلمان است که در ایالت نوردراین - وستفالن در ناحیه وستفالیا واقع شده است. شهر مونستر حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر مرکز بخش اداری مونسترلند است. این شهر در کنار رودخانه آآ قرار گرفته است.
شهر مونستر به عنوان اولین «شهر دوچرخه ها در آلمان» محسوب می شود. این شهر هم چنین با داشتن یکی از بزرگ ترین دانشگاه ها و بیش از ۴۰ هزار دانشجو یکی از معروف ترین شهرهای دانشجویی آلمان است. [ ۱]
از آنجا که در سال ۱۶۴۸ معاهده صلحی در این شهر برای پایان دادن به جنگ سی ساله بسته شده، این شهر به شهر صلح مشهور است. هرچند که این جنگ سی سال طول کشید ولی درگیری آن سیصد سال دیگر ادامه داشت.
در سال ۷۹۳، شارلمانی، امپراتور فرانک ها، کشیشی بنام فریزیان لودگر را به عنوان میسیونر به این ناحیه گسیل داشت. این کشیش در ابتدا در مکان این شهر در کنار رودخانه آآ، یک صومعه ( "monasterium" ) ساخت که نام این شهر از آن گرفته شده است. لودگر در سال ۸۰۵ از سوی کلیسای رم به مقام اسقفی رسید. جانشینان لودگر در طی هزار سال تا سال ۱۸۰۳ یکی از بزرگترین قدرت های مذهبی در امپراتوری مقدس روم را در مونستر ایجاد کردند.
در سال ۱۵۳۴ آناباپتیستها به رهبری جان لیدن حکومتی شبه سوسیالیستی در مونستر بنیان نهادند. آن ها اعتقاد داشتند که تمام دارایی های مردم متعلق به حکومت است. آن ها همه کتاب های موجود در شهر، به غیر از انجیل را جمع آوری کرده و سوزاندند. اما در سال ۱۵۳۵ جان لیدن دوباره از امپراتوری مقدس روم شکست خورد. جان لیدن و دو نفر از همدستانش شکنجه شدند و جنازه های آن ها برای مدت ها برای عبرت سایرین در قفس هایی بر روی برج کلیسای سنت لامبرتی به معرض نمایش قرار گرفت.
عهدنامه وستفالی که در سال ۱۶۴۸ برای پایان دادن به جنگ سی ساله بسته شده، از پایه های شکل گیری اروپای نوین است.
در سال ۱۸۰۲، در دوره جنگ های ناپلئونی، مونستر به دست امپراتوری پروس افتاد و پایتخت ایالت وستفالیا در امپراتوری پروس شد. با تشکیل امپراتوری آلمان با تاجگذاری ویلهلم یکم، پادشاه پروس به عنوان قیصر آلمان، در تاریخ ۱۸ ژانویه ۱۸۷۱، مونستر بخشی از این امپراتوری شد.
هم اکنون این شهر به عنوان یک شهر دانشگاهی در آلمان شهرت دارد که با داشتن ۴۵ هزار دانشجو، از بزرگ ترین دانشگاه های آلمان به حساب می آید. در این شهر هشت دانشگاه و کالج مختلف وجود دارد. دانشگاه مونستر که وستفالین ویلهلمز نام دارد، در سال ۱۷۸۰ میلادی بنیانگذاری شده است.
عکس مونسترعکس مونسترعکس مونسترعکس مونسترعکس مونسترعکس مونستر

مونستر (ایرلند). مونستر ( به ایرلندی: an Mhumhain / Cúige Mumhan ) یکی از ۴ استان ایرلند است که در جنوب این کشور قرار گرفته. مونستر از زمان ایرلند باستان ، در تقسیمات کشوری همواره یکی از استان ها بوده است.
طبق سرشماری سال ۲۰۱۱ ، جمعیت مونستر ۱٬۲۴۶٬۰۸۸ نفر بوده و بین استان های ایرلند رتبه سوم را دارد. مرکز این استان ، شهر کورک با جمعیت ۱۱۹۲۳۰ نفر [ ۳] سومین شهر پرجمعیت ایرلند است.
۱. کورک ( ۱۹۸٬۵۸۲ ) ۲. لیمرک ( ۹۱٬۴۵۴ ) ۳. واترفورد ( ۵۱٬۵۱۹ ) ۴. انیس ( ۲۵٬۳۶۰ ) ۵. ترالی ( ۲۳٬۶۹۳ ) ۶. کلانمل ( ۱۷٬۹۰۸ )
عکس مونستر (ایرلند)عکس مونستر (ایرلند)

مونستر (منطقه). مونستر ( به آلمانی: Münster ( region ) ) یک رگیرونگسبتسیرک در آلمان است که در نوردراین - وستفالن واقع شده است. [ ۲]
مونستر ۲٬۶۱۹٬۳۷۲ نفر جمعیت دارد.
عکس مونستر (منطقه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مونْسْتِر (Munster)
بنای قدیمی کاخ اسقفی باروک، شهری صنعتی در نورد راین ـ وستفالن، در شمال غربی آلمان، به فاصلۀ ۱۰۰کیلومتری شمال شرقی دوسلدورف و کنار آبراه دورتموند ـ اِمس، با ۲۶۹,۵۷۹ نفر جمعیت (۲۰۰۳). صنایع تولید سیم، سیمان، مواد شیمیایی، و فولاد و آبجوسازی دارد. قبلاً مرکز وستفالی بود. پیمان وستفالی، که به جنگ سی ساله پایان داد، هم زمان در ۱۶۴۸ در این شهر و اوسنابروک امضا شد. دانشگاه مونستر در ۱۷۷۳ تأسیس شد. بناهای قدیمی آن، از جمله کلیسای جامع و ساختمان شهرداری از قرن ۱۵م، در جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دیدند. مونستر در قرن ۹م اسقف نشین شد و شاهزاده ـ اسقف های آن تا ۱۸۰۳ بر این سرزمین پهناور حکومت کردند. موقعیت مونستر بر سر راه های قدیمی تجاری، آن را به عضو برجسته و مهم اتحادیۀ هانسایی تبدیل کرد. در ۱۸۱۴ ضمیمۀ پروس و ۱۸۱۶ مرکز وستفالی شد. این شهر در جنگ جهانی دوم خسارت شدیدی دید. برخی از بناهای قدیمی بر جا مانده در مونستر عبارت اند از کلیسای جامع (قرون ۱۲ و ۱۳م)، با تندیس های زیبای رومانسک و گوتیک؛ کلیسای بانوی ما از قرن ۱۴ با برج زیبای گوتیک؛ محراب قرن ۱۳م شهسواران یوحنای قدیس؛ و کاخ اسقفی باروک، که اکنون دانشگاه است.

پیشنهاد کاربران

بپرس