مناظره درباره حدیث اصحابی کالنجوم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مناظره درباره حدیث اصحاب کالنجوم، بین یک استاد شیعی و استاد سنی درباره صحت و سقم این حدیث و اینکه صحابی به چه کسی اطلاق می شود، برگزار شده است.
استاد شیعی: ما معتقدیم، امامت و خلافت و جانشینی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) زعامت و ریاست عظیم دنیا و دین است، چرا که جانشین پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) قائم مقام و نماینده او در تحکیم و گسترش احکام، و حفظ شریعت، و از بین برنده هر گونه فتنه و فساد، و بر پا دارنده حدود الهی و... است، و هر کسی برای چنین مقام عظیمی صلاحیّت ندارد، جز آن فردی که در ارزشهای والای اسلامی مانند: تقوا، جهاد، علم، هجرت، زهد، سابقه نیک، سیاست و کیاست، عدالت، شجاعت، سعه صدر و بلند نظری، اخلاق نیک و... از همگان برتری داشته باشد، و چنین فردی به گواهی تاریخ و روایات شیعه و سنی، کسی جز علی بن ابیطالب (علیه السّلام) نخواهد بود.
حدیث پیروی از اصحاب
استاد سنّی: پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرموده است: «اَصْحابِی کَالنُّجُومِ بِاَیِّهِمْ اِقْتَدَیْتُمْ اهْتَدیْتُمْ؛ اصحاب من همانند ستارگانند، از هر کدام از آنها پیروی کردید، راه هدایت را یافته اید و هدایت شده اید». بنابراین بعد از پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) از هر کدام از صحابه آن حضرت پیروی کنیم، به ساحل نجات رسیده ایم.استاد شیعی: صرف نظر از سند این حدیث، به چند دلیل قاطع، این حدیث، ساختگی و بی اعتبار است، و پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) چنین سخنی نفرموده است.استاد سنّی: به چه دلیل؟
وجوه رد حدیث پیروی از اصحاب
استاد شیعی: وجوه بی اساسیِ این حدیث دروغین، بسیار است، مانند:
← وجه اول
...

پیشنهاد کاربران

بپرس