مصحف فاطمی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مصحف فاطمی کتابی است از آقای عبداللّه امینی که به پژوهش دربارۀ مصحف منسوب به حضرت صدیقه طاهر،فاطمۀ زهرا سلام اللّه علیها می پردازد و این سؤال را مطرح می کند که آیا شیعیان قرآنی دیگر،غیر از قرآن موجود دارند؟آیا مصحف فاطمه(س)همان قرآن دیگر است؟یا اینکه موضوع این مصحف چیزی غیر از قرآن کریم است؟
اگر کتاب در موضوعی دیگر است آیا خود حضرت آن را نوشته یا املاء کرده اند؟محتوای آن چیست؟مهمتر از همه این که آیا این مصحف اصل و اعتباری دارد یا نه؟برای یافتن پاسخ این سؤالات به روایاتی که در این موضوع رسیده است مراجعه شده است.برخی از این روایات محتوای مصحف را احکام حلال و حرام می دانند، برخی دیگر وجود چنین احکامی را در آن نفی می کنند.برخی املاءکنندۀ آن را رسول خدا (ص) معرفی می کنند و برخی دیگر جبرئیل امین(ع).
نویسنده می نویسد:برخی از اهل سنت پنداشته اند شیعیان قرآنی دیگر غیر از قرآن مرسوم بین مسلمانان
دارند و این خود باعث تهمت و افتراهایی نسبت به شیعه شده است.
در این کتاب معنای لغوی مصحف، مصحف در زمان صحابه، استعمال این واژه در میان غیر مسلمانان، مصحف در آثار نویسندگان پیشین و نویسندگان معاصر بیان شده است.در فصلی دیگر از کتاب به معرفی سایر کتب منسوب به حضرت زهرا سلام اللّه علیها پرداخته شده است.

[ویکی فقه] مصحف فاطمی (کتاب). «مصحف فاطمی» کتابی است از آقای عبدالله امینی که به پژوهش درباره مصحف منسوب به حضرت صدیقه طاهر، فاطمه زهرا- سلام الله علیها -می پردازد
کتاب این سؤال را مطرح می کند که آیا شیعیان قرآنی دیگر، غیر از قرآن موجود دارند؟ آیا مصحف فاطمه- سلام الله علیهم -همان قرآن دیگر است؟ یا اینکه موضوع این مصحف چیزی غیر از قرآن کریم است؟ اگر کتاب در موضوعی دیگر است آیا خود حضرت آن را نوشته یا املاء کرده اند؟ محتوای آن چیست؟ مهمتر از همه این که آیا این مصحف اصل و اعتباری دارد یا نه؟ برای یافتن پاسخ این سؤالات به روایاتی که در این موضوع رسیده است مراجعه شده است. برخی از این روایات محتوای مصحف را احکام حلال و حرام می دانند، برخی دیگر وجود چنین احکامی را در آن نفی می کنند. برخی املاءکننده آن را رسول خدا -صلی الله علیه و آله وسلّم -معرفی می کنند و برخی دیگر جبرئیل امین -علیه السّلام- . نویسنده می نویسد: برخی از اهل سنت پنداشته اند شیعیان قرآنی دیگر غیر از قرآن مرسوم بین مسلمانان دارند و این خود باعث تهمت و افتراهایی نسبت به شیعه شده است. در این کتاب معنای لغوی مصحف ، مصحف در زمان صحابه ، استعمال این واژه در میان غیر مسلمانان، مصحف در آثار نویسندگان پیشین و نویسندگان معاصر بیان شده است. در فصلی دیگر از کتاب به معرفی سایر کتب منسوب به حضرت زهرا -سلام الله علیها -پرداخته شده است. در این فصل همچنین به بررسی اعتبار روایاتی که در این مصحف موجود است پرداخته شده و در فصل دیگر نگارنده مصحف، املاءکننده آن، محتوای مصحف، اندازه و تعداد صفحات مصحف معرفی شده است. مقایسه بین مصحف فاطمه (علیها سلام الله) و مصاحف صحابه مانند مصحف عبدالله بن مسعود و مصحف عایشه و مصحف ابی بن کعب به این نتیجه رهنمون می شود که شباهت بین این مصحف و مصاحف سه گانه فوق تنها در نام بوده است چرا که این مصاحف آیات قرآن و زیاداتی را دربردارند اما مصحف فاطمه- سلام الله علیهم- از آیات قرآن تهی است. امکان سخن گفتن فرشتگان با غیر پیامبران و اینکه چرا سخنان مصحف برای فاطمه زهرا -سلام الله علیها- گفته شد، نگهداری این مصحف نزد ائمه -علیهم السّلام -و تفاوت کتاب جفر با مصحف فاطمه -علیه السّلام -در فصلی دیگر مورد بررسی قرار گرفته و در پایان به بررسی مصحف امام علی - علیه السّلام- و معرفی ویژگی های این مصحف پرداخته شده است.
ساختار کتاب
کتاب دارای یک پیشگفتار و هفت فصل ذیل می باشد: فصل نخست: مصحف فاطمه چیست؟ . فصل دوم: کتاب های دیگر حضرت زهرا - سلام الله علیها- . فصل سوم: شناسنامه مصحف: نویسنده، املاءکننده، محتوا و اندازه. فصل چهارم: مصحف فاطمه -سلام الله علیهم- و مصحف های صحابه . فصل پنجم: سخن گفتن فرشتگان با کسانی که پیغمبر نیستند. فصل ششم: پرسش هایی درباره مصحف . فصل هفتم: مصحف امام علی -علیه السلام-. در خاتمه هم خلاصه و گزیده مطالب کتاب آمده است.
نسخه شناسی
نویسنده کتاب آقای عبدالله امینی است. این کتاب در قطع رقعی با جلد شومیز در ۱۰۰ صفحه برای بار اول در سال ۱۳۸۲ شمسی از سوی «انتشارات دلیل ما» منتشر شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس