قضایا قرانیه فى الموسوعه البریطانیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] قضایا قرآنیه فى الموسوعه البریطانیه (کتاب). «قضایا قرآنیة فی الموسوعة البریطانیة» تالیف دکتر فضل حسن عباس می باشد. موضوع این اثر ، ردی علمی بر مقالات قرآنی مستشرقان در دائرة المعارف بریتانیاست.
مستشرقان انبوه شبهات و اشکال ها و احیانا اتهام ها را در عرصه های ذیل در این اثر منتشر کرده اند: ۱- مصدر و منبع آیات قرآن ۲- تاریخ جمع و تدوین قرآن ۳- ادبیات و ساختار آیات و سوره های قرآن ۴- معارف و محتوای قرآن در موضوع مصدر و منشاء قرآن اینگونه می آورند که تورات و انجیل و دیگر کتابهای پیشین آسمانی را سرچشمه و مصدر قرآن برمی شمرند و سعی کرده اند که اثبات کنند پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلّم همه آن مجموعه معارف قرآن را از برخی کشیشان یا مردم مسیحی، یهودی و زرتشتی اقتباس کرده است. در دومین عرصه یعنی تاریخ جمع و تدوین قرآن علیرغم اینکه قرآن کریم تنها کتاب آسمانی است که از وقوع تحریف مصون مانده است اما آنان از طریق تشکیک در صحت ثبت، کتابت و حفظ آیات قرآن و تدوین در دوره ابو بکر و عثمان حداقل احتمال تحریف کاهش یا افزایش یا جابه جایی آیات را در ذهن مسلمانان ایجاد کنند.
← اشکال گیری بر قرآن
بعد از مقدمه، مطالب کتاب در هشت عنوان کلی ارائه شده است. این عنوان ها عبارتند از: ۱- تعریف قرآن ۲- شکل و مضمون قرآن ۳- محتویات قرآن ۴- سرنوشت انسان ۵- اصول قرآن برطبق نظر مسلمانان ۶- اصول قرآن برطبق نظر مستشرقان ۷- تفسیر ۸- ترجمه های قرآن. روش مؤلف در تحریر این اثر اینگونه است که پس از نقل مطالب دائرة المعارف بریتانیا، به نقد و غالبا رد مطالب آن می پردازد. مؤلف در این چاپ علاوه بر تصحیح و تنقیح، پیوستی بر آن افزوده است. در این پیوست ترجمه عربی مقالات قرآنی دائرة المعارف بریتانیا در آخر کتاب آمده است. که اینها از روی کتابهای اعجاز القرآن الکریم ، القصص القرآنی و اتقان البرهان فی علوم القرآن به چاپ رسیده است. در پایان کتاب اول فهرست مراجع و منابع کتاب درج و سپس فهرست مطالب آمده است. کتاب دارای چند پاورقی در خصوص ارجاعات متن بیشتر نیست.

پیشنهاد کاربران

بپرس