فلسفه المانی

دانشنامه عمومی

فلسفه آلمانی. برداشت و نگرش حاصل از عبارت «فلسفه آلمانی» به معنای فلسفه در زبان آلمانی یا فلسفهٔ آلمانی ها است، بسیار متنوع بوده و در سنت های تحلیلی و قاره ای برای سده ها، از گوتفرید لایبنیتس، ایمانوئل کانت تا فیلسوفان معاصری مانند هگل، آرتور شوپنهاور، کارل مارکس، فردریش نیچه، مارتین هایدگر و لودویگ ویتگنشتاین بنیادین بوده است. سورن کیرکگارد، فیلسوف دانمارکی، به دلیل تعامل گسترده اش با متفکران آلمانی، غالباً در بررسی های فلسفی جزو فلسفهٔ آلمانی قرار می گیرد. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴]
گوتفرید ویلهلم لایبنیتس ( ۱۶۴۶–۱۷۱۶ ) هم فیلسوف و هم ریاضیدان بود که عمدتاً به زبان های لاتین و فرانسوی می نوشت. او در کنار رنه دکارت و باروخ اسپینوزا، یکی از سه هوادار بزرگِ خردگرایی در قرن هفدهم بود. او همچنین به منطق مدرن و فلسفه تحلیلی می پرداخت. اما فلسفه او جزو سنت مکتبی است که در آن نتیجه گیری ها با به کاربردن دلیل بر اصول اولیه یا تعاریف پیشینی به جای شواهد تجربی به دست می آیند.
لایب نیتس به خاطر خوش بینی اش مشهور است. تئودیسه ی[ ۵] او سعی می کند نقص های ظاهری جهان را با ادعای بهینه بودن آن در میان همهٔ جهان های ممکن توجیه کند.
این باید بهترین و متعادل ترین جهان ممکن باشدچون خدایی قدرت مند و دانا آن را آفریده است؛ اگر آفرینش دنیای بهتری ممکن بود، همان را می ساخت و این جهان ناقص را نمی ساخت.
در واقع، عیوب ظاهری که می توان در این جهان شناسایی کرد، باید در هر دنیای ممکنی وجود داشته باشند. چون در غیر این صورت خدا انتخاب می کرد ک بی نقص تر را بی را بیذف کند.
لایب نیتس همچنین به دلیل نظریهٔ مونادها که در منادولوژی ارائه شده است، شناخته شده. مونادها برای قلمرو متافیزیکی همان چیزی هستند که اتم ها برای حوزهٔ فیزیکی/پدیداری هستند. همچنین می توان آنها را با مجموعه های فلسفهٔ مکانیکیِ رنه دکارت و دیگران مقایسه کرد. مونادها عناصر نهایی جهان هستند. مونادها «اشکال اساسی وجود» با ویژگی های زیر هستند: ابدی، تجزیه ناپذیر، فردی، تابع قوانین خود، غیر متقابل و هر یک کل جهان را در هماهنگیِ از پیش تعیین شده منعکس می کنند ( که یک نمونه مهم تاریخی از همه جان انگاری است ) مونادها مراکز نیرو هستند. جوهره، نیرو است، در حالی که فضا، ماده و حرکت صرفاً خارق العاده هستند.
کریستیان ولف ( ۱۶۸۹–۱۷۵۴ ) برجسته ترین فیلسوف آلمانی در میان لایبنیتس و کانت بود. دستاورد اصلی او یک اثر کاملِ تقریباً در موردِ همه یِ موضوعاتِ علمیِ زمانِ خود بود که بر اساس روش ریاضیِ قیاسی و برهانی او به نمایش درآمد و آشکار شد که شاید نشان دهنده اوج عقلانیتِ روشنگری در آلمان باشد.
عکس فلسفه آلمانیعکس فلسفه آلمانیعکس فلسفه آلمانیعکس فلسفه آلمانیعکس فلسفه آلمانی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس