ظاهره الغیبه و دعوی السفاره

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ظاهرة الغیبة و دعوی السفارة (کتاب). «ظاهرة الغیبة و دعوی السفارة فی ظل امامة المهدی المنتظر عجّل الله فرجه الشریف » اثر میرزا محسن آل عصفور، به بررسی مساله غیبت، وکالت و سفارت حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف پرداخته است.
مؤلف، انگیزه نگارش را پاسخ گویی به شبهات و رد نظرات یکی از بحرینی ها ذکر کرده که با ادعاهای کذب درباره امام عصر عجّل الله فرجه الشریف ، به افساد و جنجال در یمن پرداخته بود.

[ویکی فقه] ظاهره الغیبه و دعوی السفاره (کتاب). «ظاهرة الغیبة و دعوی السفارة فی ظل امامة المهدی المنتظر عجّل الله فرجه الشریف » اثر میرزا محسن آل عصفور، به بررسی مساله غیبت، وکالت و سفارت حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف پرداخته است.
مؤلف، انگیزه نگارش را پاسخ گویی به شبهات و رد نظرات یکی از بحرینی ها ذکر کرده که با ادعاهای کذب درباره امام عصر عجّل الله فرجه الشریف ، به افساد و جنجال در یمن پرداخته بود.
ساختار
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز و مباحث که بیشتر درباره غیبت امام عصر عجّل الله فرجه الشریف ، ادعا کنندگان مهدویت، مسئولیت های شیعه در عصر غیبت و سفارت و وکالت از جانب امام عجّل الله فرجه الشریف می باشد، به صورت تحلیلی و در دو بخش کلی سامان یافته است. مؤلف نخست فلسفه غیبت و ادله اثبات آن را ذکر کرده، سپس به شبهات مخالفین درباره طول عمر امام عجّل الله فرجه الشریف پاسخ داده است. از نظر وی، غیبت امام، به معنی اختفای تام وی و انقطاع او از حیات نیست. در ادامه پنجاه ودو وظیفه را از مسئولیت های شیعه در زمان غیبت ذکر شده است.
گزارش محتوا
نویسنده در مقدمه، پس از بیان سبب تالیف کتاب و روش نویسنده، برخی مباحث را مهدویت را مورد بررسی قرار داده است. بخش اول کتاب پیرامون مساله «غیبت» و مباحث مربوط به آن می باشد. نویسنده ابتدا به بیان برخی از نصوص معتبر شرعی از قبیل آیات و روایات که قبل از غیبت، به وقوع آن اشاره داشته، پرداخته و سپس مذاهب منحرفی که قبل از عصر غیبت به وجود آمده اند را بررسی نموده است. برخی این مذاهب عبارتند از: سبائیه، مفوضه، کیسانیه، ناووسیه، ممطوره، اسماعیلیه و زیدیه.
← فرق غیبت صغری و کبری
...

پیشنهاد کاربران

بپرس