طرود

لغت نامه دهخدا

طرود. [ طُ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان مرکزی بخش فیروزکوه شهرستان دماوند در 20000 گزی خاور فیروزکوه و در 50000 گزی شمال راه شوسه فیروزکوه به سمنان. کوهستان سردسیر با 690 تن سکنه. آب آن از چشمه سار و محصول آنجا غلات و بنشن و سیب زمینی و جزئی بیدستان و لبنیات. شغل اهالی زراعت و مکاری و گلیم و جاجیم بافی. راه آن مالرو است و تا نزدیکی آبادی ماشین میرود. مزرعه ارو و کلارخان جزء این ده است. در تابستان ایل سنگسری به حدود این ده می آیند. بین طرود و میرشکار معدن زغال سنگ وجود دارد. از آثار قدیم قلعه خرابه لاجوردی بین کلارخان و طرود واقع اخیراً به اجازه وزارت فرهنگ شروع به کاوش شده است. نام این قلعه در شاهنامه جائی که یزدگرد موقع عقب نشینی دستور نگاهداری چند قلعه را برای حفظ بنه میدهد برده شده است ( دژ گنبدان و دژ چرمنه ، دژ لاجوردی برای بنه ). قلعه خرابه آرو در شمال طرود و قلعه خرابه ای نیز در خود آبادی وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

طرود. [ طُ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان طرود بخش مرکزی شهرستان شاهرود در 102هزارگزی جنوب شاهرود. دشت کویر، تابستان گرم ، زمستان معتدل. سکنه آن در حدود 2000 تن است. آب آن از قنات مهم کمی لب شور. محصول آن جو، ارزن ، مختصر گندم و پنبه و شلغم ، خربزه و هندوانه. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. مزارع چشمه سفید، تنگ قلی ، مهابیا، سعدا، شش بالا وسط و پائین ، صحن ، گرگاب ، انجیرود، مرزه ، دله ، چاه موش ( مسی ) درویش سالاران ، علیخان ، قنوره ، اورگاره ، بجارآباد، دره دائی جزء قصبه طرود است. دبستان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

طرود. [ طُ ] ( اِخ ) دهستانی است از بخش مرکزی شهرستان شاهرود. این دهستان تقریباً در 150هزارگزی جنوب باختری شاهرودو 100هزارگزی جنوب خاوری دامغان در حاشیه دشت کویرواقع شده. هوای آن زمستان معتدل و تابستان گرم. آب قرای آن از قنوات تأمین میشود. محصول عمده آن ارزن و جو و ذرت و شلغم و مختصر گندم و صیفی است. این دهستان از 8 آبادی و چندین مزرعه تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 3500 تن است. مرکز دهستان قریه طرود میباشد. قراء مهم آن عبارتند از بیدستان و سطوه. راه دهستان مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

طرود. [ طَ ] ( اِخ ) ابن فَهْم بن عمرو. از قبیله قیس عیلان ، عدنانیه ، یکی از اجداد جاهلیان. شاعری از پسران وی بنام اعشی طرود در شعرای تازی نام برده شده است. منازل بنی طرود در زمین نجد بوده است و از آنجا به افریقیه داخل شدند. ( الاعلام زرکلی ج 2 ص 447 ).

فرهنگ فارسی

۱ - دهستانی است از بخش مرکزی شهرستان شاهرود تقریبا در ۱۵٠ کیلومتری جنوب غربی شاهرود و ۱٠٠ کیلومتری جنوب شرقی دامغان در حاشیه دشت کویر . هوای آن زمستان معتدل و تابستان گرم است . آب آن از قنوات تامین میشود. محصول عمده ارزن جو ذرت شلغم و مختصر گندم و صیفی است . این دهستان از۸ آبادی و چند مزرعه تشکیل شده و جمعا حدود ۴۵٠٠ تن جمعیت دارد. ۲- قصبه مرکز دهستان طرود در ۱۲٠ کیلومتری جنوب شاهرود دشت کویر تابستان گرم و زمستان معتدل است و حدود ۲٠٠٠ تن سکنه دارد. آب از قنات : محصول جو ارزن مختصر گندم پنبه شلغم خربزه و هندوانه : شغل زراعت و گله داری است .
دهستانیست از بخش مرکزی شهرستان شاهرود

دانشنامه عمومی

طُرود یکی از روستاهای شهرستان شاهرود در استان سمنان ایران است. این روستای بیابانی مرکز دهستان طرود ( بخش مرکزی شهرستان شاهرود ) است و در دشت کویر جای دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این روستا ۱۹۰۱ نفر ( ۴۱۰ خانوار ) بوده است. [ ۱] در کتب قدیمی از طرود به عنوان بندرگاه یاد می شده و در مسیر اصلی جاده ابریشم قرار داشته که به خور و جندق منتهی می شود. آنچه که از قدمت طرود به یاد مانده این است: که طرود در حال حاضر به عنوان طرود چهارم می باشد و سه طرود قبل از آن به علت وجود گسل بر روی خط زلزله بر اثر زلزله از بین رفته اند که آثارشان هنوز باقی است. [ ۲] ازمکانهای زیارتی وتفریحی امامزاده پیرمردان است که درفاصله بیست کیلومتری ازروستادربالای یک کوه قرارگرفته است
در سالهای اخیر پیدا شدن سنگ وکانی کمیابی به نام سولفات استرانسیوم معروف به سلستین به آبادنی ومعروفیت روستا کمک شایانی کرده است
آب وهوای طرود بسیار گرم و خشک است و دارای درختان نخل نیز هست. منطقه کویری طرود شاهرود که به ریگزار چاه جام معروف است[ ۳] بزرگترین نخلستان شمال شرق کشور را در خود جای داده به همراه رملهای کویری زیبا یکی از مناطق کویر گردی در ایران می باشد. در این کویر میزان دمای هوا در گرمترین زمان در روز ( ماه تیر ) به حدود ۶۰ درجه و در شب در حدود ۲۵ تا ۳۰ درجه می باشد. این اختلاف فاحش دما باعث خرد شدن کامل سنگها ( گریه سنگ ) می شود. در فصول سرما میزان دما در روز در حدود ۱۳ تا ۱۷ درجه ور در شب در حدود ۰ تا ۷ - می باشد. میانگین بارندگی در این کویر در حدود ۲ تا ۵ میلیمتر در سال می باشد.
بسیاری از مردم این روستا به مرور زمان به محله طرودی ها در شهرهای شاهرود و گرگان مهاجرت کرده اند.
از محصولات کشاورزی منطقه می توان خرما، سیر، شلغم، جو، گندم، گوجه و یونجه را نام برد که تولیدات خرما و سیر آن به شهرهای اطراف ارسال می شود.
تولیدات دامی این منطقه شامل شتر، شترمرغ، بز و بره می باشد. کیفیت شیر شتر و گوشت دامهای این منطقه بسیار بالاست. همچنین محصولات دامی مانندکره وکشک وهاروشه آن بسیارمرغوب است ومشتری بسیاردارد
طرود در مسیر راه ارتباطی شاهرود به اصفهان قراردارد. [ ۲] که درفاصله ۱۲۵ کیلومتری درجنوب شهرشاهرودقراردارد
عکس طرود
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس