شی باتر

دانشنامه عمومی

شی باتر ( به انگلیسی: Shea butter ) یا کره شیا چربی استخراج شده از دانه های درخت روغن قلم ( Vitellaria paradoxa ) می باشد. [ ۱] به طور گسترده در مواد آرایشی به عنوان مرطوب کننده و لوسیون استفاده می شود. کره شیا خوراکی بوده و در برخی از کشورهای آفریقایی برای تهیه مواد غذایی استفاده می شود. [ ۲] گاهی از این کره جایگزین کره کاکائو استفاده می شود، اگر چه طعم آن تا حدود زیادی متفاوت است. [ ۳] [ ۴]
درخت شیا یا درخت روغن قلم در کمربند خشک ساوانا در غرب آفریقا از سنگال در غرب تا سودان در شرق و بر روی کوهپایه های ارتفاعات اتیوپی رشد می کند.
کره شیا ترکیب پیچیده ای شامل اسیدهای چرب نظیر اسید اولئیک ( ۴۰–۶۰٪ ) ، اسید استئاریک ( ۲۰–۵۰٪ ) ، اسید لینولئیک ( ۳/۱۱ ) ) ، اسید پالمیتیت ( ۲–۹ ) ) ، اسید لینولنیک ( < ۱ ) ) و اسید آراشیدیدیک ( < ۱ ) می باشد. [ ۵]
این روغن در محدوده دمای بدن انسان ذوب می شود و طرفداران استفاده از آن بر جذب سریع آن از راه پوست و خواص ترمیم کننده و مرطوب کننده آن تأکید دارند. [ ۶]
کره شیا به طور عمده در محصولات آرایشی مرتبط با پوست و مو نظیر براق لب، کرم های مرطوب کننده و لوسیون ها و نرم کننده های مو استفاده می شود. [ ۷] همچنین در صنعت صابون سازی استفاده می شود البته مقادیر بالاتر از استاندارد آن باعث نرم شدن بیش از حد صابون و کاهش خاصیت پاک کنندگی می شود. البته به دلیل هزینه بالای این روغن نسبت به پوماس و روغن نخل، کمتر از کره شیا برای صابون سازی استفاده می شود.
عکس شی باترعکس شی باترعکس شی باترعکس شی باترعکس شی باتر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

شی باتر ( Shea Butter ) : روغنی است که از هسته ی درخت شی ( Shea ) گرفته می شود و در لوسیون هایی برای نرمی، لطافت و آبرسانی به پوست استفاده می شود. ( اصطلاح آرایشی و زیبایی )

بپرس