شهادتین

/SahAdateyn/

لغت نامه دهخدا

شهادتین. [ ش َ دَ ت َ ] ( ع اِ ) تثنیه شهادت. دو شهادت. دو گواهی یعنی «اشهد ان لااله الا اﷲ» و «اشهد ان محمداً رسول اﷲ» و با گفتن این دو شهادت شخص در زمره مسلمانان درآید و از حقوق اسلام بهره مند گردد. || دو بار شهید و کشته شدن در راه دین : ذوالشهادتین. ( یادداشت مؤلف ).
- ذوالشهادتین ؛ لقب خزیمةبن ثابت است که پیامبر ( ص ) شهادت و گواهی او را مقابل شهادت دو مرد اجازت فرمود. رجوع به ذوالشهادتین شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) تثنیه شهادت دو صیغه اشهد ان لااله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله . توضیح با گفتن این دو صیغه شخص در زمره مسلمانان در آید و از حقوق اسلام بهره مند گردد .

فرهنگ معین

(شَ دَ تَ ) [ ع . ] (اِ. ) تثنیة شهادت ، دو صیغة «اشهدان لا اله الا الله» و «اشهدان محمداً رسول الله».

فرهنگ عمید

گفتن «اشهد ان لااله الاالله» و «اشهد ان محمداً رسول الله». شهادت به وحدانیت خدا و رسالت پیغمبر اسلام.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شهادتین به گواهی دادن به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد صلّی اللَّه علیه و آله گفته می شود.
مفاد یاد شده با گفتن مضمون این دو جمله «أشْهَدُ أنْ لا الهَ الّا اللَّه و أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه» محقق می‏ شود.

محل بحث از شهادتین
از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، حج، جهاد و تجارت سخن گفته‏ اند.

احکام شهادتین
مسلمانی با اظهار شهادتین بر زبان با هر لغتی، محقق و موجب ثبوت و اجرای احکام اسلام بر اعتراف کننده می‏ شود. بنابر این، کسی که شهادتین بر زبان جاری کرده، بدنش پاک و جان و مال و فرزندان خردسالش محترم‏ اند و کسی حق ندارد به آنها تعرض کند
شهادتین از فصلهای اذان و اقامه است که در هر کدام دوبار ادا می‏ شود؛ چنان که مفاد تشهد در نماز، عبارت است از شهادتین و صلوات بر پیامبر و آل او صلوات اللَّه علیهم اجمعین
برای زن جایز است در اذان به گفتن تکبیر و شهادتین، بلکه به شهادتین تنها بسنده کند.
ترجیع در اذان،- بنابر اختلاف دیدگاهها- مکروه یا حرام است. برخی، ترجیع را به دو بار تکرار شهادتین، افزون بر دوبار نخست یا تکرار آن با صدای بلند پس از آهسته گفتن آن، تعریف کرده ‏اند.

احکام شهادتین درباره میت
...

[ویکی شیعه] شهادتین گواهی دادن به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد(ص). کسی که به شهادتین اقرار کند، مسلمان است و احکام اسلام بر او جاری می شود؛ بدنش پاک و جان و مال و فرزندان خردسالش محترم اند و کسی حق ندارد به آنها تعرض کند.
شهادتین گواهی دادن به یگانگی خدا و رسالت حضرت محمد(ص) است و با گفتن مضمون این دو جمله: «أشْهَدُ أنْ لا الهَ الاّ اللّه و أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه»(گواهی می دهم خدایی جز خدای یگانه نیست و گواهی می دهم همانا محمد پیامبر خدا است ) محقق می شود.

پیشنهاد کاربران

شهادتین به مفهوم «دو گواهی» تشکیل شده است از دو عبارت:
• ( به عربی: أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ ) ( به فارسی: گواهی می دهم، خدا جز الله نیست )
• ( به عربی: أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ ٱللَّٰهِ ) ( به فارسی: گواهی می دهم، محمد پیامبر خداست )
...
[مشاهده متن کامل]

این دوجمله، به اضافه یک شهادت دیگر است ( که مختص شیعه است ) :
۳. ( به عربی: أَشْهَدُ أَنَّ عَلیَّاً وَلّی الله ) ( به فارسی: گواهی می دهم، علی ولی خداست )
گاهی یک شهادت دیگر نیز به عنوان «شهادت رابعه» نیز در نظر گرفته می شود که شرح آن از این قرار می باشد:
۴. ( به عربی: اشهد ان فاطمة الزهراء عصمة اللّه الکبرى ) ( به فارسی: گواهی می دهم که فاطمه زهرا معصوم بزرگ خداست )
این عبارات، نماد هر مسلمان و شرط ورود آن فرد، به دین اسلام می باشد.
به گفتهٔ فرد دانر، اسلام شناس، شهادتین در صدر اسلام—که هنوز اسلام دین مستقلی از یهودیت و مسیحیت نبوده—فقط حاوی شهادت به وحدانیت خدا بوده و شهادت به نبوت محمد بعداً به عنوان بخشی از اصلاحات دینی - سیاسی دهه های بعد به خصوص زمان عبدالملک بن مروان اموی با هدف تبدیل محمد به پیامبر دینی مستقل از یهودیت و مسیحیت به آن اضافه شده است. سلیمان بشیر در منابع اسلامی اولیه حتی نسخه ای از شهادتین را یافته که به جای محمد، از عیسی یاد می کند. اولین مدرک از شهادتین سکه هایی از بیشاپور در جنوب ایران است که توسط آل زبیر در سال های ۶۶ تا ۶۹ هجری با نقش «بسم الله، محمد رسول الله» ضرب شده اند اما بر روی این سکه ها بخش دوم شهادتین ( لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ ) که از دهه هفتاد هجری در مدارک یافت شده، نوشته نشده است. به عقیدهٔ شان آنتونی، هدف آل زبیر از گواهی به نبوت محمد مشروعیت بخشی به ادعای خلافتشان بوده است. عبدالملک بعد از سرکوب شورش زبیریان همان روند ایشان در شهادت به نبوت محمد را ادامه داد.
شهادتین در مواضع مختلفی به کار برده می شود:
• هنگام اسلام آوردن، و گفتن شهادتین برای این کار
• در تشهد نمازهای واجب و مستحب
• در اذان و اقامه، پیش از نمازهای واجب
• سید روح الله موسوی خمینی و برخی از مراجع تقلید شیعه بر این باورند که هنگام جان دادن نیز باید شهادتین گفت
همه مسلمانان، از جمله شیعیان، معتقدند که گفتن «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّٰهُ» و «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ ٱللَّٰهِ» برای ورود به اسلام کفایت می کند، و نیز همین دو عبارت جزء اذان و اقامه و نیز تشهد نماز هستند.

شهادتینشهادتینشهادتینشهادتینشهادتینشهادتین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شهادتین
Islamic formula whereby an individual announces his acceptance of Islam

بپرس