شاردونی

دانشنامه عمومی

شاردونی ( تلفظ می شود  ) نوعی انگور با پوست سبز رنگ است که در تولید شراب سفید رنگ استفاده می شود. منشأ اصلی این نوع انگور در بورگونی در شرق فرانسه می باشد با این حال امروزه تقریباً در هر جایی که شراب تولید می شود این نوع انگور نیز پرورش می یابد از انگلستان تا نیوزلند. از این نوع انگور برای تولید انواع شراب گازدار از جمله فرانچیاکوترا استفاده می شود. در مناطقی که تازه شروع به تولید شراب می کنند پرورش شاردونی به عنوان «مناسک گذر» و شرط آسان ورود به بازار شراب بین المللی به حساب می آید. [ ۱]
انگور شاردونی به خودی خود بسیار خنثی است بسیاری از طعم ها معمولاً همراه شاردونی از ترویر و بلوط مشتق شدهاست. [ ۲] سبک های شراب گیری آن شامل تعدد بسیار است از جمله ناب، ترد معدنی شراب چابلیز، فرانسه، شراب های نیوزلند با طعم بلوط و طعم میوه های گرمسیری. در آب و هوای سرد شاردنی گرایش به طعمی متوسط تا سبک با اسیدیته ملموس و طعم آلو سبز، سیب و گلابی دارد. در مکان های گرمتر ( مانند آدلاید هیلز و شبه جزیره مورنینگتون در استرالیا و گیسبورن و مالبرو در نیوزیلند ) طعم شاردنی بیشتر به مرکبات و هلو و خربزه نزدیک است در حالی که در مکان های بسیار گرم ( مانند ساحل مرکزی آوا کالیفرنیا ) بیشتر انجیر و میوه های گرمسیری مانند موز و انبه همراه می شود. شرابی که از طریق تخمیر مالتی بدست آمده بیشتر تمایل به اسیدیته نرمتر و طعم میوه جات با طعم کره ای ماوسفیل و فندق می باشد. [ ۳]
شاردنی جزء مهمی از بسیاری از شراب های گازدار در سراسر جهان به حساب می آید که از جمله آنها شامپاین می باشد. اوج محبوبیت در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی رخ داد که طرفداران آن را راهی برای واکنش به کسانی که خبره شراب را دیدم که انگور به عنوان یک پیشرو منفی مؤلفه های جهانی شدن شراب می دانستند. با اینحال، شاردنی یکی از مهمترین و گستردهترین کشتها از ارقام انگور را با بیش از ۱۶۰٬۰۰۰ هکتار ( ۴۰۰٬۰۰۰ جریب فرنگی ) [ ۴] در سراسر جهان دوم تنها بهو تنها پس از آیرن در میان شراب های سفید انگور را دارد و زمین های کشت بیشتری نسبت به هر انگور سفید دیگری از جمله کابرنت ساوگنون دارد.
عکس شاردونی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس