سید رضا فیروزابادی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سید رضا فیروزآبادی. در این مقاله به بررسی زندگانی سید رضا فیروز آبادی (۱۲۸۸-۱۳۸۵ق.) الگوی نمایندگان خواهیم پرداخت.
سید عبدالکریم فرزند سید محمد، جد آیة الله سید رضا فیروزآبادی است. وی که مرد مؤمن و با تقوایی بود، از کاشان به شهر ری، هجرت کرد و در قریه «فیروزآباد» رحل اقامت افکند. از وی فرزندی به نام سیدهاشم چشم به جهان گشود. سید هاشم که مرد مؤمن و کشاورزی بود، دارای پنج پسر گردید که فرزند دومش، آیة الله سید رضا فیروزآبادی است.
طلوع دل انگیز
سید رضا در سال ۱۲۸۸ ق. که سال قحطی و گرسنگی بود، چشم به جهان گشود. او که در یک خانواده اصیل، مؤمن و کشاورز به دنیا آمده بود، تحت تربیت پدر و مادری دلسوز و مهربان قرار گرفت و با رسیدن به سن تحصیل، به مکتب خانه رفت و با فراگرفتن مقدمات و ادبیات، در زادگاهش رشد و نمو یافت.
درخشش در تهران
سید رضا، برای ادامه تحصیل و فراگیری علوم اسلامی به تهران رفت و در مدرسه «آصفیه» این شهر به کسب علوم و معارف دینی پرداخت. وی روزها مشغول درس و بحث بودو شب ها جهت استراحت به منزل خویشانش می رفت. او در این ایام با دو مسئله اساسی مواجه بودهم باید از مادر و برادرانش سرپرستی می کرد و آنها را در کشاورزی و امرار معاش یاری می رساند و هم به درس و بحث هایش می پرداخت. علاوه بر این، پرداختن به امور اجتماعی نیز از دیگر دغدغه های فکری آن عالم برجسته بود. به این جهت، ناگزیر ساعات زندگی اش را تقسیم کرده بود. وی از صبح شنبه تا ظهر چهارشنبه در تهران اقامت داشت. مهمترین اشتغال او در ایام تحصیل، رسیدگی به امور اجتماعی بود. از بعد از ظهر چهارشنبه تا عصر جمعه، به فیروزآباد بر می گشت و به امور خانواده می پرداخت و در کارهای کشاورزی به برادرانش کمک می کرد و با راهنمایی آنها، مخارج زندگی شان را تهیه می کرد.
اساتید برجسته وی در تهران
...

پیشنهاد کاربران

سیدرضا فیروزآبادی ( ۱۲۵۴ فیروزآباد شهر ری - ۱۴ امرداد ۱۳۴۴ ) سیاستمدار، روحانی و نیکوکار ایرانی، چهار دوره نماینده مجلس شورای ملی و بنیان گذار بیمارستان فیروزآبادی شهر ری بود.
این مریضخانه وقف است بر فقرا و رعایا و غربا و بیچارگان لعنت بر کسیکه تخلف نماید.
...
[مشاهده متن کامل]

در شناسنامه سید رضا فیروز آبادى که در هفتم اسفند ۱۳۰۰ صادر شده، تاریخ تولد او ۱۲۵۲ شمسى قید شده است. هرچند در اظهارنامه ای که خود او در چهاردهم آذر ۱۲۹۸ براى گرفتن شناسنامه داده­ بوده، سن خود را ۴۶ سال گفته­ و از آنجا که به احتمال زیاد، سن خود را به تاریخ قمری گرفته و ۱۴ آذر ۱۲۹۸ خورشیدی معادل جمادی الاول ۱۳۳۸ قمری بوده، سال تولد او می بایست ۱۲۹۲ قمری مقارن با ۱۲۵۴ خورشیدی باشد. موضوع تاریخ تولد او در انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورای ملی در سال ۱۳۲۲ خورشیدی جنجال آفرین شد. طبق شناسنامه اش او بالای هفتاد سال سن داشت و حداکثر سن برای نمایندگی هفتاد سال بود. اما در مجلس با استناد به خطای محاسبه که هنگام صدور شناسنامه او صورت گرفته، سن او زیر هفتاد سال تعیین شد.
سید رضا فیروزآبادی فرزند سید هاشم، تحصیلات خود را در زادگاهش، فیروز آباد آغاز کرد و در مدرسه آصفیه نزدیک مسجد جامع تهران ادامه داد. در سال ۱۲۸۵ خورشیدی در نهضت مشروطه شرکت کرد. در سال ۱۲۹۳ نماینده غار و فشافویه ( شهر ری ) در دوره سوم مجلس شورای ملی شد. در اواخر سال ۱۳۰۲ که غائله جمهوری خواهی به راه افتاد، او همراه با سید حسن مدرس به مبارزه با جمهوریت برخاست. علاوه بر آن، انجمنی از کلیه اصناف تهران تشکیل داد که در منزل وی اقداماتی علیه جمهوریت داشتند.
در سال ۱۳۰۳ که رضا خان سردارسپه نخست وزیر وقت، حکومت نظامی برقرار کرد، سید رضا فیروزآبادی دستگیر و به کلات نادری در خراسان تبعید شد. پس از به سلطنت رسیدن رضا شاه در سال ۱۳۰۵ به نمایندگی تهران وارد ششمین دوره مجلس شد و در دوره بعد ( هفتم ) نیز در این جایگاه ماند.
فیروزآبادی در مجلس معمولاً با طرحها و لوایحی که به توسعه و تجدد کشور مربوط می شد، مانند استخدام مستشاران و معلمان خارجی و احداث تلگراف بی سیم مخالفت می ورزید. هنگامی هم که لایحه ورزش اجباری برای دانش آموزان به مجلس رفت، آن را غیرشرعی دانست. و گفت:
«ورزش اجباری در مملکت ما چندان لزوم ندارد. بلکه به یک نظریاتی مضر هم هست. ما باید با اخلاق و روحیات اهل این مملکت مملکت را اداره کنیم. چیزی را که بیشتر اهل این مملکت عقیده ندارند و می خواهند به زور به حلق آنها بکنند نمی شود».

سید رضا فیروزابادی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_رضا_فیروزآبادی

بپرس