سیاره

/sayyAre/

مترادف سیاره: ستاره، کوکب، کاروان، قافله

برابر پارسی: اباختر، جنبنده، گویال، هَرباسپ، ستاره ی گردان

معنی انگلیسی:
planet

فرهنگ اسم ها

اسم: سیاره (دختر) (عربی) (طبیعت، کهکشانی) (تلفظ: sayyāre) (فارسی: سياره) (انگلیسی: sayyare)
معنی: ستاره، کوکب، کاروان، قافله، ( در نجوم ) هر جرم آسمانی که در منظومه ای به دور ستاره ای می گردد، به ویژه هر یک از نه جِرم آسمانیِ غیر نورانی و بزرگ که به دور خورشید می گردند
برچسب ها: اسم، اسم با س، اسم دختر، اسم عربی، اسم طبیعت، اسم کهکشانی

لغت نامه دهخدا

( سیارة ) سیارة. [ س َی ْیا رَ ] ( ع اِ ) قافله. کاروان. ( آنندراج ) ( غیاث ). قافله. ( از منتهی الارب ). کاروان. ( دهار ) ( مهذب الاسماء ) ( ترجمان القرآن ترتیب عادل بن علی 60 ) :
یوسفی را که ز سیاره بصد جان بخرند
بی محاباش بزندان مدر بازدهید.
خاقانی ( دیوان چ سجادی ص 165 ).
لب تشنگان جان را سیاره حیاتی
بل یوسفان دل را از چاه غم نجاتی.
خاقانی ( دیوان چ سجادی ص 690 ).
|| ستاره که بحرکت خودمتحرک باشد و آن هفت اند: قمر، عطارد، زهره ، شمس ، مریخ ، مشتری و زحل. ( آنندراج ) ( از غیاث اللغات ). ستارگان هفتگانه که عبارت است از زحل ، مشتری ، مریخ ، شمس ، زهره ، عطارد و قمر که سیارات نامند و اسامی آنها جمعاً در این بیت است :
هفت کوکب که هست عالم را
گاه از ایشان نظام و گاه خلل
قمر است وعطارد و زهره
شمس و مریخ و مشتری و زحل.
؟ ( از کشاف اصطلاحات الفنون ).
عالم چو یکی رونده دریا
سیاره سفینه طبع لنگر.
ناصرخسرو.
تا کوکب سیاره هفت باشد
یا گیتی ارکان چهار دارد.
مسعودسعد.
پی سپر جرعه میخوارگان
دستخوش بازی سیارگان.
نظامی.
تو چون سیاره می شو میل در میل
من آیم گر توانم خود بتعجیل.
نظامی.
چو سیاره دوید از هر طرف شاه
تو گفتی در حجاب ابر شد ماه.
نظامی.
ای خداوند هفت سیاره
پادشاهی فرست خونخواره.
کمال الدین اسماعیل.
گر تاختن بلشکر سیاره آورد
از هم بیوفتند ثریا و فرقدان.
سعدی.
- از پشت سیاره زین فروکردن ؛ شب به آخر رسیدن و صبح دمیدن. در مؤیدالفضلا به معنی کوتاه شدن شب. ( آنندراج ).

فرهنگ فارسی

سیار، کاروان، قافله، هرستاره که دورخورشیدبگردد
۱ - ( صفت ) مونث سیار . ۲ - ( اسم ) کوکبی که گرد آفتاب یا کوکب دیگر گردد و از آن کسب نور کند جمع سیارات سیارگان سیاره ها . توضیح در منظومه شمسی ما ۹ سیاره است : عطارد زهره زمین مریخ مشتری زحل اورانوس نپتون پلتون .
قافله و کاروان قافله کاروان

فرهنگ معین

(س رِ ) (اِ. )گاورس ، گیاهی است خودرو شبیه جو که در کشتزار گندم می روید.
(سَ یّ رَ یا رِ ) [ ع . ] (اِ. ) قمر، اجرامی که به دور ستارگان می چرخند.

فرهنگ عمید

۱. (نجوم ) هر جرم آسمانی که در مداری بیضی شکل می چرخد، از خود روشنایی ندارند و از ستارۀ خود کسب نور می کند. &delta، سیاراتی که به دور خورشید می گردند به ترتیب فاصلۀ از خورشید عبارتند از عطارد (تیر )، زهره (ناهید )، زمین، مریخ (بهرام )، مشتری (برجیس )، زحل (کیوان )، اورانوس، نپتون و پلوتون.
۲. [قدیمی] = سَیار
۳. [قدیمی] کاروان، قافله .

گویش مازنی

/siyaare/ سنگ چین دور زمین یا باغ

واژه نامه بختیاریکا

پیتا

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] معنی سَّیَّارَةِ: کاروان
معنی کَوْکَب: ستاره - سیّاره - شهاب - جرم آسمانی
ریشه کلمه:
سیر (۲۷ بار)

دانشنامه عمومی

سَیاره یا به پهلوی اپاختر یک جرم آسمانی است که در حرکتی مداری به دور یک ستاره یا بقایای ستاره ای می گردد؛ جرم آن به اندازه ای است که تحت تأثیر نیروی گرانش خود گِرد شود؛ اما جرم آن بقدری زیاد نیست که سبب همجوشی هسته ای شود و طبق نظر اتحادیهٔ بین المللی اخترشناسی اما نه همهٔ دانشمندان سیاره شناس همسایگی خود را از سیارکها پاکسازی کرده باشد. [ a] [ ۱] [ ۲]
سیاره واژه ای کهن است به معنی جنبنده یا در گردش که با تاریخ، اختربینی، علم، افسانه شناسی و دین گره خورده است. به جز زمین، پنج سیاره در منظومهٔ خورشیدی اغلب با چشم غیرمسلح قابل دیدن هستند. این سیارات در بسیاری از فرهنگ های کهن، به عنوان موجودیت هایی خدایی یا فرستادگان خدایان پنداشته می شدند. با پیشرفت دانش علمی، درک انسان از سیارات تغییر کرد و تعداد بیشتری از اجسام دوردست را شامل شد. در سال ۲۰۰۶ اتحادیهٔ بین المللی اخترشناسی تعریف توافق شده ای برای سیاره های درون منظومهٔ خورشیدی اعلام نمود که کمی بحث برانگیز است زیرا بسیاری از اجسام با جرمی در حد سیاره را بر پایهٔ داشتن یا نداشتن حرکت مداری، شامل نمی شود. اگر چه هشت تا از سیارات که پیش از سال ۱۹۵۰ کشف شده اند، همچنان در این تعریف نو نیز سیاره محسوب می شوند، برخی از اجرام آسمانی همچون سرس، پالاس، جونو و وستا ( اجسامی در کمربند سیارک خورشیدی ) و پلوتون ( نخستین جسم فرا نپتونی کشف شده ) که زمانی توسط جامعهٔ علمی به عنوان سیاره شناخته می شدند؛ در تعریف کنونی دیگر سیاره محسوب نمی شوند.
بطلمیوس گمان می کرد که سیارات در حرکت هایی در فلک های حامل و تدویر به دور زمین می گردند. اگرچه ایده گردش سیارات به دور خورشید بارها پیشنهاد شده بود، اما تا سدهٔ هفدهم طول کشید تا این نظریه توسط مشاهدات نجومی تلسکوپی انجام شده توسط گالیلئو گالیله تأیید شود. تقریباً در همان دوران، یوهانس کپلر با بررسی دقیق داده های پیشاتلسکوپی جمع آوری شده توسط تیکو براهه، دریافت که مدار سیارات دایره ای نیستند، بلکه بیضوی هستند. با پیشرفت ابزارهای رصد، ستاره شناسان مشاهده نمودند که دیگر سیارات نیز مانند زمین دور محورهای مایلی می چرخند و برخی دارای ویژگی های مشترکی همچون کلاهک های یخی و فصول مختلف هستند. از زمان برآمدن عصر فضا، مشاهدات نزدیک توسط کاوشگرهای فضایی نشان داده است که زمین و سیارات دیگر در ویژگی هایی همچون آتشفشانها، توفندها، زمین ساختها و حتی هیدرولوژی، مشترک هستند.
عکس سیارهعکس سیارهعکس سیارهعکس سیارهعکس سیارهعکس سیاره

سیاره (فیلم). «سیاره» ( انگلیسی: The Planet ) فیلمی در ژانر مستند است که در سال ۲۰۰۶ به نویسندگی مایکل استنبرگ [ ۱] منتشر شد.
سیاره نام مستندی است که توسط شبکه بی بی سی تهیه شده است و دیوید اتنبرو گویندگی آن را بر عهده دارد. ساخت این مستند 5 سال زمان برد و گرانترین مستند ساخته شده توسط این شبکه میباشد؛ هم چنین برای اولین بار در قالب اچ دی تصویربرداری شده است. سازندگانش، آن را نگاهی جامع به تنوع گونه های زیستی زمین می دانند. این مستند نخستین بار توسط بی بی سی وان در مارس 2006 در بریتانیا تولید شد[ ۲] [ ۳] و سال بعد در آمریکا توسط شبکه دیسکاوری بازنگاری شد که گفتار متن آن، این بار توسط سیگورنی ویور خوانده شد[ ۴] . تا ژوئن 2010، این مجموعه مستند در 130 کشور به نمایش درآمد. مجموعهٔ سیارهٔ زمین شامل 11 قسمت است که هر قسمت آن به یک زیست گاه زمین می پردازد. [ ۵]
تونی بلر [ ۶]
هلموت کهل [ ۷]
عکس سیاره (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سیّاره (planet)
سیّاره
سیّاره
سیّاره
سیّاره
سیّاره
جسم آسمانی بزرگی که در مدار ستاره ای در گردش، و متشکل از سنگ، فلز یا گاز است. در منظومۀ خورشیدی نُه سیّاره بر گرد خورشید مدارپیمایی می کنند که عبارت اند از عُطارِد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتون. چهار سیارۀ داخلی، که سیاره های زمین وار یا زمین مانند نامیده می شوند، کوچک و سنگی ، و هر کدام دارای یک یا چندتا قمرند. سیاره های بیرونی، جز پلوتون، سیاره های بزرگ نامیده می شوند و جو چگال تری دارند که عمدتاً متشکل از گازهای هیدروژن و هلیوم است؛ هر سیاره از این دست دارای تعداد زیادی قمر است. مشتری، با فاصلۀ تقریبی ۷۸۰ میلیون کیلومتر از خورشید و قطر ۱۴۰ هزار کیلومتر جرمی بیش از همۀ سیاره های دیگر را در خود جا داده است و بزرگ ترین سیارۀ منظومۀ خورشیدی است. کوچک ترین آن ها، و دورترین سیاره از خورشید با ۵,۹۰۰ میلیون کیلومتر فاصله، پلوتو است که ۲,۳۰۰ کیلومتر قطر دارد. از دید ناظر زمینی، همۀ سیاره های برجسته، عُطارِد، زهره، مریخ، مشتری، زحل، با چشم غیرمسلح به صورت اجسامی دیده می شوند که در مسیرهای دایره ای از برابر ستارگان جابه جا می شوند. اندازۀ این دایره ها، که به علت حرکت خود زمین بر گرد خورشید پدید می آیند، با فاصلۀ سیاره از زمین نسبت عکس دارد. سیاره ها نور تولید نمی کنند، بلکه نور ستارۀ مادر را باز می تابانند.کشف های جدید. در ۱۹۹۵، اخترشناسان ایتالیایی اطمینان یافتند که سیارۀ جدیدی را بر گرد ۵۱ اسب بال دار در صورت فلکی اسب بالدار (پگاسوس) کشف کرده اند. گمان می رود این سیاره که ۵۱ اسب بال دارِ بی نامیده شد، احتمالاً جرمی برابر با مشتری دارد. کشش گرانشیای که به این سیاره نسبت داده می شود ممکن است از تپش ستارۀ مادر حاصل شده باشد. در گردهم آیی ژانویۀ ۱۹۹۶ انجمن اخترشناسی امریکا کشف سه سیارۀ دیگر اعلام شد. همۀ این سیارات به خارج از منظومۀ خورشیدی تعلق دارند، اما دو سیاره از آن ها فقط حدود ۳۵ سال نوری از زمین فاصله دارند و بر گرد ستاره هایی می گردند که با چشم غیرمسلح دیده می شوند. یکی از آنان با نام ۷۰ سنبلۀ بی در صورت فلکی سُنبله، و دیگری با نام ۴۷ دب اکبر بی در صورت فلکی دب اکبر قرار دارد. سومین سیارۀ نزدیک که حدود ۵۰ سال نوری از ما فاصله دارد، بر گرد بتا سه پایۀ نقاش، مدارپیمایی می کند. در آوریل ۱۹۹۶، سیارۀ دیگری کشف شد که به دور ستارۀ رو سرطان، در صورت فلکی سرطان، در گردش است. سیارۀ دیگری که در ژوئن ۱۹۹۶ پیدا شد، به دور تی گاوران می گردد. در اکتبر ۱۹۹۶، اخترشناسان ایالات متحده امریکا سیاره ای را کشف کردند که مدارش نامنظم تر از سیاره های دیگر است. جرم این سیارۀ جدید۱.۶ برابر جرم مشتری است و به دور ستارۀ ۱۶ دجاجه جی مدارپیمایی می کند. فاصلۀ آن تا ستارۀ یادشده از ۹۰ میلیون کیلومتر تا ۳۹۰ میلیون کیلومتر تغییر می کند. در ۱۹۹۸، اخترشناسان استرالیا و نیوزیلند سیاره ای را در فاصلۀ ۲۵ هزار سال نوری کشف کردند. این سیاره را ۳۵ ـ ۹۸ نامیدند. رصدخانه های ماونت استروملو در استرالیا و ماونت جان در نیوزیلند برای این کشف با یکدیگر همکاری کردند. تا اوت ۲۰۰۰، اخترشناسان توانسته اند موقعیت ۵۰ سیاره را در خارج از منظومۀ خورشیدی تعیین کنند که نُه سیاره از آن ها در سال ۲۰۰۰ شناسایی شدند.

مترادف ها

planet (اسم)
سیاره، ستاره سیار، ستاره بخت

فارسی به عربی

کوکب

پیشنهاد کاربران

ستاره رونده
سیاره را گفتم از چه آمده و اشاره به حرکت دارد و سیر بنشن آن است اما کره و کروی از کُر آمده ( برابر لاتین آن core ) یعنی هسته ؛ و چون هسته گرد بوده به هر چیز گردی کره / کُر گفته شد؛ این واژه در جای دیگر به ریخت و دیس کور نوشته شد به چم و معنای منبع ( در اینجا به نابینایی اشاره پیدا کرده ) ؛ در واژ های کورشید ( خورشید ) / کور ( نابینا ) / آخور ( منبع غذای حیوانات ) / خوراک ( منبع غذا ) / کوروش ( منبع نور و شید = کوروشید بوده ) / خروش ( خوروش = خور روش = منبعِ روش و حرکت ( روش را در فروش ( حرکت دادن ) / راش / افراش / افراشتن / راس / راست و . . . . داریم که شاخاتی از حرکت / رشد و نمو و راستی و درستی شدند. . . .
...
[مشاهده متن کامل]

منبع یا هسته ( هسته میوه ها ) چون گرد بوده به سیاره کره گفته شد / کروی دیس دیگری از کره میباشد / گردال و گردالیک هم زیباست

عرب زبانان، به خودرو ( اتوموبیل ) نیز، "سیاره" می گویند؛؛ به معنی ِ [[متحرک - حرکت کننده]]
1. دوست گرامی، جناب ِ
karim hosseni
نزدیک ۲۰سال از ویرایش ( تصحیح ) و کاهش ِشمارگان ِ سیاره های سیستم خورشیدی، می گذرد:
سیستم خورشیدی، تنها ۸ سیاره دارد و آخرین ِآنها "اورانوس" است.
"پلوتون" ، 《سیاره》 نیست، بلکه《سیاره ی کوتوله》 و یکی از میلیاردها جرم ِموجود در "کمربندکوئیپر" است.
...
[مشاهده متن کامل]

■●■●■
2. سیاره ( به عربی - که گاه، "کُره" نیز نامیده می شود ) در زبان پارسی "گویین" ( یا: گویال ) یعنی: [کُروی] نیز نامیده می گردد.
و همچنین :
گَردونه - گَردَنده - گَردان - جُنبنده

سلیم
سیاره: ستارگان بی نور آسمان که در گردونه خورشیدی در بر دارنده نه سیاره اند:
* تیر * ناهید * زمین * بهرام *اورمزد * کیوان *اورانوس *نپتون *پلوتون
سَیّاره
گَردانه ( از گَردیدن ، گَرد - آنه مانند رایانه ، چیزی که می گردد )
فِرانه ( فِر = چَرخ ، بسنجید : فِرفِره، چیزی که می فِرَد )
کَرپاس : گَرپ - آس ( کَرپ که در پِیکَر داریم به مونه ی جسم یا گِنش است همتراز با corp انگلیسی و K�rper آلمانی و آس به دو مینه ی : سَنگ مانند آسیاب ، دستاس ، با سنگ چیزی را مالاندن و لِه کردن و دیگری آسمان ، بنابراین کرپاس جسم یا گِنشِ سنگی یا سنگ آسمانی مینش می دهد . )
...
[مشاهده متن کامل]

آیا سُرسُره یا شُرشُر کردن آب نشان از روان و جاری بودن آن ندارد؟؟؟ اینهمه منفی را با دلیل بیان کنید. . .
آیا شیر ( آب ) / شیره به معنای جاری شده نیست؟ یعنی چیزی که از چیزی جاری شود
آیا ابشار ( آب شار ) به چم و معنای آب جاری و شار شده نیست ؟ وقتی شار میشود جاری و آنرا در شارش نیز داریم چطور و چگونه سار نمیتواند گونه ساخته شده از شار باشد ؟ مگر جار زدن نشان از روان سازی کلامی ندارد که شار و سار نداشته باشد؟ چگونه جار را پذیرفتید اما مجری / اجرا را نمیتوانید بپذیرید که همه اینها از یکریشه امده اند و به روان سازی و جریان سازی اشاره دارند / چطور جریان عربیست اما شریان فارسی؟؟؟ مگر شریان از شُر نیامده؟؟؟؟ و مگر همین شُر از سُر نیامده؟؟؟
...
[مشاهده متن کامل]

مگر از همین شُر / شعر نیامده = جاری شده و روان شده ) مگر سروده از س رود نیامده ؟؟؟ مگر سروش از خروش نیامده ؟؟؟ که هر دو یعنی جاری شده یکی در الهام و دیگری در صدا ؛ ایا از خروش خروس ( مرغی که صدایی از خود می سراید ) نیامده ؟؟ مگر سراییدن از سُر آییدن نیامده و میبینید چطور سُر همان شُر بوده؟؟؟
مگر از همین شُر اب شُر را نخواندیم که به آب جاری گفته شده ؛ ایا شراب همان آبی نیست که باعث پویایی و روان کاوی انسان میشود؟؟؟ آیا شراب = شر آب نبوده؟؟
آیا شعر همان شِر و ور نبوده یعنی جاری شده؟؟؟؟ آیا شاعر به کسی که چیزی از خود جاری و ساری میکند نبوده؟؟؟
مگر ما واژه سرشار را نداریم که به ما گفتند پُر / مالامال و . . . . . ایا سرشار نمی شود از سر حرکت کرده = یعنی چیزی که از سر و بالای آن چیزی جاری شود و نشان از پر شدن و سرشور کردن دارد؟
اینک سوال اینست آیا شار / سار نمیتوانید به شیر / سیر دگریده باشد و از آن برای فرایافت ( مفاهیم ) دیگر بهره برده باشند؟؟
وقتی گپ و گفت از جاری شدن و حرکت باشد بیشک شیر / سیر را برای حرکت بکار بردند و در سیر و گذر آنرا میبینیم / سیار و سیاره و . . . . . شاخه های عربی طور از سیر / شیر میباشند.

در پاسخ به دوستی که گفتند سیاره از ساری آمده یعنی گردان بگذارید بهتر این موضوع رو باز کنم
واژه سار / شار / افشار / افسار / فشار / شاریدن ( شارش ) / شیر ( شیر آب ) / ساری و . . . . . . همگی از شار و سار آمده اند و شار و سار یعنی جاری و متحرک از همینرو بعدها در اربی به شارع خیابان گفتند چون مکانی برای رفت و آمد بوده و مشروع / شروع ( حرکت آعازین ) / شارع ( آنچه که بر ما جاری ساختند بعنوان قانون ) / شرع ( جاری ساخته شده از مشتقات آن می باشند
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین پس از ساری و شاری عرب ها آنرا به جاری تبدیل کردند و مجری / اجرا و . . . . را از آن ساختند که همگی به شار بودن و حرکت داشتن اشاره دارد و اینگونه بود از سار - > سیر ( حرکت ) ساخته شد که آنهم در سیاره / سیار و . . . . . بکار رفت و ههمه این واژه ها به متحرک بودن و ساری و جاری بودن اشاره دارد
پس ساری / شاری / جاری / سیر / شیر ( آّب ) و . . . . . همه از
سار / شار آمدند که در
آبشار / افشار / فشار ( بسیار جاری شده و جریان دار )
فشردن از گونه های بعدا ساخته شده از افشاریدن است یعنی جریان بیشتری دادن و بیشتر جاری و ساری ساختن
و . . . .
اکنون یافتیم که چرا سیاره همان سیر و گشت و گذر / متحرک و جاری شده می باشد که ریشه ایرانی داشته اما از مشتقات زبان عربی و وامدار یافته ایرانیست.

سیاره: همتای پارسی این واژه ی عربی، اینهاست:
اُلوا olvā، ( دری، لغتنامه دهخدا ) ،
پنسره pansare ( سغدی: پنخره panxare ) ،
گراهه gerāhe ( سنسکریت: graha ) .
سیاره عربی نیست سیاره فارسیه ساره فارسیه ساره یا شهر ساری رو نگاه کنین ساره ینی گردان گول نخورین این ساره زمین
واژه سیاره
معادل ابجد 276
تعداد حروف 5
تلفظ sayyāre
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [عربی: سیّارَة، مؤنثِ سیّار، جمع: سَیّارات]
مختصات ( سَ یّ رَ یا رِ ) [ ع . ] ( اِ. )
آواشناسی sayyAre
...
[مشاهده متن کامل]

الگوی تکیه WWS
شمارگان هجا 3
منبع فرهنگ فارسی عمید
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی معین
فرهنگ واژه های سره
فرهنگ فارسی هوشیار

سار، یسیر، سَیراً، مَسیر، تَسییر، مَسیرة، مَسار. . .
قل سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبة المجرمین
قل سیروا فی الارض ثم انظروا کیف کان عاقبة المکذبین
قل سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبة الذین من قبل کان اکثرهم مشرکین
...
[مشاهده متن کامل]

أ فلم یسیروا فی الارض فینظروا کیف کان عاقبة الذین من قبلهم دمّر الله علیهم و للکافرین امثالها
. . .
سُنّت الاهی وفقط مسئلهء وقت.
سیّارة: ماشین خودرو.
سیّارة: کوکب یسیر فی مَسار مُسیّر.

فهرست سیاره های سامانه ی خورشیدی به ۳ زبان گوناگون :
🇬🇧 | 🇸🇦 | 🇮🇷
تیر | عُطَارِد | Mercury
ناهید | الزُّهَرَة | Venus
زمین | الأَرْض | Earth
بهرام | المِرِّیخ؛ الکوکب الأحمر | Mars
...
[مشاهده متن کامل]

هُرمُز | المُشْتَرِی | Jupiter
کیوان | زُحَل | Saturn
آهوره | أورانوس | Uranus
نپتون | نبتون; الکوکب الأزرق | Neptune
پلوتون | بلوتو | Pluto

سپهر گوی
پایگاه سید شهدا
خورگَرد،
گردنده به گرد خورشید ( هر خورشیدی )
لطفا ( ِ ) و ( َ ) و ( ُ ) رو مشخص کنید چرا هیچ کدومتون به این اهمیت نمیده
سیاره = هر چیز سیر کننده ای را سیاره گویند، چیزی که ثابت نیست
"هرباسپ" واژه کهن ایرانی برای سیاره عربی بوده است.
چرخنده، خورشیدگرد
بجای واژه های از ریشه عربی �سیّاره� و �کره�، کاربرد دو واژه و آمیخته واژه ی �چرخنده� و �خورشیدگَرد� که این یکی دانشورانه تر از آن یکی است را پیشنهاد می کنم. ( برگرفته از پی نوشت �نشانه ای باریک از هستی دریاچه و دریایی کم ژرفا در خورشیدگَرد بهرام�، ب. الف. بزرگمهر، ۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۵ )
...
[مشاهده متن کامل]

https://www. behzadbozorgmehr. com/2016/09/blog - post_66. html

ستاره، کوکب، کاروان، قافله، کره
دکتر کزازی واژه ی " ستاره ی جنبان " را در نوشته های خود به جای واژه ی " سیاره " بکار برده است.
( نامه ی باستان ، جلد اول ، میر جلال الدین کزازی ، 1385، ص 224. )
خورشیدگَرد
آماج سخن، تنها چرخندگان بِگِرد خورشید خودمان نیست که بیشمار خورشیدهای کهکشان های گوناگونی که چرخندگانی پیرامون خود دارند را نیز دربرمی گیرد.
کره
ماشین

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ٢٥)

بپرس