سلمه بن اکوع

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سلمة بن اکوع. سلمة بن عمرو بن الاکوع (سنان) بن عبدالله بن قشیر ابن خزیمة بن مالک بن سلامان بن الافصی الاسلمی ، از آن جایی که الاکوع لقب پدر بزرگ سلمة بود به همین خاطر بیشتر به او سلمة بن الاکوع می گفتند. سلمه از صحابه و روات حدیث است.
کنیه وی «ابومسلم یا ابوایاس یا ابوعامر» نقل شده است. اما به خاطر اسم پسرش که ایاس بوده است کنیه ابوایاس را بیشتر به کار می بردند.

[ویکی فقه] سلمة بن عمرو بن الاکوع (سنان) بن عبدالله بن قشیر ابن خزیمة بن مالک بن سلامان بن الافصی الاسلمی ، از آن جایی که الاکوع لقب پدر بزرگ سلمة بود به همین خاطر بیشتر به او سلمة بن الاکوع می گفتند. سلمه از صحابه و روات حدیث است.
کنیه وی «ابومسلم یا ابوایاس یا ابوعامر» نقل شده است. اما به خاطر اسم پسرش که ایاس بوده است کنیه ابوایاس را بیشتر به کار می بردند.
← ویژگی های سمره
سلمه در هفت غزوه همراه رسول گرامی اسلام مجاهدت نمود. و در دو سریه شرکت داشت، که یکی از آن ها،سریّه زید بن حارثه برای کشتن امّ قرفه بود. که در این سریه، دختر امّ قرفه را سلمة اسیر گرفت و بعد به رسول خدا بخشید. و دیگری سریّه نجد (سریه بنی کلاب) بود که در شعبان سال هفتم اتفاق افتاد.در این سریّه جنگ و زد و خوردی روی داده و سلمة بن اکوع هفت نفر از مشرکین را کشته و دختری از "فزاریها" را اسیر گرفته است.رسول خدا همان دختر را از سلمه گرفت و به مکّه فرستاد و در مقابل، اسیرانی از مسلمانان را که در دست مشرکین بودند باز خرید.
← حضور در جنگ ذی قرد
سلمه بن اکوع صحابی دلاور و با فضیلت به گفته شیخ طوسی از اصحاب امیرمؤمنان (علیه السّلام) بوده است. کسانی مثل ایاس بن سلمه، و یزید بن ابی عبید و یزید بن خصیفة و حسن بن محمد بن حنفیة، و زید بن اسلم روایات زیادی از او نقل کرده اند، از سلمه ۷۷ حدیث نقل شده است. بیشترین احادیثی که از او نقل شده است، در مورد علم، نکاح، جهاد و عمره حدیبیه است. هم چنین سلمه بن الاکوع یکی از راویان حدیث غدیر و حدیث سفینه نوح است. نقل است که سلمه همواره در مسجدالنبی به جایی می رفت که به قحف معروف است و در آن تسبیح می گفت و متذکر می شد که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) بسیار آن جا می رفتند و آن فاصله ای میان منبر و دیوار قبله مسجد است و فاصله ای است که یک گوسفند می تواند از آن بگذرد.
وفات
...

پیشنهاد کاربران

بپرس