سس ولوته

دانشنامه عمومی

سس ولوته ( به فرانسوی: Velouté sauce ؛ تلفظ فرانسوی:  ​ ) به همراه سس های گوجه فرنگی، هالندیز، بشامل و اسپانیول یکی از اصلی ترین سس های آشپزی فرانسوی بوده و جزو پنج سس مادر ماری آنتوان کارم می باشد. ولوته در زبان فرانسوی به معنی مخملی است.
برای درست کردن ولوته، مقداری عصارۀ سبک ( گوشتی که استخوان داشته و قبلاً بریان نشده ) مانند گوشت مرغ یا ماهی، به وسیلۀ رووی بلوند غلیظ می شود. بنابراین مواد موجود در این سس، مقداری مساوی از کره و آرد برای تهیۀ روو، عصاره مرغ یا ماهی و نمک و فلفل به عنوان چاشنی خواهد بود.
سس ولوته معمولاً با مرغ یا غذاهای دریایی سرو شده و پایۀ اصلی چندین سس دیگر می باشد. سس های مشتق شده از ولوته عبارتند از:
• ابوفرا: با اضافه کردن لعاب گوشت
• المانت: با اضافه کردن چند قطره آب لیموترش، زرده تخم مرغ و خامه
• بررسی: با اضافه کردن چند قطره آب لیموترش، موسیر و شراب سفید به ولوتۀ ماهی
• پولت: با اضافه کردن چند قطره آب لیموترش، قارچ و جعفری
• اورار: با اضافه کردن پورۀ گوجه فرنگی
• بلغاری: با اضافه کردن پیاز، پاپریکا و شراب سفید
• راویگوت: با اضافه کردن آب لیموترش، شراب سفید، پیاز، موسیر و خردل
• ون بلا: با اضافه کردن گوشت ماهی، کره، زرده تخم مرغ
• نورماندی: با اضافه کردن آب قارچ پخته شده، آب صدف یا عصاره ماهی و مخلوط زرده تخم مرغ و خامه به ولوته ماهی
• سوپریم: با اضافه کردن آب قارچ پخته شده و خامه به ولوته مرغ
• وینیشن: با اضافه کردن ترخون، موسیر و جعفری فرنگی
عکس سس ولوته
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس