سبزی برگی

دانشنامه عمومی

به گیاهان خوراکی معمولاً سبز رنگ که در تهیه خوراکها، دسرها و سایر خوردنی ها به کار می رود، سبزی برگی می گویند. از سبزی های برگیی در پخت برخی غذاها مثل: قورمه سبزی، انواع کوفته، انواع کوکو و انواع آش و هم چنین تهیه انواع ترشی استفاده می شود. در ایران و برخی کشورهای دیگر، برخی از سبزی های برگی به صورت خام و در قالب دسر همراه غذا مصرف می شود.
سبزی های برگی که به طور رایج به طور خام یا پخته در خوراکها و خوردنی های ایرانی به کار می رود:
اسفناج
بابونه
برگ چغندر
پونه
پیازچه
تربچه ( ترب )
ترخون
تره
جعفری
ریحان
سیر
شاهی
شنبلیله
شوید ( شبت )
گشنیز
مرزه
• نعنا
* امروزه، دیگر سبزی بابونه برای خوردن کاشته نمی شود و فراگیر نیست.
** معمولاً سیرِ تازه در ترکیب سبزی پلو به کار می رود.
*** علاوه بر سیر، گیاه موسیر نیز در ترکیب ترشی هفت بیجار به کار برده می شود.
**** معمولاً از نعنای خشک و گاهی به طور دلخواه، همراه نعناداغ ( نعنای تفت داده ) استفاده می شود.
عکس سبزی برگیعکس سبزی برگیعکس سبزی برگیعکس سبزی برگیعکس سبزی برگی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس