به گیاهان خوراکی معمولاً سبز رنگ که در تهیه خوراکها، دسرها و سایر خوردنی ها به کار می رود، سبزی برگی می گویند. از سبزی های برگیی در پخت برخی غذاها مثل: قورمه سبزی، انواع کوفته، انواع کوکو و انواع آش و هم چنین تهیه انواع ترشی استفاده می شود. در ایران و برخی کشورهای دیگر، برخی از سبزی های برگی به صورت خام و در قالب دسر همراه غذا مصرف می شود.
سبزی های برگی که به طور رایج به طور خام یا پخته در خوراکها و خوردنی های ایرانی به کار می رود:
• اسفناج
• بابونه
• برگ چغندر
• پونه
• پیازچه
• تربچه ( ترب )
• ترخون
• تره
• جعفری
• ریحان
• سیر
• شاهی
• شنبلیله
• شوید ( شبت )
• گشنیز
• مرزه
• نعنا
* امروزه، دیگر سبزی بابونه برای خوردن کاشته نمی شود و فراگیر نیست.
** معمولاً سیرِ تازه در ترکیب سبزی پلو به کار می رود.
*** علاوه بر سیر، گیاه موسیر نیز در ترکیب ترشی هفت بیجار به کار برده می شود.
**** معمولاً از نعنای خشک و گاهی به طور دلخواه، همراه نعناداغ ( نعنای تفت داده ) استفاده می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسبزی های برگی که به طور رایج به طور خام یا پخته در خوراکها و خوردنی های ایرانی به کار می رود:
• اسفناج
• بابونه
• برگ چغندر
• پونه
• پیازچه
• تربچه ( ترب )
• ترخون
• تره
• جعفری
• ریحان
• سیر
• شاهی
• شنبلیله
• شوید ( شبت )
• گشنیز
• مرزه
• نعنا
* امروزه، دیگر سبزی بابونه برای خوردن کاشته نمی شود و فراگیر نیست.
** معمولاً سیرِ تازه در ترکیب سبزی پلو به کار می رود.
*** علاوه بر سیر، گیاه موسیر نیز در ترکیب ترشی هفت بیجار به کار برده می شود.
**** معمولاً از نعنای خشک و گاهی به طور دلخواه، همراه نعناداغ ( نعنای تفت داده ) استفاده می شود.
wiki: سبزی برگی