رژیم غذایی دیابت

دانشنامه عمومی

رژیم غذایی دیابت ( به انگلیسی: Diabetic diet ) ، رژیمی است که برای افراد دیابتی یا دارای قند خون بالا برای کاهش علائم و عوارض خطرناک افزایش طولانی مدت قند خون مانند بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی و چاقی استفاده می شود. برای افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی که دیابت هم دارند، مهمترین جنبه هر رژیم غذایی این است که منجر به کاهش چربی بدن شود و قند و وزن را افزایش ندهد. از نظر علمی نیز ثابت شده است که از دست دادن چربی بدن باعث کنترل بهتر گلوکز خون و کاهش سطح انسولین می شود. در نتیجه به مدیریت دیابت کمک بزرگی می کند. [ ۱] [ ۲]
اساس رژیم دیابتی بر پایه مصرف کمتر غذاهای حاوی قند و کربوهیدرات می باشد. از طرفی مصرف فیبر بیشتر و به خصوص فیبرهای محلول در این رژیم بسیار توصیه می شود. در مواردی نیز که قند خون افراد دیابتی به صورت ناگهانی دچار افت می شود توصیه می شود از نوشیدنی های ورزشی و مواد دارای کربوهیدرات پیچیده که سریع به گلوکز تبدیل نمی شود مانند نان چاودار استفاده شود.
در این رژیم افراد دیابتی می توانند هر غذایی را که می خواهند بخورند. البته باید یک رژیم غذایی سالم را انتخاب کنند و کربوهیدرات مواد غذایی را نیز به خوبی بشناسند تا از کربوهیدرات های سالم و پیچیده استفاده نمایند. به علاوه باید از قندهای ساده مانند آب میوه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر یا قند پرهیز کنند. برای افراد وابسته به تزریق انسولین ( هم دیابت نوع ۱ و هم برخی از دیابتی های نوع ۲ ) ، [ ۳] خوردن مقدار مشخصی کربوهیدرات به صورت روزانه برای سهولت مدیریت قند خون مفید است. البته این موارد کلی است و شما باید علاوه بر توجه به این اطلاعات برای داشتن یک رژیم کاملاً متناسب با شرایط خودتان با پزشک متخصص مشورت نمایید. [ ۴]
برخی افراد در زمینه تغذیه ادعا می کنند که رژیم غذایی متشکل از ترکیبات مغذی خاص ( به عنوان مثال: نسبت چربی، پروتئین و کربوهیدرات موجود در رژیم ) برای بیماران دیابتی مفیدتر است؛ اما هنوز هیچ سند و مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. به طور کلی مطالعه در این زمینه محدود است و هنوز آزمایش های کنترل شده مناسبی در مورد آن صورت نگرفته است.
کربوهیدرات ها شامل قند، نشاسته و فیبر هستند. این غذاها بیشترین تأثیر را روی سطح قند خون ما دارند زیرا به محض مصرف مواد قندی یعنی گلوکز تجزیه می شوند که در روده کوچک جذب خواهند شد. به طور کلی افراد دیابتی برای مصرف مواد غذایی دارای کربوهیدرات باید به شاخص گلیسمی مواد غذایی توجه داشته باشند. شاخص گلیسمی نشان می دهد برای هر ماده غذایی دارای کربوهیدرات چقدر طول می کشد تا کربوهیدرات آن به قند در بدن تبدیل شود. هرچه گلیسمی پایین تر باشد یعنی مدت زمان تبدیل کربوهیدرات به قند طولانی تر است. بررسی ها نیز نشان می دهد که رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین برای کنترل قند خون بهتر است.
عکس رژیم غذایی دیابت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس