رمان سیاسی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رمان سیاسی، رمانی است که مستقیما با جنبه های معینی از زندگی سیاسی سر و کار داشته باشد و در آن جنبه های سیاست از عناصر لازم سازنده ی اثر باشد، نه زمینه ی فرعی و حاشیه ای آن.
رمان سیاسی، رمانی است که مستقیما با جنبه های معینی از زندگی سیاسی سر و کار داشته باشد و در آن جنبه های سیاست از عناصر لازم سازنده ی اثر باشد، نه زمینه ی فرعی و حاشیه ای آن. رمان سیاسی یک نوع ادبی است که بیشتر به ایده ها و مضامین تعلیمی توجه دارد تا به بیان احساسات. در این قبیل رمان ها، مکانیسم قوه ی قضائیه، نحوه ی شکل گیری و اجرای قانون و عوارض و طرح تئوری های سیاسی، اجتماعی و فلسفی به بوته ی نقد سپرده می شود و بدین سان است که سیاست، به راحتی می تواند فضاهای خالی داستان را پر کند و همواره خواننده را در یک حالت تعلیق مناسب و حساب شده قرار دهد.
نمونه ها
در این نوع رمان نویسنده با شناخت تحولات تاریخ و لحظه ای که در آن زندگی می کند، داستان می نویسد و این داستان بعضی ارزش ها را نفی و بعضی دیگر را تأیید می کند. "نینا" نوشته ی ثابت رحمان، نویسنده ی جمهوری آذربایجان، رمان "ناحیه ی کلمبیا" از جان دوس پاس، نویسنده ی آمریکایی، از نمونه های این رمان سیاسی است.از نمونه های فارسی آن رمان "آتش از آتش" اثر جمال میرصادقی را می توان نام برد. با این همه طی تقریبا صدسال داستان نویسی فارسی جز چند رمان سیاسی که شمار آنها از تعداد انگشتان دست فراتر نمی رود، چیزی در این عرصه پدید نیامد.
تحلیل و بررسی رمان سیاسی
تحلیل و بررسی رمان سیاسی برای اولین بار در سال ۱۹۲۴م توسط فردی به نام موریس ادموند اسپیرز انجام پذیرفت. او به تحلیل و بررسی عمیق این گونه آثار پرداخت و اصطلاح رمان سیاسی را مطرح ساخت.
پیشگامان طرح رمان های سیاسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس