رایانه شخصی

دانشنامه عمومی

رایانهٔ شخصی[ ۱] ( به انگلیسی: Personal computer ) ( اختصاری  PC ) رایانه ای همه کاره است که از نظر اندازه و قابلیت ها و قیمت به گونه ای ساخته شده که برای استفادهٔ شخصی مناسب بوده و قرار است که کاربر نهایی از آن استفاده کند. [ ۲] این نوع رایانه ها با مدل هایِ پردازش دسته ای و اشتراک زمانی متفاوت است که برای کار عده ای فراوان و تولید رایانه های بزرگ و کوچک استفاده می شود.
برنامه هایی که روی بیشتر رایانه ها نصب می شود شامل واژه پرداز، صفحه گسترده، پایگاه داده ها، مرورگر وب، کلاینت ایمیل، بازی رایانه ای و ده ها برنامهٔ دیگر که برای استفاده های خاص استفاده می شود. رایانه های شخصی امروزی معمولاً به اینترنت متصل هستند که به آن ها اجازهٔ دسترسی به وب جهان گستر و منابع موجود در آن را می دهد. این رایانه ها همچنین می توانند از طریق سیم یا بی سیم به شبکه های محلی متصل شوند. رایانه های شخصی خود شامل رایانه رومیزی، لپ تاپ، نت بوک و تبلت می شود.
صاحبان رایانه های شخصی اولیه معمولاً مجبور بودند نرم افزارهای مورد نیازشان را تولید کنند. رایانه های آن ها در ابتدا حتّی سیستم عامل هم نداشت. این رایانه ها نیاز به راه اندازهای دستی داشتند که برنامه های نوشته شده را از روی ذخیره سازهای خارجی ( مانند دیسکت ها ) بارگذاری کنند. بعد از مدّتی، راه اندازی از روی حافظه های فقط خواندنی به صورت گسترده ای رایج شد. کاربران امروزی رایانه های شخصی به طیف وسیعی از نرم افزارهای تجاری، رایگان افزار و نرم افزارهای متن باز دسترسی دارند که به صورت آماده - برای - اجرا و آماده - برای - ترجمه موجود هستند. نرم افزارهای رایانه های شخصی مانند بازی های ویدئویی معمولاً توسط شرکت های تولیدکننده سخت افزار و سیستم های عامل تولید می شود و نرم افزارهای تلفن ها و سیستم های همراه توسط یک فروشگاه آنلاین تأیید و پخش می شود. [ ۳] [ ۴]
از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، سیستم عامل های شرکت مایکروسافت ( در ابتدا ام اس - داس و بعدها ویندوز ) به همراه سخت افزار شرکت اینتل تقریباً تمام بازار رایانه های شخصی را در دست داشتند. رقبای مشهور دیگر سیستم عامل ویندوز شامل سیستم عامل مک اواس شرکت اپل و سیستم عامل های متن باز و آزاد شبه یونیکس مانند لینوکس و بی اس دی هستند. شرکت ای ام دی نیز اصلی ترین رقیب پردازنده های مرکزی اینتل را تولید می کند. به دلیل حضورِ فراگیر سیستم عامل مایکروسافت در کنار این سخت افزارها به عنوان سکو، اصطلاح «PC» یا «رایانه شخصی» معمولاً به سیستم های سازگار با معماری X86 گفته می شود که سیستم عامل ویندوز روی آن ها نصب شده است. در مقابل، سیستم های شرکت اَپِل مکینتاش نامیده می شود. [ ۵] [ ۶] [ ۷] [ ۸]
عکس رایانه شخصیعکس رایانه شخصیعکس رایانه شخصیعکس رایانه شخصیعکس رایانه شخصیعکس رایانه شخصی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رایانۀ شخصی (personal computer)
دستگاهی که می تواند محاسبات و دستورالعمل ها را به سرعت و مکرراً انجام دهد. رایانه های شخصی برای استفاده یک نفر در هر لحظه طراحی شده اند و معمولاً کوچک تر و ارزانتر از رایانه های بزرگ هستند و توانایی پردازشی آنها کمتر و استفاده از آن ها نیز آسان تر است. پی سی ها امکان استفاده از رایانه را با هزینه ای اندک برای افراد معمولی بدون دانش تخصصی رایانه فراهم می کنند و به همین دلیل در بسیاری از حوزه ها مثل صنایع، سرگرمی ها، علوم، رسانه ها، هنر، پزشکی، آموزش و پرورش و تجارت تغییرات بزرگی به وجود آورده اند. رایانه های شخصی همچنین به یک ابزار بسیار کارآمد برای ارتباطات تبدیل شده اند و با استفاده از آن ها می توان به شبکه های جهانی مثل اینترنت و وب نیز دسترسی داشت. استفاده از پی سی ها در زندگی روزمره بسیار متداول شده است و از آن ها برای ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی، نوشتن گزارش ها و متن ها، رسیدگی به حساب های مالی، کار با عکس های دیجیتال، خواندن اخبار و گرفتن اطلاعات از وب استفاده می شود. در هر رایانه شخصی یک واحد پردازش مرکزی وجود دارد که پردازش اطلاعات را انجام می دهد. علاوه بر آن هر پی سی حافظه اصلی و حافظه های جانبی مثل دیسک سخت، فلاپی دیسک و درایو سی دی رام دارد. مثل هر سیستم رایانه ای دیگر، رایانه شخصی نیز از دستگاه های ورودی مثل صفحه کلید، ماوس و دستگاه های خروجی مثل صفحه نمایش و چاپگر دارد. عملیات مختلف یک پی سی توسط یک نرم افزار اساسی کنترل می شود که به آن سیستم عامل می گویند. با اختراع مدارهای مجتمع و ریزپردازنده ها و مینیاتوری شدن مدارهای الکترونیکی رایانه، سازندگان رایانه توانستند اجزاء یک سیستم رایانه ای را در تراشه های رایانه ای با هم ترکیب کنند و سرعت رایانه ها را افزایش و اندازه و قیمت آن ها را کاهش دهند. Altair ۸۸۰۰ را که توسط شرکت MITS در ۱۹۷۵ ساخته شد، می توان نخستین رایانه شخصی دانست. این رایانه با استفاده از سوئیچ هایی برنامه ریزی می شد و خروجی اطلاعات از طریق چراغ هایی که در جلوی دستگاه بود نمایش داده می شد. در ۱۹۷۷ استیو جابز و استیو وزنیاک رایانه شخصی Apple II را ساختند و شرکت اَپِل را تأسیس کردند. این رایانه اولین رایانه شخصی بود که صفحه نمایش رنگی و یک صفحه کلید داشت که کار با رایانه را خیلی راحت تر می کرد. در ۱۹۸۱ شرکت آی بی ام رایانه شخصی را به بازار معرفی کرد. این رایانه خیلی زود به استاندارد صنعت رایانه های شخصی تبدیل شد و به همراه سیستم عامل MS-DOS محصول مایکروسافت بازار این صنعت را در اختیار گرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس