لینوکس

دانشنامه عمومی

گنو/لینوکس ( به انگلیسی: Linux، i /ˈlinʊks/ ) سیستم عاملی شبه یونیکس است که بخش عمدهٔ آن، سازگار با استاندارد پازیکس است. بسیاری از توزیع های گنو/لینوکس از کلمهٔ «لینوکس» در نام خود استفاده می کنند، اما بنیاد نرم افزار آزاد از نام «گنو/لینوکس» برای تأکید بر اهمیت سیستم عامل گنو استفاده می کند که باعث ایجاد برخی بحث ها مثل بحث نام گذاری گنو/لینوکس شده است. [ ۹] [ ۱۰] به نظر سازندهٔ لینوکس، استفاده از نام «گنو/لینوکس» برای کل سیستم، اشتباه است.
گنو/لینوکس می تواند سخت افزارهای مختلفی از جمله انواع مختلف تلفن همراه، تبلت، مسیریاب و کنسول بازی، رایانه های رومیزی، رایانه های بزرگ، ابررایانه ها و رایانه های تک بردی ( SBC ) را پشتیبانی کند. [ ۱۱] [ ۱۲] [ ۱۳] [ ۱۴]
اگرچه ابتدا لینوکس فقط برای استفاده روی ریزپردازنده هایی با معماری ۸۰۳۸۶ اینتل طراحی شده بود، اما امروزه انواع گوناگون معماری ها را پشتیبانی می کند، و در انواع و اقسام وسایل؛ از رایانهٔ شخصی گرفته تا ابررایانه ها و تلفن های همراه و سرورها به کار می رود. این سیستم عامل در ابتدا بیشتر توسط افراد مشتاق، به طور داوطلبانه گسترش پیدا می کرد و به کار گرفته می شد. لینوکس توانسته است پشتیبانی شرکت های بزرگی چون آی بی ام و هیولت - پاکارد را به دست آورد و با بسیاری از نسخه های تجاری یونیکس رقابت کند. طرفداران لینوکس و بسیاری از تحلیلگران این موفقیت را ناشی از استقلال از فروشنده، کم هزینه بودن پیاده سازی، سرعت بالا، امنیت و قابل اطمینان بودن آن می دانند. [ ۱۵]
لینوکس، توزیع های مختلفی دارد، از جمله دبیان، سنت او اس ( مناسب سرور ) ، کالی لینوکس ( که بیشتر برای تست نفوذ استفاده می شود ) فدورا و نمونه های دیگر نام دارند.
آمار دقیقی از تعداد تمام توزیع های لینوکس وجود ندارد اما تخمین های در این مورد وجود دارد.
به طور کلی می توان گفت هر سیستم عامل کامپیوتری دارای هسته یا کِرنِل و رابط بین نرم افزار و سخت افزار سیستم است و وظیفهٔ انجام کارهای اساسی را دارد.
در اصل، کرنل پایین ترین سطح اجزای نرم افزاری یک سیستم است و اگر آسیب ببیند تمام سرویس ها و نرم افزارها را مختل خواهد کرد. از وظایف هسته یا کرنل، این است که منابع سیستم را به برنامه های دیگر موجود در سیستم متصل کند.
عکس لینوکسعکس لینوکسعکس لینوکسعکس لینوکسعکس لینوکسعکس لینوکس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لینوکْس (Linux)
نام یک سیستم عامل رایانه ای و نسخه ای از هسته UNIX system V Release ۳.۰ برای آن دسته از رایانه های شخصی طراحی شده است که از ریزپردازنده های ۸۰۳۸۶ و بالاتر از آن استفاده می کنند. امروزه انواع مختلف معماری ها را پشتیبانی می کند و در انواع و اقسام وسایل ازجمله ابررایانهها و تلفنهای همراه به کار می رود. این برنامه توسط لینوس توروالدز و همکاران دیگر آن در سراسر جهان تولید شده است. لینوکس به طور رایگان توزیع می شود و کد منبع آن باز است تا هرکس بتواند در آن تغییراتی را برای خودش ایجاد نماید. از لینوکس کم و بیش به عنوان یک سیستم عامل برای سرورهای شبکه ای استفاده می شود و طی سال های ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ از سوی تولیدکنندگانی نظیر آی بی ام و کُمپاک تحت حمایت قرار گرفت.

پیشنهاد کاربران

لینوکس میتواند به معنای جاودانی ساختن هم باشد
لینوکس. [لی نُو کس ] ( اِخ ) نوعی گیاه خودروی بسیار کمیاب جنگلی با بوی بسیار خوش که تنها در جنگل های تالش می روید. بوی این گیاه ناشی از آلکالویید های موجود در آن بوده و شبیه عطر سوسن هندی است.
نام سیستم عامل رایانه که از نام لینوس توروالد ابداع کننده آن گرفته شده و بصورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد البته امروزه انواع مختلفی از آ وجود دارد که بعضی رایگان نمیباشد مانند سوزه - مندریوا - ردهت - . . . . . . . . .

بپرس