خیساندن مالت

دانشنامه عمومی

خیساندن مالت ( انگلیسی: Mashing ) در آبجوسازی و تقطیر، فرایندی است که طی آن، مخلوطی از دانه ها عموماً جو به همراه دانه هایی چون ذرت، ذرت خوشه ای، چاودار و گندم از قبل جوانه زده خشک و سپس خرد شده و در آب ریخته و حرارت داده می شود تا آنزیم موجود در جوانه در حرارت حدود ۶۵ درجه سانتیگراد فعال تر شود. خیساندن و گرما به آنزیم های جوانه اجازه می دهد نشاسته موجود در دانه غلات را بشکنند و نشاسته به شکر یا قند ساده و معمولاً مالتوز تبدیل کنند که مخمر بتواند قند را تبدیل به الکل کند. مخمر توانایی تبدیل نشاسته به الکل را ندارد. فرایند خیساندن حدود یک تا دو ساعت زمانه می برد. [ ۱] دو روش اصلی خیساندن، خیساندن چکانشی و خیساندن جوشاندنی هستند. در خیساندن چکانشی، دانه ها در یک مجرا حرارت داده می شوند و در خیساندن جوشاندنی، مقداری از دانه ها جوشانده می شود و سپس به خیسانده برگردانده می شود و همزمان حرارت افزایش داده می شود. [ ۲] این عمل به وقفه هایی در درجه حرارت های مشخص ( درجه حرارت های ۴۵، ۶۲ و ۷۳ سانتیگراد ) و قرار دادن مواد در بشکه عایق بندی شده آبجوسازی که ته اش بسته است، نیاز دارد. [ ۳] [ ۴] [ ۵]
عکس خیساندن مالتعکس خیساندن مالت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس