خورال کبیر مغولستان

دانشنامه عمومی

خورال کبیر مغولستان ( به مغولی: Монгол Улсын Их Хурал ) پارلمان و نهاد قانونگذار مغولستان است[ ۱] که دارای نظام تک مجلسی می باشد و در کاخ دولت واقع شده است.
توگس اوچیرین نامنانسورن در فوریه ۱۹۱۴ رئیس خورال کبیر مغولستان شد و تا زمان مرگش در آوریل ۱۹۱۹ عهده دار این سمت بود. [ ۲]
اولین مجلس در نوامبر ۱۹۲۴ جلسه برگزار کرد. همچنین این نهاد مجلس قانونگذاری جمهوری خلق مغولستان بود. مجلس بعدها بسیاری از اختیارات خود را به کمیتۀ اجرایی به نام اولسین باگا خورال ( خورال صغیر ) واگذار کرد. همچنین خورال کبیر بین نوامبر ۱۹۲۴ و فوریه ۱۹۴۹ نه جلسه برگزار کرده است. این نهاد قانونگذار پس از اصلاحات انتخاباتی در سال ۱۹۵۱، شروع به برگزاری دوبارۀ جلسات کرد. اولین دورۀ در ژوئیه ۱۹۵۱ و سومین در ژوئیه ۱۹۵۷ برگزار شد.
خورال کبیر مغولستان دارای ۸ کمیتۀ دائمی و ۱۰ کمیتۀ فرعی بود. برای اولین بار حزب دموکرات با ۳۴ کرسی، حزب خلق مغولستان ۲۶، ائتلاف عدالت از حزب انقلابی خلق مغولستان و حزب ملی دموکراتیک مغولستان ۱۱، حزب اراده مدنی - سبز ۲ و ۳ حزب مستقل دیگر موفق به دریافت کرسی در مجلس شده بودند. همچنین انتخابات قانونگذاری بر اساس قانون جدید بر اساس نظام انتخاباتی مختلط برگزار شد. ۴۸ کرسی مستقیماً از ۲۶ حوزۀ انتخابیه انتخاب شدند و ۲۸ کرسی بر اساس تعداد آرایی که احزاب سیاسی به دست آوردند به تناسب تخصیص یافتند. رئیس منتخب زنداخوگین انخبول و رئیس دبیرخانه بیامبادورج بولباتور بود. گفتنی است برای اولین بار در مغولستان، از ماشین های الکترونیکی رأی گیری برای ثبت نام، شمارش آرا و نظارت استفاده شد.
در حال حاضر حزب خلق مغولستان ۶۵ کرسی، حزب دموکرات ۹ کرسی، حزب انقلابی خلق مغولستان ۱ کرسی در خورال کبیر مغولستان دارند. حزب خلق مغولستان با داشتن ۶۵ کرسی، پارلمان را در دست دارد.
خورال کبیر مغولستان تک مجلسی است و از ۷۶ عضو تشکیل شده است. همچنین مجلس با وکالت کمتر از ۵۷ نفر از مجموع اعضای مجلس، دارای اختیارات آن است. تمامی اعضای مجلس باید فرستادۀ مردم باشند و منافع همۀ شهروندان و مردم را نمایندگی و از آن ها حمایت کند. [ ۳]
اعضای مجلس رئیس مجلس را از میان خود و با رأی گیری برای مدت ۴ سال انتخاب می کنند. همچنین ممکن می باشد قبل از پایان دورۀ ۴ سالۀ خود به دلایلی که در قانون تعیین شده از سمت برکنار شوند. آن ها با عضویت در مجلس، عضو شورای امنیت ملی می شوند. رئیس مجلس دارای مسئولیت های زیر است:
عکس خورال کبیر مغولستانعکس خورال کبیر مغولستانعکس خورال کبیر مغولستانعکس خورال کبیر مغولستان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس