خاندان غفاری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سرسلسله شجره غفاری در گوهر و نژاد از اولاد ابوذر غفاری هستند. جد اعلای این خاندان میرزا معزالدین است که از عمال و صاحبان قلم کاشان بود که در سال ۱۱۶۲ از جانب کریم خان زند به حکومت کاشان، قم، نطنز و جوشقان منصوب شد.
در حقیقت بعد از میرزا معزالدین است که خاندان غفاری بیش تر وارد عرصه علما و فضلا و رجال سیاسی و نظامی می شوند. میان خاندان غفاری کاشانی چندین نفر جزو رجال معتبر و مؤثر و صاحب نام در دوران قاجار بودند. مخصوصاً چند تن از آنان در دربار اعظم ناصرالدین شاه نخست متصدی امور خلوت و انشا و ریاست تفنگ داری بوده و بعدها به مقامات مهم مملکتی رسیدند.فرخ خان امین الدوله (۱۲۳۰-۱۲۸۸ق) که از روزگار پادشاهی فتحعلی شاه قاجار به دستگاه درباری راه یافت، نخستین فرد شاخص و متشخص و کاردان و پرتوان و سرسلسله یکی از ده شاخه پسری این خاندان بود که مناصب مهم دولتی و دیوانی و درباری را در عهده داشت و به مناسبت مأموریت سیاسی برای عقد قرارداد پاریس در تاریخ سیاسی عصر قاجاری صاحب عنوان شد.او صاحب پنج پسر بود. از میان آن ها محمد ابراهیم خان معاون الدوله (۱۲۷۶-۱۳۳۷) و مهدی خان وزیر همایون (آجودان مخصوص ـ قائم مقام) به تصدی مقامات مهم نائل شدند و آوازه یافتند. آن ها خدمت خود را از مراتب پیش خدمتی خاصه، عمله خلوتی و مناصب درباری آغاز کرده بودند و سپس به مناسبت تدبیر و توانایی و صداقت نسبت به پادشاه وقت به هم سفری شاه و تصدی مقامات دولتی و درباری نائل شدند.
فرخ خان امین الدوله کاشی
فرخ خان امین الدوله کاشی ملقب به امین الملک، امیر حضور و امین الدوله پسر میرزامهدی است که در سال ۱۲۹۹ق در کاشان متولد شد. وی در آغاز جوانی از کاشان به تهران آمد و وارد دربار فتحعلی شاه قاجار شد و به خاطر هوش و ذکاوتش مورد عنایت پادشاه واقع شد. فتحعلی شاه به او لقب فرخ را داد.
← سمت امین خلوت
مهدی غفاری فرزند فرخ خان امین الدوله کاشی، معروف به «وزیر همایون» و «قائم مقام» در زمان ناصرالدین شاه آجودان مخصوص، در دوره مظفرالدین شاه وزیر همایون و در عهد محمدعلی شاه قائم مقام لقب داشت. از رجالی است که بعد از مشروطه در کابینه های وزیر افخم، میرزا علی اصغر خان اتابک و نظام السلطنه مافی، وزارت تجارت را داشته است. او فرزند فرخ خان امین الدوله غفاری است.
← سال ۱۲۸۸
...

پیشنهاد کاربران

بپرس