حدیث مسند

لغت نامه دهخدا

حدیث مسند. [ ح َ ث ِ م ُ ن َ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) حدیثی که آنرا به گوینده وی برداشته باشند. و سید جرجانی در تعریفات گوید: الاسناد فی الحدیث ؛ ان یقول المحدث : حدثنا فلان عن فلان عن رسول اﷲ صلی اﷲ علیه و سلم.

فرهنگ فارسی

حدیثی که آنرا بگوینده وی برداشته باشند

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حدیث مسند از اقسام خبر واحد است.
این عنوان از اصطلاحات علم درایه است.
خصوصیت حدیث مسند
به حدیثی مسند اطلاق می‏کنند که سلسله سند آن- بدون افتادگی راوی- تا معصوم علیه السّلام ذکر شده باشد؛ بدین گونه که راوی بدون واسطه، حدیث را از راوی پیشین گرفته و نقل کرده تا به معصوم علیه السّلام رسیده است.
از حدیث مسند به حدیث متصل، موصول و معنعن نیز تعبیر کرده‏اند؛ در برابر حدیث منقطع.
حدیث مسند از اقسام مشترک بین چهار قسم اصلی حدیث است.


[ویکی شیعه] حدیث مُسنَد یکی از واژه های پرکاربرد در علم حدیث است که در وصف برخی از احادیث به کار می رود. حدیث مسند به حدیثی می گویند که سلسله سند آن از راوی تا یکی از معصومان(ع) پیوسته و متصل باشد و روایت کننده ای از میان آن حذف نشده باشد. در مقابل آن حدیث مرسل و منقطع وجود دارد.
حدیث مسند از اقسام خبر واحد است و در چهار قسم اصلی حدیث یعنی صحیح، حسن، موثق و ضعیف قرار می گیرد. برخی چون شیخ طوسی آن را حجت و برخی دیگر چون سید مرتضی آن را حجت و معتبر نمی دانند. اتصال سند و غایت به معصوم از مهم ترین شروط آن محسوب می شود.
برای حدیث مسند اقسامی چون عالی و نازل، مُعنعن و مُعلق ذکر شده است؛ هرچند برخی چون مامقانی، این موارد را مستقل از حدیث مسند دانسته اند.

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام است
این عنوان از اصطلاحات علم درایه است. به حدیثی مسند اطلاق می کنند که سلسله سند آن - بدون افتادگی راوی - تا معصوم علیه السلام ذکر شده باشد؛ بدین گونه که راوی بدون واسطه، حدیث را از راوی پیشین گرفته و نقل کرده تا به معصوم علیه السلام رسیده است.
از حدیث مسند به حدیث متصل، موصول و مُعَنعَن نیز تعبیر کرده اند؛ در برابر حدیث منقطع. حدیث مسند از اقسام مشترک بین چهار قسم اصلی حدیث است.
جمعی از پژوهشگران زیر نظر سید محمود هاشمی شاهرودی، فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام، جلد 3، صفحه 271 .

پیشنهاد کاربران

بپرس