حافظی حضور

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حافظی حضور، رهبر جنبش خلافتِ (خلافت آندولان) بنگلادش و یکی از بزرگ ترین علمای دینی این کشور می باشد.
مولانا محمداللّه، معروف به حافظی حضور، در ۱۳۰۹/۱۸۹۱ یا ۱۳۱۱/۱۸۹۳ در روستایی از توابع لاکیپور (بنگلادش کنونی) به دنیا آمد و در ۱۳۶۶ش/۱۹۸۷ درگذشت. تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش به انجام رساند و در آن جا با مقدمات علوم اسلامی آشنا شد. برای ادامه تحصیل به سهارن پور شهری در ایالت شمالی اتارپرادش رفت. سپس به تحصیل در مدارس اسلامی پرداخت.وی ۷۲ سال علوم اسلامی تدریس کرد، مدارس بسیاری در بنگلادش تأسیس نمود و طلاب بسیاری را در این کشور تربیت کرد.
عرصه سیاست
حافظی وارث جنبش دینی شاه ولی اللّه دهلوی در شبه قاره هند بود. او از ۱۳۵۶ش/ ۱۹۷۸ در حالی که بیش از هشتاد سال عمر داشت پا به صحنه سیاست گذاشت و مهم ترین حرکت سیاسی اسلامی، به نام جنبش خلافت ( خلافت آندولان )، را در بنگلادش تأسیس کرد.از جمله برنامه های این جنبش ، اجرای اصول قرآن و سنّت ، انطباق نظام قضایی با موازین اسلامی ، اصلاح نظام آموزشی مطابق با قرآن و سنّت، و برپایی مجدد نظام زکات و وقف بود.
← اهم فعالیت های سیاسی
حافظی، به سبب افکار انقلابی و اصول گرایی دینی اش، حاضر به مذاکره با ژنرال ارشاد نشد. مسجد بیت المکرّم در داکا مهم ترین پایگاه مبارزات سیاسی و تبلیغی او بود که مأموران ژنرال ارشاد به دقت آن را زیر نظر داشتند.حافظی در دوران مبارزات سیاسی خویش تحت فشار و بازداشت خانگی قرار گرفت و تعدادی از هواداران او را دولت ارشاد دستگیر کردند.
افول جنبش خلافت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس