جغرافیای تووالو

دانشنامه عمومی

کشور تووالو، که پیشتر جزایر اِلیس نامیده می شد، کشوری جزیره ای در اقیانوس آرام غربی است که در ۴٬۰۰۰ کیلومتری شمال شرق استرالیا و تقریباً در نیمه راه بین هاوایی و استرالیا واقع شده است. تووالو متشکل از گروهی از جزایر مرجانی است که در جنوب خط استوا در غرب اقیانوس آرام، جنوب کیریباتی و شمال فیجی قرار دارند.
جزایر تووالو بین عرض جغرافیایی ۵ تا ۱۰ درجه جنوبی و طول جغرافیایی ۱۷۶ درجه تا ۱۸۰ درجه در غرب خط تاریخ بین المللی گسترده شده اند. تووالو در سمت شرق - شمال شرق با جزایر سانتا کروز ( متعلق به جزایر سلیمان ) ، از جنوب شرق با نائورو، از جنوب با کیریباتی، غرب توکلائو، شمال غربی ساموآ و والیس و فوتونا و شمال فیجی قرار دارد.
به استثنای شهر کوچک واتیکان، تووالو کمترین جمعیت را در بین هر کشور مستقل دیگری دارد. به دلیل ارتفاع کم این جزیره ها، در حدود پنج متر از سطح دریا، جزایری که این کشور را تشکیل می دهند در معرض خطر هرگونه افزایش سطح دریا در آینده قرار دارند. در حالی که برخی از ناظران خواستار جابه جایی جمعیت تووالو به استرالیا، نیوزیلند یا فیجی شده اند، در اوایل قرن بیست و یکم، نخست وزیر کشور، مااتیا توافا، اعلام کرد که دولت او افزایش سطح آب دریاها را چنان تهدیدی نمی داند که کل جمعیت کشور را تخلیه کند. [ ۱]
تووالو تقریباً هیچ آب آشامیدنی ندارد و خاک ضعیف و نازک آن به سختی برای کشاورزی قابل استفاده است. تووالو تقریباً هیچ منبع طبیعی ندارد و شکل اصلی درآمد آن از کمک های خارجی است. کشاورزی معیشتی و ماهیگیری همچنان فعالیت های اقتصادی اولیه هستند، به ویژه در جزیره فونافوتی، پایتخت کشور.
این کشور از ۹ جزیره مرجانی کوچک تشکیل شده است که به صورت زنجیره ای تقریباً از شمال غربی تا جنوب شرقی در فاصله ۶۷۶ کیلومتر پراکنده شده اند. این کشور جزیره ای بسیار کوچک تنها ۲۶ کیلومتر مربع مساحت دارد. تووالو به دلیل پراکندگی جزایر، سی و هشتمین منطقه اقتصادی انحصاری بزرگ با ۷۴۹٬۷۹۰ کیلومتر مربع ( ۲۸۹٬۵۰۰ مایل مربع ) جهان را دارد.
بالاترین ارتفاع کشور ۴٫۵ متر بالاتر از سطح دریا است که با این حساب تووالو پس از مالدیو دومین کشور با پست ترین نقطه بلند است. به دلیل این ارتفاع کم، جزایری که این کشور را تشکیل می دهند ممکن است با هر گونه افزایش سطح دریا در آینده تهدید شوند.
تووالو از سه جزیره صخره ای و شش جزیره مرجانی واقعی تشکیل شده است. گروه کوچک و پراکنده مرجانی آن دارای خاک فقیر و مساحت کل زمین تنها حدود ۲۶ است. کیلومتر مربع ( کمتر از ۱۰ مربع مایل ) آن را به چهارمین کشور کوچک جهان تبدیل کرده است. جزایری که جزایر مرجانی را تشکیل می دهند بسیار پست هستند. Nanumaga , Niutao , Niulakita جزایر صخره ای هستند و شش جزیره مرجانی واقعی عبارتند از Funafuti , Nanumea , Nui , Nukufetau , Nukulaelae و Vaitupu. Funafuti بزرگ ترین جزیره مرجانی از ۹ جزیره کم صخره و جزایر مرجانی است که زنجیره جزیره آتشفشانی تووالو را تشکیل می دهند.
عکس جغرافیای تووالو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس