تووالو

دانشنامه عمومی

تووالو ( Tuvalu ) کشوری جزیره ای در اقیانوس آرام است و پایتخت آن فونافوتی است. این جزیره که در گروه جزایر پلی نزی قرار دارد، سابقاً جزایر الیس نامیده می شده است.
این کشور شامل سه جزیرهٔ صخره ای و شش جزیره مرجانی است. از نزدیک ترین همسایگان این کشور می توان از کیریباتی، نائورو، ساموآ و فیجی نام برد.
تووالو ۱۱۱۹۲ نفر جمعیت دارد. مساحت جزایر تووالو ۲۶ کیلومتر مربع ( ۱۰ مایل ) است.
اولین ساکنان تووالو پولینزی ها بودند. اعتقاد بر این است که پولینزی های از جزایر ساموآ و تونگا به تووالو آمده اند.
این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمره انگلیس شد و در سال ۱۹۷۸ این کشور استقلال خود را به دست آورد. در تووالو که به صورت پادشاهی اداره می شود، پادشاه انگلستان رئیس حکومت است و نمایندگی از او را یک حکمران در این کشور به عهده دارد.
حکمران را پادشاه انگلستان با پیشنهاد نخست وزیر تووالو انتخاب می کند.
در این کشور نخست وزیر رئیس دولت است. او و معاونش با رأی اعضای مجلس و از میان آن ها انتخاب می شوند.
• آپیسای للمیا نخست وزیر تووالو ( ۲۰۱۰–۲۰۰۶ )
مجلس نمایندگان این کشور ۱۵ کرسی دارد که نمایندگان آن با رأی مردم برای دوره ای چهار ساله انتخاب می شوند.
این کشور در میانه راه جزایر هاوایی و استرالیا قرار دارد و با کیریباتی، فیجی و ساموآ همسایه است. از نظر مساحت پس از واتیکان، موناکو و ناورو، کوچک ترین کشور جهان است.
تووالو که در شمال فیجی قرار دارد، از ۹ جزیرهٔ مرجانی در اقیانوس آرام تشکیل شده است. آب و هوای آن، گرمسیری بوده و میزان بارش سالانه آن به ۳۰۰ سانتی متر می رسد. این کشور که تماماً مسطح است، هیچ نقطه ای با ارتفاعی بیش از ۴٫۵ متر ندارد. به همین دلیل مسئله گرم شدن جهانی به معضلی مهم برای این کشور تبدیل شده است. در این کشور هیچ رودخانه ای جریان ندارد، به همین دلیل زندگی مردم به باران بسیار وابسته است.
منبع تغذیه اصلی مردم این کشور، ماهی می باشد. همچنین، میوه و نارگیل در این کشور کشت می شود. به جز ماهی، صادرات دیگری ندارد و تقریباً کلیه کالاهای مصرفی را از کشورهای خارجی، خریداری می کند.
تووالو تقریباً هیچ منبع طبیعی ندارد و شکل اصلی درآمد آن از کمک های خارجی است. تقریباً تنها مشاغل در جزایر که دستمزد یا حقوق ثابت می پردازند، مشاغل دولتی است. کشاورزی معیشتی و ماهیگیری همچنان فعالیت های اقتصادی اولیه هستند، به ویژه در جزیره پایتخت یعنی فونافوتی. درآمدهای دولت عمدتاً از فروش تمبر و سکه، مجوزهای ماهیگیری و حواله های کارگران حاصل می شود.
عکس تووالوعکس تووالوعکس تووالوعکس تووالوعکس تووالوعکس تووالو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تووالو (Tuvalu)
مجمع الجزایر تووالو در آب های اقیانوس آرام
مجمع الجزایر تووالو در آب های اقیانوس آرام
مجمع الجزایر تووالو در آب های اقیانوس آرام
موقعیت. مجمع الجزایری در آب های غربی اقیانوس آرام. ۲۶ کیلومتر مربع مساحت دارد و پایتخت آن شهرفونافوتی یا فونگافاله۱ است.سیمای طبیعی. این کشور، که سابقاً جزایر اِلیس۲ نام داشت، از نُه جزیرۀ مرجانی کوچک تشکیل شده و در پهنه ای به وسعت حدود ۱میلیون کیلومتر مربع پراکنده است. این سرزمین در ۴هزار کیلومتری شمال شرقی استرالیا واقع است و از جزایر نانومِئا۳، نانومانگا۴، نیئوتائو۵، نوئی۶، وائیتوپو۷، نوکوفِتائو۸، فونافوتی۹، نوکولایلای۱۰، و نیولاکیتا۱۱ تشکیل شده است. مساحت هر یک از جزایر مزبور بین۰.۴ تا ۵ کیلومتر مربع است و بیش از چند متر از سطح دریا ارتفاع ندارند. بزرگ ترین و عمده ترین جزیرۀ این گروه جزیرۀ فونافوتی است که پایتخت کشور در آن واقع است. اقلیم کشور تووالو گرم و مرطوب و یکنواخت است و دمای متوسط آن به ۳۰ درجۀ سانتی گراد می رسد. وزش بادهای شرقی هوا را بسیار لطیف و دلپذیر می کند و میزان بارندگی آن بین ۳هزار تا ۴هزار میلی متر متغیر است. این کشور در شمال و خارج از کمربند توفندهای محلی قرار دارد، ولی از توفند های دهۀ ۱۹۹۰ آسیب بسیار دید.
اقتصاد. ضخامت خاک زراعی جزایر تووالو نسبتاً کم است و جز درختان نارگیل، خرما، و موز درخت دیگری در آن نمی روید. به همین علت محصولات کشاورزی آن به نارگیل و خرما، موز، و تا حدی میوه و سبزیجات منحصر است. آب های این سرزمین سرشار از انواع ماهی است و شیلات، به ویژه صید ماهی تُن، از منابع مهم عایدات تووالو به شمار می آید. این کشور از نظر صنعت پیشرفت چندانی نکرده و فعالیت های صنعتی آن تهیۀ روغن نارگیل و صنایع دستی و تا حدی نیز مواد غذایی را شامل می شود. تووالو یکی از کوچک ترین و فقیرترین کشورهای جهان است و اقتصاد آن کاملاً وابسته به استرالیا است. بسیاری از ساکنان آن نیز برای کار و تأمین زندگی خارج از میهن به سر می برند.
حکومت و سیاست. نظام حکومتی تووالو، فرمانداری کل است و فرماندار کل را ملکۀ انگلستان منصوب می کند. این کشور دارای یک مجلس قانون گذاری است که دوازده نماینده دارد و هر ۴ سال یک بار نخست وزیر را نیز مردم هم زمان با انتخاب نمایندگان مذکور برمی گزینند.
مردم و تاریخ. جمعیت کشور تووالو حدود ۱۰هزار نفر است (۲۰۱۰)و تراکم نسبی آن به۳۸۴۶.۱ نفر در کیلومتر مربع می رسد.۹۱.۲ درصد از این جمعیت را تووالویی های پولینزیایی تبار تشکیل می دهند و۹۶.۹ درصد از آنان مسیحیان پیرو کلیسای تووالویند. زبان رسمی این کشور تووالویی و انگلیسی است. پولینزیایی های ساموآیی تبار به احتمال زیاد نخستین ساکنان جزایر تووالو بوده اند. آلوارو دِ مندانیا۱۲ی اسپانیایی نخستین اروپایی بود که در قرن ۱۶ به این جزایر سفر کرد. میسیونرهای مذهبی انگلیسی و امریکایی در ۱۸۶۵ به این جزایر وارد شدند و در ۱۸۹۲ آن را به تحت الحمایگی بریتانیا درآوردند. در ۱۹۱۵ این جزایر با جزایر گیلبرت، مستعمرۀ گیلبرت۱۳ و اِلیس را به وجود آوردند. این سرزمین در ۱۹۷۴ از جزایر گیلبرت جدا شد و در یکم اکتبر ۱۹۷۸ به استقلال رسید و نام آن از الیس به تووالو تغییر یافت. در همان سال به جامعۀ ملل مشترک المنافع پیوست و در سال ۲۰۰۰ به عضویت سازمان ملل متحد پذیرفته شد.FongafaleElliceNanumeaNanumangaNiutaoNuiVaitupuNukufetauFunafutiNukulaelaeNiulakitaAlvaro de MendanaGilbert

پیشنهاد کاربران

بپرس