جریان خون مغزی

دانشنامه عمومی

گردش خون مغزی حرکت خون از طریق شبکه شریان های مغزی و رگ های تأمین کننده مغز است. میزان جریان خون مغزی در بزرگسالان به طور معمول ۷۵۰ میلی لیتر در دقیقه است، که معادل ۱۵٪ برون ده قلبی می باشد. شریان ها خون حاوی اکسیژن، گلوکز و سایر مواد مغذی را به مغز تحویل می دهند و سیاهرگ ها خون دی اکسید شده را به قلب بازمی گردانند و دی اکسید کربن، اسید لاکتیک و سایر محصولات متابولیک را از بین می برند.
از آنجا که مغز در برابر تغییرات موجود در تأمین خون خود بسیار آسیب پذیر است، سیستم گردش خون دارای تدابیر حفاظتی زیادی از جمله خودتنظیمی رگ های خونی است و شکست این تدابیر می تواند منجر به سکته مغزی شود. مقدار خونی که توسط گردش خون مغزی حمل می شود جریان خون مغزی نام دارد. شتاب های شدید ناگهانی نیروهای گرانشی درک شده توسط بدن را تغییر می دهند و می توانند گردش خون مغزی و عملکردهای طبیعی بدن را به شدت مختل کنند تا جایی که شرایط زندگی را به طور جدی مورد تهدید قرار دهند.
توضیحات زیر بر اساس گردش خون مغزی ایده آل است. الگوی گردش و نامگذاری آن بین ارگانیسم های مختلف متفاوت می باشد.
سیستم خون رسانی به مغز با توجه به شریان های مختلفی که مغز را تأمین می کنند به طور معمول به دو بخش قدامی و خلفی تقسیم می شود. دو جفت شریان اصلی، شریان های داخلی کاروتید ( تأمین کننده بخش قدامی مغز ) و شریان های مهره ای ( تأمین کننده ساقه مغز و بخش خلفی مغز ) هستند.
سیستم های گردش خون قدامی و خلفی مغز از طریق شریان های ارتباطی خلفی دو طرفه به هم مرتبط می شوند. آن ها بخشی از حلقه ویلیس که گردش خون پشتیبانی از مغز را فراهم می کند هستند. در صورت انسداد یکی از شریان ها، دایره ویلیس اتصال هایی بین گردش خون قدامی و گردش خون خلفی در راستای کف طاق مغزی فراهم می کند، و خون را به بافت هایی می دهد که در غیر این صورت ایسکمی می شوند.
گردش خون قدامی مغزی خون رسانی به قسمت قدامی مغز از جمله چشمها را به عهده دارد، که توسط شریان های زیر فراهم می شود:
شریان های کاروتید درونی: این شریان های بزرگ از جمله انشعابات میانی شریان های کاروتید مشترک هستند که برخلاف انشعابات کاروتید خارجی که بافت های صورت را خون رسانی می کنند، وارد جمجمه می شوند. شریان کاروتید داخلی به شریان مغزی قدامی منشعب شده و تا شکل دادن شریان مغزی میانی ادامه میابد.
• شریان مغزی قدامی ( ACA )
• شریان ارتباطی قدامی: هر دو شریان مغزی قدامی، در داخل و در امتداد کف طاق مغزی را به هم وصل می کند.
عکس جریان خون مغزیعکس جریان خون مغزیعکس جریان خون مغزیعکس جریان خون مغزیعکس جریان خون مغزیعکس جریان خون مغزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس